Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jako hlavní problém bych spíš viděla minimum společných zájmů než byt. Pokud chlap bydlí nějakou dobu sám, tak to prostě neřeší a jestli ho manželka vybydlela, tak asi neměl potřebu od tý doby. To jsou drobnosti a vždycky se dá byt dovybavit společnými silami. Ty máš byt? Proč tedy čas netrávíte u tebe?
Kdyz jsem travila cas v byte u pritele, mel spolubydlicicho. Takze 2 roky jsem to trpela tak jak to bylo. Pokoj jsme meli pruchozi, ja nesnasim nucene potkavani lidi, takze jsem do kuchyne zasla jen kdyz tam uz nikdo nebyl a pak jsem nadavala, protoze jsem mohla uklizet chuchvalce chlupu od psa, spinave nadobi nechutne umyvadlo… To jejich vykecavani byl taky opruz, hned za dvermi, citila jsem se tam fakt spatne.
Ale! Chlap kvuli me hned na zacatku sehnal velkou postel (znali jsme se 14dni, on priletel z Kanady a v tom pokoji mel jen jednoluzko) nedelalo mu problem abysme spolu vybrali periny a povleceni. Naprosto ho nezaujalo, kdyz jsem mu veci uklidila, setrela prach, porovnala a zastrkala, tak aby nebyly venku (za chvili opet odletal, takze jsem nechtela uklizet nanosy prachu prubezne). Potrebovala jsem mixer? Sli jsme ho o vikendu koupit, chci romantiku? Nakoupil svicky. V ramci toho co mohl me potreby vnimal, ale protoze odletal zase na 2 roky pryc, bydleni tehdy nemenil.
KOupil byt takovy, jaky jsem chtela ja. Zde je vse v me rezii vsechno si sama predelavam, on na to nema cas. Jen na nej houknu, jestli se mu to libi. Je to jeho byt, on tvrdi, ze diky tomu jak jsem to tu rozvrtala je kazda stena moje ![]()
U vas mi prijde, ze te hodne ignoruje obecne a nevnima tve potreby. I s tim travenim casu, nejsem si jista jestli jste si aktivitou sveho zivota sedli. Ty chces asi vic, nez on. Co by rekl na to, kdyby jsi to preorganizovala sama, vzala ho treba do Ikea a nasla nejake reseni v podstate za par korun?
Nebo treba nasla nekoho kdo vam da ty dvere do koupelny..
@Anonymní píše:
Chápu, že asi hloupá otázka, ale zvažuju rozchod a nevím, jestli třeba nejsem zbytečně zasedlá. A anonymně, stydím se.
Mám přítele, nebydlíme spolu. Má hrozně malý byt, v původním stavu jak žil se svojí druhou ženou. Kuchyně spojená s „koupelnou“ a bez dveří (snáším opravdu špatně). Koupelna je jen vana a pračka. nic víc. Kuchyň jen sporák, lednice a skříň. Žádné sezení, žádný stůl - není místo. Jí se v obýváku u dvojgauče a stolu, na kterém má pořád počítač, přes který kouká na TV. A pak je miniložnice. Já se v bytě necítím, mockrát jsem u to řekla, nic s tím neudělal a ani nehodlá. Takže se tam snažím trávit minimum času. Kolikrát bych si třeba sedla pohodlně a koukala na TV, jsem unavená - nejde to, není kam. Do kina on nechce jít, protože tam nic nedávají. Takže jdeme do restaurace na jedno, o víkendu občas delší procházka. I jemu je to málo, takže navrhnul, že bychom mohli jít na procházku do parku. Ale já to beru jako ztrátu času. V bytě se nic dělat nedá, on nesportuje, fakt se dá jen chodit na ty procházky. Nějakou dobu jsem se to snažila vydržet, o víkendech ho tahat mimo město (abych nemusela být v tom bytě). ale už to nedávám.
Jak trávíte čas s přítelem, s kterým nebydlíte? Přizpůsobil vám třeba trochu byt?
Jak jste spolu dlouho?
@Anonymní píše: Žena ho nevydyblela, oni tam takhle dvanáct let žili. jeho žena zemřela.Se zájmy se on částečně přizpůsobuje, ale já jsem unavená z toho být tahoun. A některé aktivity už na začátku zkritizuje (kino, výstavy… jak je to blbý, nic tam není). A že prý bychom se taky mohli občas projít po parku
Aha
jestli zemřela, třeba s tím ještě není vyrovnaný, ale to jen spekuluji. Ale jak říkám, byt by mě tak neštval, jako to, že právě já musím být tím tahounem a tím kdo neustále musí něco vymýšlet a když vymyslí, tak je to stejně odmítnuto. To by mi hodně vadilo, mám ráda určitou vyváženost v tomto. Třeba má rád spíš přírodu, ale zase, vždycky se dá najít kompromis a pokud dva spolu chtějí být, tak by se najít měl. Stále si mi neodpověděla na otázku, poč tedy nejste u vás? Ty máš svůj byt?
@Anonymní píše:
@PapuchalkaTo je kuchynokoupelnachodba 3×1 metr bez dveří.
Byt nekoupí, nemá na něj. A pronajmout si něco pohodlnějšího nechce kvůli penězům, že by platil velký nájem. Není mladý, v jeho věku bych předpokládala, že by se měl o svoje jistější bydlení postarat.
Podle mě mu to takhle vyhovuje, pokud jste spolu krátce, tak nevidí důvod, proč se hned stěhovat atd. Třeba si není vztahem ještě jistý. No a v neposlední řadě, čím víc na chlapa tlačíš, tím víc se mu nechce a sekne se
@Anonymní píše:
@PapuchalkaTo je kuchynokoupelnachodba 3×1 metr bez dveří.
Byt nekoupí, nemá na něj. A pronajmout si něco pohodlnějšího nechce kvůli penězům, že by platil velký nájem. Není mladý, v jeho věku bych předpokládala, že by se měl o svoje jistější bydlení postarat.
To si nejak ani nedovedu predstavit a to mam vystudovane interiery ![]()
Tam se neda ani varit, ani se myt ne?
No a co kdybys to tam trosku pacifikovala? Alespon ten stolek, udelat pracovni kout a tak, vadilo by mu to?
Z tveho popisu zni jako mouchy snezte si me, neprijdes mi, ze o nej stojis.
@Anonymní píše:
skoro dva roky
Tak to už je zase celkem dost. K tobě se nastěhovat nechce?
Tak jako, po dvou letech bych to chlapovi uz zorganizovala. Kdybys vydela co ja jsem tomu svemu vyhazela, trpel u toho, ale nejak to neshani, vlastne ze svych vecci nic neshani
Staci mu notas a hrnek kafe.
@Anonymní píše:
@Lady Beejá bydlím v domě a mám tam děti, dokud si nebudu jistá, nechci jim tam nikoho stěhovat
To na jednu stranu samozřejmě chápu, myslím, že tak je to správné, na druhou stranu… ty si ho nechceš tahat domů zatím a po něm chceš aby si kvůli vám koupil větší byt? Když ještě ani neví jak to mezi vámi je, u tebe doma nebyl, tvé děti nezná. Koupě bytu je také zásadní krok, stejně tak jako představit nového chlapa dětem. Ale jak říkám, mě by spíš vadil ten nedostatek společných zájmů.
Já teda když jsem přijela k příteli, tak jsme většinu byli zalezlí v posteli a dívali se spolu na film.
nebo se tulili.. To byli začátky, tak jsme třeba chodili někde si sednou- retaurace, nebo výlet..
No záleží jak to dlouho takto se jen procházíte.. Mě to ze začátku stačilo jen tak nic moc akčního..
@lleennttiillkkaa píše:
Tak to už je zase celkem dost. K tobě se nastěhovat nechce?
Ona ho tam nechce, kvůli dětem.
@Lady Bee píše:
Ona ho tam nechce, kvůli dětem.
Jojo už jsem četla, napsala to, než jsem to odeslala
@Anonymní píše:
On zpočátku tlačil na to bydlet spolu, brzdila já. Jenže na nákup bytu nebo domu nemá. Tak se tak nějak hodil do klidu, že to teda mám zajistit já a on čeká.
Kdybych se chtěla přistěhovat, tak se tam ani nevejdu, pracuju žčásti z domu, to bych musela mít PC snad v posteli.
Na mě to dělá dojem, že nemá moc peněz. Proto odmítání kina, výstav, restaurace a tlačení do společného bydlení
@Anonymní píše:
On zpočátku tlačil na to bydlet spolu, brzdila já. Jenže na nákup bytu nebo domu nemá. Tak se tak nějak hodil do klidu, že to teda mám zajistit já a on čeká.
Kdybych se chtěla přistěhovat, tak se tam ani nevejdu, pracuju žčásti z domu, to bych musela mít PC snad v posteli.
A co presne mas vlastne ted zajistit? Jemu lepsi bydleni? Nebo to aby sel k tobe?
To zni nejak divne ![]()
A jinak u randeni a nebydleni jsme chodili do kina, do restauraci, i do toho parku, zabehat si spolu, varili jsme protoze jsem starostliva kachna, tak aby se poradne najedl. Chodili jsme si zaplavat, do knihkupectvi a hrackarstvi a hlavne jsme spolu planovali!
@lleennttiillkkaa píše:
Na mě to dělá dojem, že nemá moc peněz. Proto odmítání kina, výstav, restaurace a tlačení do společného bydlení
Tak to, že nemá moc peněz musela vědět už na začátku přeci
spíš než to, že je nemá, bych se zajímala o to, proč je nemá. Je líný? Nekvalifikovaný?