Šetříme - tipy na cokoliv domácího
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Mucha to jo.. tchyně sice zahrádku má, ale z ovoce tam mí jen jablíčka- ty nenápadně ujídám, a červivý švestky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mě napadlo, že si dělám na zimu ovocné knedlíky - z jahod, meruněk, švestek, co kdo zrovna daruje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@micelinka tak to já dělám přesně obráceně
ovoce zamrazím a pak dělám knedlíky z mraženého ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nejvíczoufalá Kvásku se neboj, taky mi to trvalo, než jsem se k němu dokopala, ale je to jen voda a žitná mouka, nic na tom není a chleba nemá chybu. Navíc víš, co do něj dáš, můžeš si upéct klasiku, nebo celozrnný, to už je pak jedno.
Příspěvek upraven 28.08.12 v 11:48
- Citovat
- Upravit
@Mucha a já měla na ty švestky takovou chuť, úplně ohýbají strom co jich je.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nejvíczoufalá ty brdo to naštve chrobáci hnusní přemnožení všechno znehodnotí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nejvíczoufalá ano tak decku vody a 10dkg žitné jemné mouky, rozkvedláš to a necháš 24 hodin na teplém místě, další den to samé, třetí den by už měl být nakvašený, ale záleží na teplotě, když není, zase dokrmíš a necháš stát, měl by mít hustotu jak na palačinky.
Nejlepší je zavařovací sklenice, ale něco pod ní dej (talířek)kvásek někdy přeteče.
https://www.emimino.cz/…380/Tady,třeba jen pro inspiraci.
Příspěvek upraven 28.08.12 v 11:54
- Citovat
- Upravit
@nejvíczoufalá píše:
@Mucha a já měla na ty švestky takovou chuť, úplně ohýbají strom co jich je..
Z těch by byla slivovička
.
- Citovat
- Upravit
@bamba tak jo, zkusím to, ale až ve svém
slivovička by byla, ale muselo by se někomu chtít- já ještě tak rok nemužu pít, takže se s ní ani nebudu piplat
a nevíc si ani nejsem jistá, jestli bych ty červy dokázala vymazat z hlavy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mucha minulý týden jsem dělala taky přesnídávky, ale z jablíček, taky jsou moc dobré.
Poraďte mi, prosím ![]()
Tento týden dostanu od našich kbelík švestek a nevím, co s nimi. Povidel mám dost ještě od loňska, švestkové kompoty u nás moc nefrčí. Tak jsem myslela, že něco vypeckuju a zamrazím na koláč a tak, nadělám bramborové knedlíky se švestkama taky do mražáku. No ale co s tím zbytkem? Jak znám naše, bude to óbr kýbl ![]()
Máte nějaké nápady? ![]()
Příspěvek upraven 11.07.13 v 16:12
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nejvíczoufalá na to praní pro děcko fakt vyzkoušej mýdlový sliz. Pere mi krásně, fleky nezústávají. A kde už zůstaly (zaschlý banán), tak s tím nehnul ani Persil
Kombinace žlučového mýdla a slizu si poradí ale se vším, pokud se to zapere včas. Prádlo teda není zářivě bílé, protože se nepotká s žádnými opt. zjasňovači, ale pro dítě je to rozhodně lepší a pro přírodu taky.
Lepší kombinace účinnosti, ekologičnosti, ekonomičnosti a zdravotní nezávadnosti podle mě není. Dělám ho cca 1× za 3 týdny, je to práce asi na 10 minut.
O těch koulích jsem četla, že v testu jim vyšlo, že perou stejně jako samotná voda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit