Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak já si myslím, že byste si spolu měli především promluvit!
Bohužel vsázím na to, že je v tom jiná. Ještě chybí aby ti řekl, že potřebuje být sám, to si pak můžeš být jistá.
Radím mu říct, že ho mám ráda, že mi na něm záleží a ať už se děje cokoliv, budu se ho snažit pochopit. Co víc můžeš udělat? Hodně si všímat všeho, co se kolem něj děje a být vlídná. Pokud o tebe stojí, cokoli překonáte. Napadá mě spousta možností, co to může být..
Řekni mu to, co jsi tady napsala nebo mu to předej napsané jako dopis. Ať pochopí, že vztah není jen o něm. Můžeš navrhnout i nějakou poradnu, pokud je pro něj takový problém komunikovat. Ale musí pochopit, že ty neumíš číst myšlenky a že ve vztahu spolu lidí musí komunikovat. Nemohla bych být s člověkem, co by se se mnou nebavil o svých problémech, obzvláště ovlivňovaly by náš vztah.
Základ: KOMUNIKACE, ale těžko si lze promluvit, kddyž jedna strana nechce, těžko budeš mluvit do stromu. Upřímně moc nevím co poradit, nemáš aspoň tušení jakého rázu by mohli být ty problémy co partner má (práce, rodina, finance…?)
Trosku bojujem s financema a taky me napada, ze ma ci mel neco s jednou zenou. Doned. avnase zminoval o jedne zene. Porad o ni mluvil, pomahal ji s jejima problemama…Nevim proc mi o ni rikal.Ale prezentoval ji jako kamaradku.Ja si nekolikrat rypla, ze s ni beztak neco mel.On to poprel. Popira doted. Jednou ji ale telefonoval potaji. Tvrdil ze volal kamosovi, ale nevymazal odchozi hovory. Volal ji.Uz o ni najednou prestal mluvit. Jednou ji napsal sms:,,Uz jdu zlato."
Je vylozene protivny, podrazdeny. Kamosi jeho rikaji ze je v pohode. Takze bez nalady a nastvany je jen doma. Delam co muzu a on je furt protivny a furt si stezuje na vse.Doma z nicim nepomuze.Ja s nim nemuzu spat, protoze si myslim, ze s ni spal. Chova se divne. Nedokaze rict ze me miluje, jen je schopny to napsat do smsky.Kdyz zkousim resit problem pres smsky, kdyz s nim nejde mluvit, tak neodepisuje.
@Anonymní píše:
Trosku bojujem s financema a taky me napada, ze ma ci mel neco s jednou zenou. Doned. avnase zminoval o jedne zene. Porad o ni mluvil, pomahal ji s jejima problemama…Nevim proc mi o ni rikal.Ale prezentoval ji jako kamaradku.Ja si nekolikrat rypla, ze s ni beztak neco mel.On to poprel. Popira doted. Jednou ji ale telefonoval potaji. Tvrdil ze volal kamosovi, ale nevymazal odchozi hovory. Volal ji.Uz o ni najednou prestal mluvit. Jednou ji napsal sms:,,Uz jdu zlato."
tak je to asi jasný, je zainteresovaný jinde. Rozhodně na něj nijak netlač, musíš spíš čekat jak se to vyvine, event. zkus vyvolat žárlivost
@Anonymní píše: . Jednou ji napsal sms:,,Uz jdu zlato."
Tady asi není o čem přemýšlet.. ![]()
@Anonymní píše:
Nedokazeme spolu mluvit. Pritel je delsi dobu protivny, bez nalady. Nekolikrat sem se ho ptala, co ho trapi. Pokazde mi odsekl, at to neresim, ze je to jeho problem. Vztah mezi nama je na bodu mrazu.Ja sem uz unavena z toho jeho ignorovani problemu mezi nama.On se uzavrel a nehnu s nim. Vsechno mu vadi, jen kritizuje a stezuje si, jak uz nejsem jako driv. Pritom on neni jako driv. Vztah mezi nama me depota.Jen vzpominam jake to bylo driv hezke. Momentalne nam zustalo jen to, ze ve slabe chvilce se spolu vyspime obcas.Ale uz je to jine nez driv.Uz me napadl i rozchod, ale je mi lito vztah vzdat. Vzdyt driv to fungovalo. Nechapu co se stalo s nama. Porad verim ze se stane zazrak a vztah zas bude fungovat.Co myslite? Co muzu delat, kdyz on je uz jiny nez driv a nechce mi rict, co se s nim deje.
Hm, to je špatný, taky bych řekla že v tom bude jiná, pokud se snažíš horem dolem a on nemá zájem cokoliv řešit to je hodně divné ![]()
Ahoj, tohle je jak přes kopírák…taky o ní pořád mluvil jako o kamarádce…rozvedli jsme se, ale bylo v tom víc než „jen“ toto. Věřím, že se vše dá zachránit, ale tady je každá rada drahá… ale jsem přesvědčená, že ho to taky štve proto ta podrážděnost…držím palce ať se včas probere…
@kdochcekam Centrum meho vesmiru neni, ale spatne se zije v takovem vztahu. Respektive neni to k ziti, proto bych to rada vyresila.
Zažila jsem to samé… Ono všechno je o komunikaci a když to normálně nevyřešíte tak hold asi jiné řešení než rozchod nevidím… Zbytečně budeš ztrácet čas. Jestli spolu nemáte žádné závazky, tím líp. Možná se lekne. ![]()
Nedokazeme spolu mluvit. Pritel je delsi dobu protivny, bez nalady. Nekolikrat sem se ho ptala, co ho trapi. Pokazde mi odsekl, at to neresim, ze je to jeho problem. Vztah mezi nama je na bodu mrazu.Ja sem uz unavena z toho jeho ignorovani problemu mezi nama.On se uzavrel a nehnu s nim. Vsechno mu vadi, jen kritizuje a stezuje si, jak uz nejsem jako driv. Pritom on neni jako driv. Vztah mezi nama me depota.Jen vzpominam jake to bylo driv hezke. Momentalne nam zustalo jen to, ze ve slabe chvilce se spolu vyspime obcas.Ale uz je to jine nez driv.Uz me napadl i rozchod, ale je mi lito vztah vzdat. Vzdyt driv to fungovalo. Nechapu co se stalo s nama. Porad verim ze se stane zazrak a vztah zas bude fungovat.Co myslite? Co muzu delat, kdyz on je uz jiny nez driv a nechce mi rict, co se s nim deje.