Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj
ja bych nerekla, ze je to chyba postaka, ale jak uz bylo napsano statu.
Ber to treba tak, ze ja platim sipo k 10temu v mesici a rodicak dostavam az 20teho. takze si to musim setrit vzdy z minuleho mesice.
Je ale pravda, ze mi to chodi na ucet a to vzdy presne k tomu 20temu, krome teda vikendu.
Jinak posta je otevrena i v sobotu, teda aspon u nas ano, tak si tam zitra zajdi a zeptej se.
Ahoj,
nez budes delat dusno na poste, tak bych nejdriv zavolala na tu socialku a poptala se, kde to vazne.
j
promiň ale nevěřím že se to vyplácí na poště jen jednou měsíčně,řekla bych že rodičák je stejný jako důchod, vím jak chodil dědovi, přes zimu ho měli naši u nás a pošťačka kolikrát ten důchod nedonesla protože si to museli mezi sebou ty dvě pošťačky každá měla ten svůj rajon přendávat, jednou se i ztratila a rozhodně na něho nemusel čekat další měsíc.
naši už jsou taky v důchodu a když nebyli ve výplatní den ve městě tak ho měli pak ještě nějakou dobu na poště.
Nám přišel i přes svátky přesně.u nás na to fakt koukaj a pošlou vždy včas.Taky bych volala na sociálku,ale každopádně blbá situace teda ![]()
Lenule27 píše:
mně teda přišel rodičák normálně. Aspoň teda mám dojem, že chodí k 8. v měsíci a vždycky tak přijde. A myslím je to nastavený tak, že když je 8. v sobotu, přijde už v pátek a když v neděli, přijde až v pondělí![]()
Exekuce blbý, to pak těžko radit, jak to vychytat, abys to dostala v ten správný čas. Složenky se háží normoš do schránky, nebo ne? Proč to pošťák vracel zpět?
A zjišťovala sis to na úřadě, jestli a kdy to poslali?
lenule mám to stejný jen s termínem 10. v měsíci když to vychází na víkend přišel už v pátek, doteď to tak chodilo a mohla jsem se tím řídit že fakt nejpozději 10. budu mít prašule ale tento měsíc mi to nepřišlo stejně jako ostatním kamarádkám,proto si myslím že tento měsíc je na nechození rodičáku specifický a myslím že zakladatelce se žádná složenka neztratila a jen se to spozdilo jako většině mamin.
s tou složenkou je to dobrý postřeh, hážou se do schránky, a když se nehodí a vyplácí se osobně od pošťáka jako důchod tak zůstává na poště nějakou dobu.
Holky mně se narodilo druhé miminko,před měsícem jsem nahlásila a ještě mi ani neposlali rozhodnutí o schválení a už jsem vytočená,nebo maj na to měsíc a měsíc to už je a na sociálce mi řekla,že to bude dříve a peníze budu mít 15 dni na účtě a co myslíte? Ani rozhodnutí a už vůbec ne peníze,ale vpondělí tam vlítnu a bude zle,nebo já přecházím z jednoho rodičáku do druhéhoa to jste mněli vidět ten fofr,během pár dnů mi přišlo rozhodnutí,že mi zrušili rodičák na starší dítě,to mi přišlo během pár dnů,ale rozhodnutí o rodičáku na mimino vázne,maj času dost
![]()
muffinka89 píše:
mě bylo řečeno že mají jen jeden výplatní termín:-(
no možná jeden výplatní termín to jo, ale asi mysleli že to chodí jen v jeden termín ale určitě to neznamená že když si to ten den nevyzvedneš nebo náhodou to zapomene pošták hodit do schránky že se to posílá zpět
ahojky, tak u nás jsou výplatní termíny dva, k 8. a k 22. v měsíci. Ale je fakt, že kamarádka co jí to chodí složenkou už opět tento měsíc nadávala, že jí chodí rodičák pozdě ještě tenhle týden v úterý ho neměla, a stalo se jí to i minulý měsíc, volala na socku a tam jí řekli, že to od nich může jít i týden což je fakt divný soc. máme tu za rohem. Fakt je lepší to mít na účet, občas se spletou a pošlou to i 6. No patálie je to pořádná, zkus tam v pondělí zavolat a uvidíš.
No, jak tu již bylo napsáno, tento měsíc jim to trvá, ale pokud pošťák vrátil složenku zpět, jistě to bylo proto, že nebyla označená schránka, potom není na místě nadávat na pošťáka
A jinak fakt stačí téma založi jednou a ne víckrát, stejně se dozvíš stále to samé.
Taky mě napadlo, jestli kvůli exekuci nemáte neoznačenou schránku, teď hodně chodí brigádníci.
mamina25 píše:
Holky mně se narodilo druhé miminko,před měsícem jsem nahlásila a ještě mi ani neposlali rozhodnutí o schválení a už jsem vytočená,nebo maj na to měsíc a měsíc to už je a na sociálce mi řekla,že to bude dříve a peníze budu mít 15 dni na účtě a co myslíte? Ani rozhodnutí a už vůbec ne peníze,ale vpondělí tam vlítnu a bude zle,nebo já přecházím z jednoho rodičáku do druhéhoa to jste mněli vidět ten fofr,během pár dnů mi přišlo rozhodnutí,že mi zrušili rodičák na starší dítě,to mi přišlo během pár dnů,ale rozhodnutí o rodičáku na mimino vázne,maj času dost![]()
kamikaa píše:![]()
já s tam taky chystám v pondělí a jsem tak napružená
![]()
,že to co jim tam povím si za rámeček nedají,ale jdu tam kvůli jinému problému a to je na dlouho to rozepisovat.Jak jim máš něco dát ty tak to jsou rychlý,ale jak oni tobě,tak na to mají času dost.Taky budu přecházet z jednoho rodičáku na druhý a už ted mám hrůzu z toho,že to zase nepřijde
![]()
![]()
.A ono jako 7600 mít a nemít je sakra rozdíl!!!!!
mamina25 píše:
Holky mně se narodilo druhé miminko,před měsícem jsem nahlásila a ještě mi ani neposlali rozhodnutí o schválení a už jsem vytočená,nebo maj na to měsíc a měsíc to už je a na sociálce mi řekla,že to bude dříve a peníze budu mít 15 dni na účtě a co myslíte? Ani rozhodnutí a už vůbec ne peníze,ale vpondělí tam vlítnu a bude zle,nebo já přecházím z jednoho rodičáku do druhéhoa to jste mněli vidět ten fofr,během pár dnů mi přišlo rozhodnutí,že mi zrušili rodičák na starší dítě,to mi přišlo během pár dnů,ale rozhodnutí o rodičáku na mimino vázne,maj času dost![]()
Taky jsem vytočená jako klíště,dvě malé děti a rozhodnutí nikde a peníze už vůbec ne,taky jsem na ně připravená,už mně se… ![]()