Šetříme - tipy na cokoliv domácího
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
šetříme- domácí cokoliv
Ahoj.
Zajímalo by mě, kdo má co vyzkoušené, že vyjde doma dělané levněji. Určitě potěší i další tipy na ušetření každé korunky
Pomůže to mě, a věřím, že i řadě dalším..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já si na zimu dělám rajčatovou omáčku, kterou pak používám na těstoviny…rajče, celer, cibuli, mrkev i bazalku mám ze zahrádky, musím mít jen máslo a olivový olej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ja se taky přidávám, ne ani tak kvůli šetřeti ale domaci je domaci a navic me to baví, dneska chci zkusit přepuštěné máslo ale tohle tě levněji nevyjde ![]()
- Citovat
- Upravit
Šunka, chleba, kečup (rajčata si ale sama pěstuji). Ale hlavně je to všechno zdravější, sama vidíš co do toho dáváš. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kallkapa píše: Šunka, chleba, kečup (rajčata si ale sama pěstuji). Ale hlavně je to všechno zdravější, sama vidíš co do toho dáváš.
Jako, že misto kupovaneho sendviče jsi schopna doma si nakrajet a namazat chleba s kečupem a šunkou?
![]()
- Citovat
- Upravit
@Bohemund píše:
Jako, že misto kupovaneho sendviče jsi schopna doma si nakrajet a namazat chleba s kečupem a šunkou?![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bohemund píše:
Jako, že misto kupovaneho sendviče jsi schopna doma si nakrajet a namazat chleba s kečupem a šunkou?![]()
ne, jako že si udělá šunku v šunkovaru, domácí kečup z vlastních rajčat a chleba si upeče v dom. pekárně ![]()
dělám to taky tak, a není to zrovna tím, abych ušetřila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já peču doma chleba. Co mám propočítané, vyjde trochu levněji. Ale hlavně, vím, co tam dávám a chutná nám. Peču teda v pekárně. K úplně samovýrobě a kvásku jsem se nedokopala.
Taky dělám svoje přesnídávky a zavařeniny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já chci taky hlavně neučit prcka na chemii, takže mám v plánu ani nekupovat přesnídávky a příkrmy, a taky budu mít spousty času a baví mě to, tak proč to nespojit
jinak šunku jsem zkoušela jednou, ale jen s normální solí a asi jsem jí dala málo, protože se mi to vůbec nespojilo a vznikly mi rozpadající se, šíleně vysušené kostičky masa
a Chleba? párkrát jsem taky dělala, ale nevím jak na to, z klasické mouky mi nechutná- musím zkusit koupit nějakou speciální asi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Black_Orchids píše:
ne, jako že si udělá šunku v šunkovaru, domácí kečup z vlastních rajčat a chleba si upeče v dom. pekárně
Ja vim to byl jen žert tak mi to vyznělo, ja bych si chtěl dělat postupně čim dal více věci, jen mit na to domek se zahradkou a ne byt 2+1
a pokud možno nějaký pasitní příjem abych měl čas na farmaření ![]()
- Citovat
- Upravit
@Black_Orchids píše:
ne, jako že si udělá šunku v šunkovaru, domácí kečup z vlastních rajčat a chleba si upeče v dom. pekárně
si prave myslim, ze domaci sunka je sice kvalitnejsi a chutnejsi, ale rozhodne asi nebude levnejsi nez kupovana, protoze si tam nedas srac.. jako se davaji do tech kupovanych a kvuli kterym je ta sunka potom levnejsi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kar-maa píše:
si prave myslim, ze domaci sunka je sice kvalitnejsi a chutnejsi, ale rozhodne asi nebude levnejsi nez kupovana, protoze si tam nedas srac.. jako se davaji do tech kupovanych a kvuli kterym je ta sunka potom levnejsi
ale zase pokud si spočítáš, kolik peněz vyhodíš za kvalitní šunku, tak ta domácí vyjde líp. A je bez těch sraček. Jako 10dkg kvalitní šunky za 30,– ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kar-maa píše:
si prave myslim, ze domaci sunka je sice kvalitnejsi a chutnejsi, ale rozhodne asi nebude levnejsi nez kupovana, protoze si tam nedas srac.. jako se davaji do tech kupovanych a kvuli kterym je ta sunka potom levnejsi
Ja teda nevim ale to baych neřekl, normalni šunka kvalitnější s aspon 80 procenty masa se pohybuje od 169/kg maso klidně nakoupit i za 90kc/kg
- Citovat
- Upravit
@kar-maa myslím, že vyjde levněji, já teda nekupuju maso, to máme domácí, ale kolik stojí kilo kýty? 120kč? a za to vepřovou šunku nekoupíš..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit