Šetříme - tipy na cokoliv domácího

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28.8.12 11:37

@Mucha to jo.. tchyně sice zahrádku má, ale z ovoce tam mí jen jablíčka- ty nenápadně ujídám, a červivý švestky :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
28.8.12 11:37

Ještě mě napadlo, že si dělám na zimu ovocné knedlíky - z jahod, meruněk, švestek, co kdo zrovna daruje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.12 11:40

@micelinka tak to já dělám přesně obráceně :D ovoce zamrazím a pak dělám knedlíky z mraženého :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
28.8.12 11:45

@nejvíczoufalá Kvásku se neboj, taky mi to trvalo, než jsem se k němu dokopala, ale je to jen voda a žitná mouka, nic na tom není a chleba nemá chybu. Navíc víš, co do něj dáš, můžeš si upéct klasiku, nebo celozrnný, to už je pak jedno.

Příspěvek upraven 28.08.12 v 11:48

• Citovat
  • Upravit
3108
28.8.12 11:45

@nejvíczoufalá červů je letos nějak hodně :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.12 11:48

@bamba takže se jen smíchá ta mouka s vodou a nechá se to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.12 11:49

@Mucha a já měla na ty švestky takovou chuť, úplně ohýbají strom co jich je.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
28.8.12 11:51

@nejvíczoufalá ty brdo to naštve chrobáci hnusní přemnožení všechno znehodnotí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
28.8.12 11:53

@nejvíczoufalá ano tak decku vody a 10dkg žitné jemné mouky, rozkvedláš to a necháš 24 hodin na teplém místě, další den to samé, třetí den by už měl být nakvašený, ale záleží na teplotě, když není, zase dokrmíš a necháš stát, měl by mít hustotu jak na palačinky.
Nejlepší je zavařovací sklenice, ale něco pod ní dej (talířek)kvásek někdy přeteče.
https://www.emimino.cz/…380/Tady,třeba jen pro inspiraci.

Příspěvek upraven 28.08.12 v 11:54

• Citovat
  • Upravit
bamba
28.8.12 11:53
@nejvíczoufalá píše:
@Mucha a já měla na ty švestky takovou chuť, úplně ohýbají strom co jich je.. :(

Z těch by byla slivovička :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
28.8.12 11:54

@Mucha nedá se nic dělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.12 11:58

@bamba tak jo, zkusím to, ale až ve svém :D slivovička by byla, ale muselo by se někomu chtít- já ještě tak rok nemužu pít, takže se s ní ani nebudu piplat :D a nevíc si ani nejsem jistá, jestli bych ty červy dokázala vymazat z hlavy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
28.8.12 13:04

@Mucha minulý týden jsem dělala taky přesnídávky, ale z jablíček, taky jsou moc dobré.

Poraďte mi, prosím :nevim:
Tento týden dostanu od našich kbelík švestek a nevím, co s nimi. Povidel mám dost ještě od loňska, švestkové kompoty u nás moc nefrčí. Tak jsem myslela, že něco vypeckuju a zamrazím na koláč a tak, nadělám bramborové knedlíky se švestkama taky do mražáku. No ale co s tím zbytkem? Jak znám naše, bude to óbr kýbl :lol:
Máte nějaké nápady? :think:

Příspěvek upraven 11.07.13 v 16:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.12 13:06

@daska1611 pečený čaj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
28.8.12 13:22

@nejvíczoufalá na to praní pro děcko fakt vyzkoušej mýdlový sliz. Pere mi krásně, fleky nezústávají. A kde už zůstaly (zaschlý banán), tak s tím nehnul ani Persil :D Kombinace žlučového mýdla a slizu si poradí ale se vším, pokud se to zapere včas. Prádlo teda není zářivě bílé, protože se nepotká s žádnými opt. zjasňovači, ale pro dítě je to rozhodně lepší a pro přírodu taky.
Lepší kombinace účinnosti, ekologičnosti, ekonomičnosti a zdravotní nezávadnosti podle mě není. Dělám ho cca 1× za 3 týdny, je to práce asi na 10 minut.
O těch koulích jsem četla, že v testu jim vyšlo, že perou stejně jako samotná voda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat