Nedokážu se oddlužit :(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.8.12 19:48

Nedokážu se oddlužit :(

Doslova a upřímně?? Jsem úplně v preli!!! 8o :,( Jsem krva a blbec…
Zaplatila jsem za přítele dlužnou částku v bance a jaksi jsem tři měsíce (3× 6000,– ve skluzu s nájmem)… :,( :,( Rodičák mám 10.200,–/2 roky z čehož jsem chtěla dceři spořit a dávat ji peníze stranou a bojím se že z toho nic nebude :(
Momentálně dědím po rodině byt 3+1 do kterého se z tohohle podnájmu odstěhujeme, nejpozději v listopadu 2012 doufám. Teď už zářijový chci zaplatit normálně, ale přítel přišel o práci, teď už opět pracuje, ale za 17.000 čistého, z čehož ještě žijeme. :x
Prostě nevím jak se mám zbavit a jak splatit tento dluh… mám to po otci asi…taky nedokáže „odolat“ prachům… :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
504
28.8.12 19:54

Nechapu tě, nezaplatit najem je teda síla. Bydlení je snad duležitějši než přiteluv dluh ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
28.8.12 19:56

Tak máte přes 27 tis, nájem platíte 6 tis, zbyde vám 21 tis. Během 2 měsíců snad není problém dát dohromady tu dlužnou částku. V čem je tedy problém? Jestli v tom, že nedokážeš udržet peníze, tak požádej přítele, ať drží kasu on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sayonare
28.8.12 19:57

Taky mi to nejde do hlavy, na prvním místě je nájem a pak to ostatní. Střecha nad hlavou je to nejduležitější :?

• Citovat
  • Upravit
504
28.8.12 19:57

@Sayonare souhlas a zvlášt když jsou děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
28.8.12 19:59

Takze partner ma 17.000 a ty 1O.OOO. Najem je 6.OOO, kolik jsou dalsi vydaje!? Musite se uskromnit, setrit kde se da a splacet, necekej az to das cele do kupy, co bude navic okamzite dej k najmu. Dalsi hlavne zaplat, nemit kde bydlet neni sranda. A jinak brigady a necekat, ze dluh zmizi sam od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
28.8.12 19:59

Tak si najít brigádu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.12 20:00

Já vím… ted si taku rvu vlasy… :think: :? přišel by exekutor kdyby nezaplatil tu banku. Nevím kam ty peníze zmizí…ale 3měsíce ted nemel plat, takže jsme meli na mesic jen mych 7600,–,ted mám tenhle měsíc poprvé 10.200,– :(

• Citovat
  • Upravit
23847
28.8.12 20:02
@Anonymní píše:
Já vím… ted si taku rvu vlasy… :think: :? přišel by exekutor kdyby nezaplatil tu banku. Nevím kam ty peníze zmizí…ale 3měsíce ted nemel plat, takže jsme meli na mesic jen mych 7600,–,ted mám tenhle měsíc poprvé 10.200,– :(

No tak teď už práci má, jste v pohodě, zaplatit je z čeho :palec: Akorát bych sebou mrskla. Víš, že když nezaplatíš nájemné 3 měsíce, tak je to důvod i pro soudní vystěhování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13131
28.8.12 20:03

Bokem si přivydělat… Nejdřív bych zaplatila teda nájem popř. v bance splátkový kalendář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
28.8.12 20:03
@Anonymní píše:
Já vím… ted si taku rvu vlasy… :think: :? přišel by exekutor kdyby nezaplatil tu banku. Nevím kam ty peníze zmizí…ale 3měsíce ted nemel plat, takže jsme meli na mesic jen mych 7600,–,ted mám tenhle měsíc poprvé 10.200,– :(

tak ale bydleni je duležitější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
28.8.12 20:07

Doporučuji zapisovat si výdaje, abys viděla, za co za měsíc nejvíc utratíš a abys měla přehled, kolik peněz jde za jídlo, drogerii, cigarety, pití, zábavu a ostatní… a pak uvidíš, kde se dá ubrat, co není důležité a co se může vypustit… a pak na další měsíce si určit (nejlépe do obálek), kolik je na jídlo a na ty ostatní výdaje a snažit se to nepřekročit… ale podobných diskuzí tu bylo už víc, tak zkus pohledat, dokonce i nějaká tabulka v excelu se tu mihla…
Jinak s 27 tisíci měsíčně se můžete dluhů zbavit do dvou měsíců, a bude to ještě docela v pohodě… jen je důležité nejdřív, jak přijde výplata a rodičák, zaplatit všechny výdaje a řekněme polovinu dluhů, a ze zbytku potom žít… myslím, že byste to mohli zvládnout… prostě si ten zbytek po zaplacení nájmu a dalších úhrad spočítáš, rozdělíš, co a kolik na co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
28.8.12 20:10
@Gina108 píše:
Tak máte přes 27 tis, nájem platíte 6 tis, zbyde vám 21 tis. Během 2 měsíců snad není problém dát dohromady tu dlužnou částku. V čem je tedy problém? Jestli v tom, že nedokážeš udržet peníze, tak požádej přítele, ať drží kasu on.

Asi tak, jen jestli na tom přítel neni ještě „lépe“. Neplatit nájem je prasárna, promiň. Zvlášť, když na tom evidentně nejste zas tak blbě. Půjčky jsou zlo. A ty jsi teda ale asi hodně zamilovaná, když nemam na nájem, neplatim nic za přítele ne? Ať se stará chlapec. 17tis neni vůbec málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.12 20:11

Jj děkuji!! Musím to nějak udělat… teď chce majitel do 31.8. 6000,– za nájem na září - ale mám rodičák až 14tého.9. a chlap má výplatu 3.9. :(
Už takhle se s námi baví a nechává nás tu než se přestěhujeme a doděláme k bydlení a dovyřídíme papíry k tomu „novému“ zděděnému bytu. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.8.12 20:11

Ale on je 3měsíce neměl, neměl plat žádnej.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat