Šetříme - tipy na cokoliv domácího
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
A co bramboračka - houby z lesa, brambory, celer, mrkev, cibele, česnek a petržel ze zahrádky. Teda nevím, jestli něco pěstuješ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Black_Orchids píše:
ne, jako že si udělá šunku v šunkovaru, domácí kečup z vlastních rajčat a chleba si upeče v dom. pekárně
dělám to taky tak, a není to zrovna tím, abych ušetřila…
Přesně tak, vypsala jsem tedy jen věci, které si myslím, že vyjdou levněji, jinak toho doma plichtím více ![]()
Jen bych poupravila, že chleba peču v troubě, v dom. pekárně dělám chleba jen na tousty.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kar-maa píše:
si prave myslim, ze domaci sunka je sice kvalitnejsi a chutnejsi, ale rozhodne asi nebude levnejsi nez kupovana, protoze si tam nedas srac.. jako se davaji do tech kupovanych a kvuli kterym je ta sunka potom levnejsi
Já si myslím, že ne. Pokud teda nekupuješ jinak gothaj za 6 kč deset deka
ale to zas nemá s šunkou moc společného ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nekupovat polotovary a vařit… vločková kaše, škubánky, lívance s borůvkama z lesa, něco z hub, marmelády, pomády, přesnídávky všechno se dá udělat doma.
Jestli někdo tvrdí, že ho domácí chleba z pekárny vyjde levněji než kupovaný, kecá, zapomněl připočítat peníze za energii po dobu co musí být přístroj připojený k elektřině. Vždyť to trvá třeba 6 hodin!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@badela píše:
Nekupovat polotovary a vařit… vločková kaše, škubánky, lívance s borůvkama z lesa, něco z hub, marmelády, pomády, přesnídávky všechno se dá udělat doma.Jestli někdo tvrdí, že ho domácí chleba z pekárny vyjde levněji než kupovaný, kecá, zapomněl připočítat peníze za energii po dobu co musí být přístroj připojený k elektřině. Vždyť to trvá třeba 6 hodin!
Znovu opakuji, že chleba peču v troubě.
V pekárně peču jen „toustový chléb“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky ja vim, ze kdyz koupis kvalitni sunku, tak te ta domaci vyjde levneji a je bez tech srac,,,ale ja to mysela v ramci setreni, kdyz clovek nema moc penez, tak si holt koupi tu min kvalitni, ktera ho vyjde jiste levneji. Nevim…v akci nejaky blivajz za 99kc/kg?!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nejvíczoufalá píše:
A jak děláte tu šunku? s normální solí, nebo rychlosolí?
Sůl dávám normální..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@badela píše:
Nekupovat polotovary a vařit… vločková kaše, škubánky, lívance s borůvkama z lesa, něco z hub, marmelády, pomády, přesnídávky všechno se dá udělat doma.Jestli někdo tvrdí, že ho domácí chleba z pekárny vyjde levněji než kupovaný, kecá, zapomněl připočítat peníze za energii po dobu co musí být přístroj připojený k elektřině. Vždyť to trvá třeba 6 hodin!
Komplet chleba trvá necelé 3 hodiny a snažím se péct, když je nízký tarif ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kallkapa tak to nevím kde se stala chyba, ale ve finále to nechtěli ani kočky.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kallkapa píše:
Znovu opakuji, že chleba peču v troubě.V pekárně peču jen „toustový chléb“.
Tak ale ta trouba tě taky ně něco přijde, ne? Pokud nemáš klasický sporák na dřevo, to bych pak záviděla ![]()
Šunku jsem taky jednou zkoušela, ale vůbec se mi nepovedla, taky se mi rozpadala a muž mi to nchtěl jíst, že to není šunka
Jinak se spíš ráda přiučím, co kdo dělá levného či domácího…
Mně přijde, že celkem dobře vyjdou nějaké ty tvaroháčky a lipánky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kar-maa píše:
Holky ja vim, ze kdyz koupis kvalitni sunku, tak te ta domaci vyjde levneji a je bez tech srac,,,ale ja to mysela v ramci setreni, kdyz clovek nema moc penez, tak si holt koupi tu min kvalitni, ktera ho vyjde jiste levneji. Nevim…v akci nejaky blivajz za 99kc/kg?!
ono je ale dobre si taky uvedomit co je lepsi koupit si tydne pul kila junioru nebo zači 25 deka šunky s obsahem masa
- Citovat
- Upravit
@badela píše:
ja teda nevim presne, jak to vychazi v CR, ale ja treba kupuju zitnou mouku na chleba, ta me stoji 1/4 ceny jako kupovany jiz upeceny zitny chleby) a pecu v troube 40 min. A kdyz z toho udelam dalamanky, tak pecu jen 20 minut.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua tak to každopádně.. když uvaříš pudink klasicky a zamícháš do něho tvaroh, chutná to jako kdsi chutnali pařížanky.. z půl litra mléka a 1 tvarohu- to máš dle mého tak 7 lipánků a vyjde tě to tak na 25 kč..? a je to chťově mnohem lepší a bez chemie
- načítám...
- Citovat
- Zmínit