Nedostavila jsem se na UP

Anonymní
26.2.23 21:00

Nedostavila jsem se na UP

Ahoj,
Celou dobu jsem měla v díaři napsáno, že se na UP mam dostavit 27.2 a dnes jsem si hledala neějaké dokumenty co tam ještě musím donést a mezitím byla ta kartička s datumem 21.2! Já vím je to moje blbost a sama nechápu proč v díaři mám napsáno 28.2,nikdo mi z ÚP nevolal. Samozřejmě se tam ihned zítra dostavím a pokusím se to vysvětlit. je to první schůzka poté co jsem se nechala zaevidovat a mám strach, že mě z něj ted vyhodí. Stalo se to někomu? Nebo nevíte jak to tam chodí? Nikdo mi nevolal a ani mi nepřišel email o ukončení evidence, ale přeci jen mám strach, že tam zítra přijdu a řeknou mi, že mi evidenci ukončili. Nemám radši jěště ted poslat email a omluvit se?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9093
26.2.23 21:02

Zítra tam zavolej nebo přijď osobně. Ale počítala bych s ukončením evidence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42666
26.2.23 21:03

Ukončí ti evidenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.2.23 21:06

Zítra tam naklusej osobně, ale bude to nejspíš na ukončení evidence.

• Citovat
  • Upravit
5593
26.2.23 21:11
@Anonymní píše:
Ahoj,
Celou dobu jsem měla v díaři napsáno, že se na UP mam dostavit 27.2 a dnes jsem si hledala neějaké dokumenty co tam ještě musím donést a mezitím byla ta kartička s datumem 21.2! Já vím je to moje blbost a sama nechápu proč v díaři mám napsáno 28.2,nikdo mi z ÚP nevolal. Samozřejmě se tam ihned zítra dostavím a pokusím se to vysvětlit. je to první schůzka poté co jsem se nechala zaevidovat a mám strach, že mě z něj ted vyhodí. Stalo se to někomu? Nebo nevíte jak to tam chodí? Nikdo mi nevolal a ani mi nepřišel email o ukončení evidence, ale přeci jen mám strach, že tam zítra přijdu a řeknou mi, že mi evidenci ukončili. Nemám radši jěště ted poslat email a omluvit se?

Tak máš v diáři napsáno 27.2. nebo 28.2. :think:?
Už tohle tu důvěryhodnost trošku zpochybňuje :( Pokud Tě vyřadí, tak zcela právem podobných „výmluv“ by tam jinak měli tisíce. Pokud jsi na UP rozhodně nejsi natolik vytížená, abys nebyla schopná si zapamatovat termín další návštěvy a když nic jiného, tak peníze od státu, na které jsi odkázaná by pro Tebe měly být dostatečně silnou motivací, abys byla kompetentní se tam dostavit v přiděleném termínu, nebo se včas omluvit :roll:

Příspěvek upraven 26.02.23 v 21:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.23 21:14

@prokr 27,pondělí. V příspěvku jsem se přepsala…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.2.23 21:15

Stalo se mi v minulosti, pouze o jeden den a ukončili evidenci.

• Citovat
  • Upravit
74217
26.2.23 21:17

Nevadí. Tak si uspíšíš hledání práce, když budeš vyřazena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42666
26.2.23 21:18

Mé švagrové taky ukončili evidenci kvůli jednomu dnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
26.2.23 21:23
@Anonymní píše:
@prokr 27,pondělí. V příspěvku jsem se přepsala…

No tak uvidíš no… já zkušenost nemám, ale chápu, že na tohle musí být „přísnost“ jinak by nemakačenka všeho druhu stát úplně zruinovali 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36139
26.2.23 21:48

Nahánět tě nikdo nebude. To ukončení taky nějakou dobu trvá než vystavi a pošlou. Jestli to máš poštou a ne do datovky tak to kór má pošta na vše čas.
Ráno tam naklusej, ale obávám se že ti to už k ničemu nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.23 22:34
@Anonymní píše:
Ahoj,
Celou dobu jsem měla v díaři napsáno, že se na UP mam dostavit 27.2 a dnes jsem si hledala neějaké dokumenty co tam ještě musím donést a mezitím byla ta kartička s datumem 21.2! Já vím je to moje blbost a sama nechápu proč v díaři mám napsáno 28.2,nikdo mi z ÚP nevolal. Samozřejmě se tam ihned zítra dostavím a pokusím se to vysvětlit. je to první schůzka poté co jsem se nechala zaevidovat a mám strach, že mě z něj ted vyhodí. Stalo se to někomu? Nebo nevíte jak to tam chodí? Nikdo mi nevolal a ani mi nepřišel email o ukončení evidence, ale přeci jen mám strach, že tam zítra přijdu a řeknou mi, že mi evidenci ukončili. Nemám radši jěště ted poslat email a omluvit se?

Omluva nepomůže. A ano evidence bude ukončena. Máš jen jedinou šanci.
Mám osobní zkušenost. Přišla jsem o 1 den později. Prostě jsem si myslela, že mám přijít např. 20 a v čekárně jsem zjistila, že jsem měla přijít 19, takže jsem v kartičce datum přeškrtala a vymlouvala se, že mám v kartičce napsáno 20.
To samozřejmě neprošlo. Omluva taktéž neprošla. Takže jsem lhala, že jsem nemohla přijít, protože mi bylo špatně.
Nevěřila mi to, ale řekla mi ať donesu potvrzení od lékaře.
No naštěstí mám výbornou praktickou doktorku. Okamžitě jsem naklusala k ni, řekla jsem ji pravdu, že jsem zapomněla dorazit na ÚP, že jsem si myslela že mám dorazit dnes a ono to bylo včera, tak jestli by mi nemohla potvrdit, že mi bylo špatně.
Ujistila se, že to bylo poprvé a napsala mi na papír, že jsem měla den předem střevní potíže a proto jsem se nemohla dostavit na ÚP.
Letěla jsem s potvrzením zase zpátky na ÚP. Dotyčná mi sice nevěřila ani slovo, bylo ji jasné že je to lež, ale bylo to potvrzení od doktora, takže vzít to musela a neudělala nic… :mrgreen:
Takže jedině si sežeň potvrzení od praktického, že jsi byla nemocná. A protože jsi byla hodně nemocná, tak jsi neměla ani sílu zavolat či napsat email. Ale potvrzení vzít bude muset

• Citovat
  • Upravit
3115
26.2.23 22:47

Ty máš ten termín na nějaký kartičce? A není ta sedmička třeba podobná té jedničce? Nespletlas to kvůli tomu?
Nebo že bys třeba prostě zítra přišla a dělala strašně překvapenou?

Příspěvek upraven 26.02.23 v 22:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
26.2.23 22:47
@Anonymní píše:
Omluva nepomůže. A ano evidence bude ukončena. Máš jen jedinou šanci.
Mám osobní zkušenost. Přišla jsem o 1 den později. Prostě jsem si myslela, že mám přijít např. 20 a v čekárně jsem zjistila, že jsem měla přijít 19, takže jsem v kartičce datum přeškrtala a vymlouvala se, že mám v kartičce napsáno 20.
To samozřejmě neprošlo. Omluva taktéž neprošla. Takže jsem lhala, že jsem nemohla přijít, protože mi bylo špatně.
Nevěřila mi to, ale řekla mi ať donesu potvrzení od lékaře.
No naštěstí mám výbornou praktickou doktorku. Okamžitě jsem naklusala k ni, řekla jsem ji pravdu, že jsem zapomněla dorazit na ÚP, že jsem si myslela že mám dorazit dnes a ono to bylo včera, tak jestli by mi nemohla potvrdit, že mi bylo špatně.
Ujistila se, že to bylo poprvé a napsala mi na papír, že jsem měla den předem střevní potíže a proto jsem se nemohla dostavit na ÚP.
Letěla jsem s potvrzením zase zpátky na ÚP. Dotyčná mi sice nevěřila ani slovo, bylo ji jasné že je to lež, ale bylo to potvrzení od doktora, takže vzít to musela a neudělala nic… :mrgreen:
Takže jedině si sežeň potvrzení od praktického, že jsi byla nemocná. A protože jsi byla hodně nemocná, tak jsi neměla ani sílu zavolat či napsat email. Ale potvrzení vzít bude muset

Sekla se o týden, to by musela být v kómatu, aby nemohla dát vědět, že nemůže dorazit.
Jinak souhlas, je to jediná šance.

Dopis o vyřazení z evidence přijde do 30 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
27.2.23 00:40

Pokud tě vyřadí, přijde ti o tom rozhodnutí. Už tady je dobré zdržovat převzetí, dokud to jde. Samozřejmě že také záleží, zda máš datovku. V tom rozhodnutí budeš mít poučení o odvolání a lhůtu 15 dnů na podání tohoto odvolání. V tomhle případě je tedy nejlepší začít celý proces zdržovat. To můžeš udělat tak, že poslední den odvolání toto odvolání podáš, ale to tak, že podáš jen blanketní odvolání s tím, aby ti stanovili lhůtu, do kdy máš své odvolání odůvodnit. Až ti stanoví lhůtu, odvolání odůvodni, klidně jim tam napiš, že jsi to spletla atd. Tím, že podáš odvolání, rozhodnutí o vyřazení nenabudne právní moci a celé se to posune o dalších docela dost dnů. Samozřejmě to jde zdržovat mnohem více, ale to by bylo dobré, kdyby jsi měla v rodině nějakého právníka, protože se to těžko popisuje. Ale minimálně s tím blanketní odvoláním je to dost jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat