Nedokážu mu odpustit

Anonymní
25.4.16 07:24

Nedokážu mu odpustit

Chtěla bych se poradit, co vám pomohlo k tomu, abyste odpustili partnerovi. Cokoliv, prostě, když udělal něco, co vám ublížilo a rozdělilo vás. Mě to prostě nejde, snažím se to hodit za hlavu, ale prostě mě hrozně zklamal a nejde to vrátit. Trvá to už roky, máme děti, já ho vlastně pořád miluju, ale trápí mě, že on si pořád neuvědomuje, že mi ublížil, zpochybňuje to a hádáme se o tom pořád dokola. Hodně nás to odcizuje, i když jinak se snaží a je dobrý táta. Nabourává to celý náš vztah a moc mě to mrzí, protože vlastně všechno záleží jen na mě. Přitom by stačilo, aby za mnou přišel a řekl, že ho to mrzí, prostě jen abych věděla, že mu na mě taky záleží, ale to on za ty roky nikdy neudělal a bojím se, že nikdy neudělá. Z rozhovoru na tohle téma odcházíme vždycky oba ukřivdění a on si ani v nejmenším nepřipustí, že udělal někde chybu-viní vždycky jen mě. Máte někdo podobnou zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
276
25.4.16 07:30

Ahoj, je mi lito, ze mate takovyhle problem.. Ja nastesti nic takoveho nemam, ale pokud se mate radi, je to v tobe, co zkusit nekam spolu zajit? Ja na manzelske poradny moc neverila dokud to nepomohlo temer skoncenemu manzelstvi me kamaradky..
Drzim palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
25.4.16 07:33

Já jsem jedno menší zaváhání odpustila, ale jen proto, že si okamžitě nasypal popel na hlavu, pochopil závažnost situace, nic nezatajoval a udělal vše proto, aby to napravil. Kdyby si to neuvědomil a zpochybňoval jako ten tvůj tak bych se na to pěkně vykašlala!!! Takže to je celkem jasné proč ses s tím zatím nemohla srovnat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
25.4.16 07:33

Bože můj, trvá to už roky? Tak bych to buď hodila za hlavu nebo se rozešla. Protože pokud to nedokážu odpustit a budu se tím roky užírat a ničit ten vztah ještě víc, tak nemá cenu v něm pokračovat :///
Nepíšeš, co se stalo, co ti udělal, bylo to opravdu něco tak strašného, že to roky nedokážeš odpustit? A pokud to bylo něco tak strašného, tak stojí za to s ním být?

Chce to spíš si rozmyslet, zda ti ten vztah za to stojí a odpustit nebo to prostě zabalit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
25.4.16 07:36

Já jsem si to musela odžít, je ve mě milion otazníků a nezodpovězených otázek, ale už nepátrám. Snažím se to už nevytahovat… povznesla jsem se nad tím (mám stále i slabé chvilky) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1875
25.4.16 07:40

Pokud ho miluješ, snaží se a je dobrý táta konečně bych mu to odpustila a šla dal. Myslím, že tím že to pořád vytahujes to pripominas a právě kvůli tomu na to pořád myslíš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
25.4.16 07:46

Chápu tě

Mám to úplně stejně, jen ale ne s partnerem, ale s mamkou. Ten problém je opravdu v tom, jak píšeš, že ten dotyčný to zlehcuje a vlastně svou vinu popírá. Podle mě, aby mohlo dojít k odpuštění a tím pádem k tomu, aby tě to přestalo trápit, musel by pochopit svou vinu a omlouvat se tak, abys viděla, že je mu to skutečně líto. To je ta jednodušší cesta. Pak složitější-muzes si zkusit rozebrat, proč jednal tak jak jednal, co ho k tomu vedlo a snažit se najít všechny možné důvody k odpuštění. Třeba i to, že ho tak rodiče vychovali atp. Já se o to snažím..ale samozřejmě by bylo lepší vědět konkrétně, o se stalo a znát tvého partnera, aby ti ty důvody třeba člověk mohl pomoci najít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
25.4.16 07:47

@Nikous12 Díky moc. Právě, je to jen ve mě, jeho to nějak netrápí. Kdysi jsme spolu chodili právě kvůli tomu do poradny, ale nikam to nevedlo. Teď jsem se chtěla objednat znovu, jen já sama, bohužel tam mají zrovna objednávací dobu, kdy bych se musela uvolňovat z práce a tak se mi moc nechce. Nevím, jak se to řeší, jestli dávají razítko na propustku(nemusí zrovna v práci vědět, kam chodím).A je to zrovna jediná bezplatná poradna, co jsem našla(jinak je to dost drahé).Ale ráda bych to zkusila, jen mě ta doba teď odradila a nemám chuť se uvolňovat z práce(omlouvat se zas šéfovi a cítit se provinile, že za mě musejí zaskakovat)ach jo a přitom bych třeba ani nikam nemusela, stačilo by jen, kdybych to chtěla přestat řešit. Kdyby on udělal ten první krok ke smíru. Jenže on to asi cítí stejně. A tak čekáme, oba ublížení a ono nic..

Příspěvek upraven 25.04.16 v 08:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21940
25.4.16 07:48

Bud to hod za hlavu a prestan to resit a uz o tom nikdy nemluv nebo se rozejdete, jestli predchozi nesvedes. Pokud uz roky resis dokola nejakou vec, nedivim se, ze ho to stve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.16 07:51

Také jsem si tím prošla, trvalo cca rok a půl, než jsem odpustila, nicméně základem byla párová terapie u kouče a musím říct, že jsem nečekala, co to dokáže, jak se věci vyjasní a v klidu, pak už šlo jen o čas, abych dokázala odpustit. Ona ta terapie to, co udělal postavila do naprosto jiného úhlu pohledu, jako není to ze dne na den, ale dalo to prostě základ tomu, abych vůbec mohla odpustit, můžeš si na ni zajít i sama, já byla párkrát, pak už to nebylo potřeba. K

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
25.4.16 07:51

Tohle jste si ale měli vyříkávat už tenkrát, ne teď ještě roky po tom. Jako to to můžete rovnou zabalit, to nemá cenu, jestli to potřebuješ pořád řešit.

• Citovat
  • Upravit
463
25.4.16 07:52

@sladke-mameni Právě-hodně by mi pomohlo, kdyby uznal tu chybu, odpustila bych mu hned, ale takhle to tam mezi námi pořád „hnije“. Fakt nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
25.4.16 08:00
@Nickyx píše:
@sladke-mameni Právě-hodně by mi pomohlo, kdyby uznal tu chybu, odpustila bych mu hned, ale takhle to tam mezi námi pořád „hnije“. Fakt nevím…

Vím přesně jak to myslíš. Bohužel ti neporadím jak mu odpustit v této situaci, protože kdyby to můj jakkoliv zpochybňoval tak bych s ním hned skončila. Chápu, že pro někoho je ten okamžitý odchod neproveditelný (třeba s dětmi), ale trápit se tím roky? To snad nemáš zapotřebí.. :(

Navrhla bych poradnu a když nezabere tak rozchod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
25.4.16 08:02

@odlaska Máme rodinu a já ho mám pořád moc ráda. Ani si nedokážu představit, že bych odešla a našla někoho jiného. Opravdu mi na něm moc záleží. Ono ani tak nejde o to, čím mi ublížil, ale že ublížil a nechce to slyšet, cítí se naopak on ublíženě. Přijde mi malicherné kvůli mému pocitu rozbíjet rodinu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
25.4.16 08:15

@sediza Moc bych si to přála, aby mě pochopil a třeba mě za to jen pohladil, ale udělal něco, čím by mi ukázal, že je mu to líto a záleží mu na mě. Ale čekám už moc dlouho.. :( Snažím se ho pochopit, všechny důvody, proč to udělal přesně mluví k tomu, jaký je-racionální, nekompromisní, upřednostňující tyhle důvody a až někde hodně vzadu pocity druhých. Řekne mi, že v tu chvíli nemohl jinak, ale já vím, že když se chce, vždycky je jiné řešení. Takže z toho jeho racionálního pohledu vím, že to dělal s dobrým úmyslem, ale jako partner se mi tím ztratil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí