Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Varit se u něj nedá, jídlo mu vozím. Tam se dá jen ležet v posteli nebo sedět na kraji gauče a koukat, jak on kouká do PC.
Pořád ho někam tahám (plavat, výlety, na jedno), ale je to únavné a nedá se to vždy.Spíš jsem se chtěla zeptat, jestli ten váš byl ochoten sám od sebe zorganizovat byt, když jste mu třeba řekly, že se vám tam nelíbí.
Začínali jsme spolu od začátku, takže jsme organizovali společně a já prostě nejsem taková, že když něco řeknu, tak nečekám, že se ze mě někdo posadí na zadek. Musíš taky přeci přiložit ruku k dílu. Což neděláš, protože prostě z něj toho cítíš už od začátku. Promiň, ale tento vztah podle mě nemá smysl, pokud se na to oba dva nezačnete dívat trošku jinak a hlavně společně.
@Anonymní píše:
vyučený
Tak to zas tak nekvalifikovaný není
pokud umí nějaké řemeslo a je dobrý, tak se dá dobře uživit, musí se chtít a to je u něj ten hlavní problém.
@Anonymní píše:
asi jo, ona ho podle občasných zmínek komandovala a rozkazovala
Tak asi to potřebuje no a ty na to nejsi
to je dost zásadní problém do budoucna.
@Anonymní píše:
Chápu, že asi hloupá otázka, ale zvažuju rozchod a nevím, jestli třeba nejsem zbytečně zasedlá. A anonymně, stydím se.
Mám přítele, nebydlíme spolu. Má hrozně malý byt, v původním stavu jak žil se svojí druhou ženou. Kuchyně spojená s „koupelnou“ a bez dveří (snáším opravdu špatně). Koupelna je jen vana a pračka. nic víc. Kuchyň jen sporák, lednice a skříň. Žádné sezení, žádný stůl - není místo. Jí se v obýváku u dvojgauče a stolu, na kterém má pořád počítač, přes který kouká na TV. A pak je miniložnice. Já se v bytě necítím, mockrát jsem u to řekla, nic s tím neudělal a ani nehodlá. Takže se tam snažím trávit minimum času. Kolikrát bych si třeba sedla pohodlně a koukala na TV, jsem unavená - nejde to, není kam. Do kina on nechce jít, protože tam nic nedávají. Takže jdeme do restaurace na jedno, o víkendu občas delší procházka. I jemu je to málo, takže navrhnul, že bychom mohli jít na procházku do parku. Ale já to beru jako ztrátu času. V bytě se nic dělat nedá, on nesportuje, fakt se dá jen chodit na ty procházky. Nějakou dobu jsem se to snažila vydržet, o víkendech ho tahat mimo město (abych nemusela být v tom bytě). ale už to nedávám.
Jak trávíte čas s přítelem, s kterým nebydlíte? Přizpůsobil vám třeba trochu byt?
A proč nejste u tebe, když u něj se ti nelíbí. Můj partner bydlí u mně, v garsonce, takže ještě menší, i když asi pohodlnější než popisuješ, nic kromě nezbytného kompromisu kvůli malému protoru jsem nic přizpusobit nemusela a asi by mi to dost vadilo.
@Bora-Bora píše:
Já to nezpochybňuju, ale nechápu, rpoč by on měl něco měnit podle ní a pro ní, když on jí ani nestojí za to, aby ho vzala za dva roky k sobě. On musí mít pocit, že ona s ním nepočítá a tak se nedivím, že neinvestuje. Ani peníze, ani snahu a iniciativu.
Jj, vím, že to nezpochybňuješ, to asi blbě vyznělo a souhlasím.
@Anonymní píše: Řemeslo už nedělá strašně dlouho. Taky jsem si myslela, když začal mluvit o společném bydlení, že třeba řekne, nemám naspořeno, ale budu chodit v sobotu na fušky, abych něco vydělal. Čas má, jen sedí celý den u PC (já taky musím fungovat doma).
A co na tom pc dělá? ![]()
@Bora-Bora píše:
Já to nezpochybňuju, ale nechápu, rpoč by on měl něco měnit podle ní a pro ní, když on jí ani nestojí za to, aby ho vzala za dva roky k sobě. On musí mít pocit, že ona s ním nepočítá a tak se nedivím, že neinvestuje. Ani peníze, ani snahu a iniciativu.
Ale nemusi prece investovat do ni, ale mit okolo sebe prijemne misto k ziti je super ne? Co znam chlapy, tak se jim v neporadku hrozne blbe zije. Brachu dere neumyte nadobi, partner nesnasi takove ty prekazky typu hromada obleceni a tak. I ja mam radeji vzdusnejsi prostredi a i kdyby se mnou stokrat ten druhy nepocital, tak sve bydleni budu chtit mit prijemne ne pelech ![]()
@Papuchalka píše:
Ale nemusi prece investovat do ni, ale mit okolo sebe prijemne misto k ziti je super ne? Co znam chlapy, tak se jim v neporadku hrozne blbe zije. Brachu dere neumyte nadobi, partner nesnasi takove ty prekazky typu hromada obleceni a tak. I ja mam radeji vzdusnejsi prostredi a i kdyby se mnou stokrat ten druhy nepocital, tak sve bydleni budu chtit mit prijemne ne pelech
Tak to chlapy asi opravdu tak neznáš, každý takový bohužel není. Někomu je to prostě šumák ![]()
Příspěvek upraven 12.06.16 v 22:07
@Anonymní píše:
U mě několikrát byl. Bydlím 40 km od města, kde bydlí a pracuje. Sám řekl, že by se tam stěhovat nechtěl, protože by musel o hodně víc dojíždět do práce. A u nás práce pro něj není.
Vy nejste schopní najít kompromis a ani nechcete. Je jedno z jakého důvodu, ale tohle těžko může fungovat.
@Lady Bee píše:
Tak to chlapy asi opravdu tak neznáš, každý takový bohužel není. Někomu je to prostě šumákPříspěvek upraven 12.06.16 v 22:07
Prave ze co projizdim okoli, tak nikdo neni mouchy snezte si me. Opravdu ne, proste je to ocividne jiny typ lidi.
I to nejvetsi prase (prachu za posledni pul stoleti) Si ten pokoj a prostor usporadalo tak, aby pc bylo bokem, bylo se kde posadit a tak.
A kdyz si me lidi zvou, at jim pomohu usporadat a vymyslet novy interier, tak to by jsi se divila, kolikrat mi do toho mluvi chlapi (i kdyz je to uz par v duchodu) a pani jen prikyvuje.
@Anonymní píše:
je na foru, nakupuje, surfuje, čte si horoskopy, stahuje písničky, ani nevím, co všechno
A co na něm vidíš? ![]()
@Anonymní píše:
je na foru, nakupuje, surfuje, čte si horoskopy, stahuje písničky, ani nevím, co všechno
Chlap si čte horoskopy? Tak to jsem ještě neslyšela. Kup mu aspoň nějakou PC hru. ![]()
@Papuchalka píše:
Prave ze co projizdim okoli, tak nikdo neni mouchy snezte si me. Opravdu ne, proste je to ocividne jiny typ lidi.
I to nejvetsi prase (prachu za posledni pul stoleti) Si ten pokoj a prostor usporadalo tak, aby pc bylo bokem, bylo se kde posadit a tak.A kdyz si me lidi zvou, at jim pomohu usporadat a vymyslet novy interier, tak to by jsi se divila, kolikrat mi do toho mluvi chlapi (i kdyz je to uz par v duchodu) a pani jen prikyvuje.
Prostě všichni takový nejsou
já znám i pár takových kterým je to šumák a je to na zabití, ale je to jejich věc a pokud děláš interiéry, tak se asi setkáváš právě s lidmi, kterým to jedno není. To je logické. Žádný takový by si tě domu nepozval.
@Anonymní píše:
Já zvažuju přestěhování do jeho města, ted by mi zatím stačilo přijatelné bydlení na občasné přespání. A kdyžby se v tom bytě člověk cítil líp, pak by tam i víc zůstával.
Takže ti víc vadí ta neochota řešení bydlení než to, že spolu nemáte nic společného a ještě mu musíš nahrazovat matku? Taky zvláštní ![]()
@Lady Bee píše:
Prostě všichni takový nejsoujá znám i pár takových kterým je to šumák a je to na zabití, ale je to jejich věc a pokud děláš interiéry, tak se asi setkáváš právě s lidmi, kterým to jedno není. To je logické. Žádný takový by si tě domu nepozval.
Jj, vsak nerikam, ze takovi jsou vsichni. Ale v prijemnem prostredi se proste lepe zije, to se myslim da rici obecne ![]()
O jednom takovem mi vypravel partner, ten si pry i prestal prat funkcni obleceni, protoze by jinak tu funkcnost ztratilo a a vyvetrat to pry staci ![]()
Ale to uz jsem OT.