Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den mám dceru narozenou 27+0 váha 1160g nyní 34+2 váha 1998 chtěla bych se zeptat kdy začne sat mlicka mám hodně a přikládám ji kdy můžu jenže zatím neúspěšně
Už jsem s toho zoufalá a mám strach prosím poraďte nebo aspoň kdy asi zhruba začne papat
Předem moc děkuji za každou odpověď.
Tohle musíš konzultovat s laktační poradkyní a lékařem. Já chápu, že jsi zoufalá, ale tady to nevyřešíme a opravdu nikdo ti neřekne kdy a zda vůbec bude schopná kojení.
Chce to čas a trpělivost, hlavně v klidu a bez stresu. Radila jste se s nějakou laktační poradkyní?
@Hiavnaan chodí za mnou někdy logopetka ale zatím poradila nějaké cviky tak uvidíme @Janli já vím jen chci vědět kdy se to u některých miminek zlomilo a začali papat
@Silviekell
Tak nevím
zkusit projet google, mnohdy se člověk dozví věcí. Já sice též měla nedonosenou holčičku ale ne moc, a přisála se hned po porodu
Mám dcerku 26+1tt, 780g, poprvé mi ji nechali kojit někdy kolem 2300g, přisála se celkem dobře napoprvé, ale já tou dobou už moc mléka neměla asi měsíc sem pak částečně kojila a dokrmovala. To je hodně individuální, někteří nedonošenečci kojení prostě nedají. Přinejhorším budeš odsávat a krmit lahví, to není konec světa, hlavně že je dítě zdravé.
@Silviekell Super, že máš tolik mléka!! Určitě si poctivě odsavala, vid!!
Jste pořád ještě v porodnici? Pokud ano, zkousejte to a případně at se dívá sestra, aby poradila. Jinak zavolej si domu laktacni poradkyni, pokud už jste doma a ona poradi. http://www.kojeni.cz/…kam/poradci/
Tady si muzes LP najit dle svého bydliště.
Pokud máš VZP pojišťovnu, nech si uctenku, myslim, ze před rokem by ti navstevu LP proplaceli.
Mě se podařilo začít kojit, když bylo dceři 7týdnů, narozena byla 32+5, takže v podstatě to bylo kolem termínu, kdy se měla původně narodit. Přeji hodně sil ![]()
Prvni dcera narozena 30+0,vazila 1200g.Na kojeni byla slaba, takze jsem to neresila a odstrikavala a odstrikavala, do 13 mesicu. Druha dcera 33+3,taky jsem kojeni nejak neresila, nechtelo se ji tahat, takze jsem odstrikavala 9 mesicu. A melo to i sve vyhody, mohla jsem jit do prace na par hodin a mlicko mela babicka v lednicce, mohla jsem si dat 2dcl vina a smichat vinove a ciste mlicko.Dnes jsou to velke holky (12.5 a 8.5)a na obdobi odstrikavani vzpominam v dobrem a mam ciste svedomi, ze jsem udelala maximum, aby prospivaly.
Já bych ráda ji dala flašku a doma naučila na prso ale tady v nemocnici mi tu flašku nechtějí dát když mám tolik mléka dcera začala teď 35 týden