Nedostaly se na střední?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@mado píše:
@Lama Lama u nás se do výběrovék dělají přijímačky, např z matematiky, geometrie a všeobecný rozhled, do sportovek talentovky, do jazykových písemné a ústní z jazyků. To eliminuje tydyty.
U nas je jen jazykova a teprve dva roky. A zrovna jazyky moje dite nebavi, matematickou tridu ale nemame. Kdyby se nedostalo na 8G, stejne bychom zkusili tu jazykovou, prave kvuli slozeni trid…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama tak u nás ne, prijimačkama procházejí děti z celého okresu a sestavují se úplně nové třídy, tydyti zůstávají v děčku nebo cečku, třídě, která se nijak neprofiluje.
Po prvním stupni nastává takové stěhování národů napříč okresem. Jsou vyhlášené školy, kde je dobrá úroveň výběrových tříd, třeba francouzštiny a tam se většinou vytvoří i dobrý kolektiv, protože jsou to děcka podobně zaměřené a rozumí si. Sportovky jsou napříč domluvené, v jedné škole atletika, druhá basket, volejbal, třetí hokej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Přesně. Já myslím, že u leckterý je jasné už ve třetí třídě, že to nebude studijní typ. Já myslím, že doby, kdy se chodilo po prvním stupni do 8ga do učení, měli něco do sebe. Klidně bych to zavedla taky- 8g, klasická zakladka a učební zakladka, kde by víc dělali jen ty základy, vybodli by se určování částic, pravostrannych pritoku Labe a kvadratickych rovnic, zaměřila by se na pravopis, základní matematické operace a slovní úlohy, a zbytek rozvijeli manuální zručnost, tak to bude ve prospěch všech zúčastněných.
Kvadratické rovnice se učí až na SŠ. ![]()
@matkabagristy píše:
je prichystana reforma, podle niz se rozdeli ucivo na zaklad a nastavbu a zaci by se meli vzdelavat dle svych schopnosti a zajmu. Jak to dopadne
Naše prvostupňová pančelka se nedomnívala, že by mělo naše prvorozené dítko jakékoli studijní ambice - kdyby měla vliv na to, do které skupiny dítě zařadí, skončilo by na základu. Mírně mě to děsí… ![]()
@Lama Lama píše:
No, to by bylo fajn, ale bude to furt probíhat nadále na půdě jedné třídy. Takže to dopadne tak, že se budou všichni učit zaklad.
Přesně tak. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
No, to by bylo fajn, ale bude to furt probíhat nadále na půdě jedné třídy. Takže to dopadne tak, že se budou všichni učit zaklad.
ja to nechavam konovi. Zazila jsem uz tolik ptakovin, ze jedna navic me nerozhodi. Ono to drhne hned na zacatku, kdyz se ma stanovit ten zaklad. Co clovek, to jiny nazor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
ja to nechavam konovi. Zazila jsem uz tolik ptakovin, ze jedna navic me nerozhodi. Ono to drhne hned na zacatku, kdyz se ma stanovit ten zaklad. Co clovek, to jiny nazor
Hlavně… mě už je to asi jedno. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše:
Dcera se nudila a zlobila. Opravovala učitelky. Prostě jí ZŠ nestačila. Tak šla na 8G. Tam se nudila o trochu méně.
Synovi ZŠ vyhovovala, nenudil se, dozvídal se nové. Byl „solidní“ trojkař. Šel na učební obor, kde byl hodně spokojený.
Podle mne je školství zcela nevyhovující pro hodně nadané děti - pro ty je 8g vlastně jediná možnost.
Ve škole jsem se nikdy nenudil. Nudit jsem se začal až v práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy Jak to dopadne je jasné. Půjde se klasicky podle těch nejpomalejších. A ostatní se nebudou namáhat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše:
@matkabagristy Jak to dopadne je jasné. Půjde se klasicky podle těch nejpomalejších. A ostatní se nebudou namáhat.
nejedu podle nejpomalejsich
- načítám...
- Citovat
- Zmínit