Šetříme - tipy na cokoliv domácího

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13837
27.8.12 17:43

@Jitu2 dělám omáčku dle Itala v kuchyni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.8.12 17:57

@Jitu2 na zavařování ne, ale tchyně dělá marmeládu z rajčat. mě osobně nechutná, ale jsem jediná z celé rodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
27.8.12 18:06

sugo

Ahoj, můj recept na italskou rajčatovou omáčku sugo - není to česká splácanina, ale origoš italský recepis :-).

11 kg rajčat
2 paličky česneku
3 velké cibule
1-2 hrnky olivového oleje
trochu bazalky, oregana, tymiánu - čerstvé či sušené, někdo to dává hned někdo ji udělá planou a dodá až pak při vaření
1/4 nebo 1/3 hrnku soli

osmažit cibuli, trochu česneku a přidat nakrájená rajčata, vařit 2-4 hodiny do zhoustnutí, pak zbytek česneku, povařit a ručním mixérem rozmixovat. Zavařit nebo zmrazit. Zmrazené vydrží 3 měsíce, zavařené – mám to už rok :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
27.8.12 19:51

Zavařovat rajčata je velmi jednoduché - hele http://varecha.pravda.sk/…-recept.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
28.8.12 09:05

@fibingerka to vypadá moc dobře, uvažuju, že to zkusím, jestli splaším rajčata. My je letos stíháme jíst :lol:

@omites píše:
Zavařovat rajčata je velmi jednoduché - hele http://varecha.pravda.sk/…-recept.html

zase něco nového :)

@Jitu2 já dělávám něco jako protlak. Nakrájím rajčata na kusy, chvíli je podusím, pak přepasíruju, naleju do skleniček a pro jistotu na chvilku zavařím, aby skleničky dobře chytly :mavam:

Příspěvek upraven 11.07.13 v 16:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
28.8.12 09:13

@daska1611 Je to přímo nechutně dobré :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska.sus
28.8.12 09:22

Tak já zkoušela chleba péct v el. troubě 2×, z kupované směsi a nic moc(asi jsem to nechala málo kynout :zed: ),tak zkusím ten pivní, jen by mě zajímalo, jestli se má při pečení potírat vodou? :nevim: Tvaroh s pudinkem? To jsem ještě nezkusila, ale určitě vyzkouším. Já dělám dětem domácího lipánka tím způsobem, ža si rozmíchám tvaroh s domácím vanilkovým cukrem a smetanou nebo mlékem(podle toho co je v lednici) a popř. kakao. Jinak je docela problém koupit dětem zdraví „jogurt“. Mým už je 7 let a vysvětlit jim, že kostíci opravdu nejsou dobrý chvilku trvalo :roll: Co kupujete za jogurty vy? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3339
28.8.12 09:40

@fibingerka jo, to přesně stejné si dělám v malém množství na pizz běžně, případný přebytek vrznu do mrazáku. Jen mě nenapadlo udělat to ve velkém a zavařit :zed: Dík :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
28.8.12 09:47

Když jsme u toho pudingu, moc dobré je do pudingu po uvaření zamýchat udělaný kuskus. Hned ti má lepší výživové hodnoty a manžel se synem to mají rádi na snídani.
Taky dělám takovou tu klasiku - různé pohankové a jáhlové kaše, to snídáme všichni 3. Vždycky do toho přimíchám i nějaké vločky a tak. Prostě ne vždycky je to stejné. Naposledy jsem dělala pohankovou s kuskusem, do toho rozinky, kokos a strouhané vlašské ořechy (vlastní) a bylo to překvapivě moc dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
28.8.12 10:18

@Jitu2 Já jsem toho z toho množství udělala 9 velkých sklenic litrovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.12 10:26

Holky, taky mě teť napadlo- nemáte někdo vyzkoušené takové ty prací koule-nevím jak se ti jmenuje? jak se to vypere s prádlem a nedáváš tam už prášek? Mě to přijde jako šílený nsmysl, ale kdo ví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
28.8.12 10:33

@nejvíczoufalá pere mi to, ale nemáme zatím děti a větší skvrny. Manžel pracuje s kolama, takže sem tam má bílá trika od šmíru. Používám žlučové mýdlo a koule a vypralo se to zatím vždy. Sestra v tom pere i pro dcerku a používá na skvrny źlučové mýdlo nebo předepírací sprej a je spokojená. Nevím, zda je důležitá i tvrdost vody, máme hodně měkkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.12 10:45

@Vichrice hmm, tak to budu muset zkusit. Žlučové mýdlo-nevím že něco takového existuje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
28.8.12 10:48

@nejvíczoufalá ač to zní hrozně, tak je to výborná věc a skvrny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
28.8.12 10:49

Ahoj děvčata, chci vám napsat něco ke chlebu. Kupované smesy jsou taky plné éček. Já peču tento, je výborný, jen počáteční investice do ošatky je drobet větší, ale určitě se vyplatí. Chleba nemá chybu.Kilo žitné mouky v Tescu přijde na 20kč a obyč. mouka na 10kč. chleba je výborný.
 http://www.cuketka.cz/?…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat