Šetříme - tipy na cokoliv domácího

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10170
28.8.12 10:50

@nejvíczoufalá
koule jsem nezkoušela, někde jsem četla, že to pořádně nepere, zkusím dohledat.. Ale peru v mýdlovém slizu. Návod třeba tady (http://www.mimibazar.cz/navod.php?…). žlučové mýdlo he super na skrvny, kupuji v DM cca za 13kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
28.8.12 10:51

K paní, někde jsem vyčetla, že stačí místo prášku na praní, prášek do pečiva, ale myslím si, že jen na bílé prádlo, nevím, co by to udělalo s barevným.

• Citovat
  • Upravit
Bohemund
28.8.12 10:53
@bamba píše:
K paní, někde jsem vyčetla, že stačí místo prášku na praní, prášek do pečiva, ale myslím si, že jen na bílé prádlo, nevím, co by to udělalo s barevným.

Myslim že jde o všechny barvy, jedlou sodu jde koupit kilo za 40 kč. Případně ocet a citrony jsou na vybeleni

• Citovat
  • Upravit
1580
28.8.12 11:02

https://www.emimino.cz/…acnost-2402/ je tu teda spousta čtení, ale hezky popsané praní s perkarbonátem sodným :) i mýdlový sliz a podobně. Sodu bych asi na barevné prádlo moc nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
28.8.12 11:10

Chlebová kůrka se udělá, když se chleba potře před pečením jemně osolenou a ooctovanou vodou a pak se potírá ještě během pečení - po deseti minutách nebo aspoň 2-3×. Pak je úplně luxusní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.12 11:11

@Vichrice určitě vyzkouším. Já jsem dá se říct pořád ještě začátečník a skvrny zatím řešit nemusím, ale to se brzy změní :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.12 11:15

@bamba tak kdby e mi povedl takový chleba, tak není co řešit, to by jste museli vidět ty mé obludy :D Jen se bojím toho kvásku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
28.8.12 11:16

Tak já včera udělala 17skleniček (malých, velkýc) přesnídávky z broskví :) ušetřila jsem cca 200,– a jsou domácí :) mňááám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.12 11:19

K PRANÍ- mě jde hlavně o to, abych prckovi nemusela zbytečně prát v chemii, a pak taky může mít nějakou alergii, nebo jiný problém a co pak, proto mě zaujali ty koule.. Kypřící prášek jsem zkoušela když jsem prodávala a totálně jsem se zaprasila od debrecínky a můžu říct, že to teda vůbec nepomohlo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.12 11:20

@Mucha broskvový miluju, bohužel nevedeme broskvoně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
28.8.12 11:21

Ten kypřící prášek má spíš podpořit bělost prádla :) Musí se prát i s práškem. Ale skvrny nevypere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.12 11:24

@Vichrice ahaaa, no já v tu hvíli zkoušela snad vecno co jsem měla doma, protože jsem byla fakt jak prase a kdybych to nevyprala, tak mě vedoucí zabije.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
28.8.12 11:28

@nejvíczoufalá já je nakradla tchýni :D říkala že je nechce :) :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.12 11:32

@Mucha aha, se někdo má :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
28.8.12 11:33

@nejvíczoufalá :)) bez zahrádky je to naprd že :( v obchodě drahé a vitamíny to nevidělo ani za běhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat