Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Pokud jste vždy měla problémy s bolestivou menstruací a nemáte jiné gynekologické problémy, pak máte problém s hormony a věřte, že HA ho nevyřeší, ale pouze zamaskuje a ve finále hormonální nerovnováhu prohloubí. Ibalgin a ostatní léky proti bolesti dál hormonální nerovnováhu zhoršují.
@Anonymní píše: Více
Při braní HA menstruaci nemáš, pouze krvácení z poklesu hladiny hormonů, takže jsi klidně pauzy mohla dělat úplně normálně
Ta pseudomenstruace, která se ti teď má dostavit, přijít ani nemusí, i když soudě dle bolestí břicha přijde během pár dní.
Dobrý den. Rozhodla jsem se po skoro 2 letech užívání HA udělat pauzu.. bylo mi od doktorky řečeno že pauzu dělat nemusím tak jsem ji nedělala protože moje menstruace byla vždycky ukrutně bolestivá. Poslední prášek jsem vzala ve čtvrtek a v pondělí ráno je krev stále nikde.. ale bolesti břicha mám takkve že na ně ani Ibalgin nefunguje.. už si nepamatuju po kolika dnech cca by se měla dostavit.. chci se tedy zeptat jestli je to normální, což asi po takové době je.. ale takové to uklidnění duše..