Nehody v domácnosti

25161
1.3.15 22:12

Nehody v domácnosti

Ahoj,
napadlo mě založit tuto diskuzi „pro poučení“ :D Často zapínám pračku nebo myčku na odložený start. A tak mě napadlo… vytekla vám někdy pračka nebo myčka? Co jste z toho vydedukovali za poučení. Věděl pak někdo z vás, že se tomu dalo zabránit? Třeba velké zanesení vodním kamenem a následné prasknutí něčeho…
Nebo obecně jakýkoliv spotřebič, co vás napadne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
1.3.15 22:20

Vzdy peclive osuste nadobu do ryzovaru, hlavne z venku, kdyz ji vyndavate z mycky. I par kapek muze byt pro ryzovar fatalni :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
1.3.15 22:21

Když měla sestra malé, chodila jsem jí jako svobodná pomáhat. Chtěla jsem vyprat malému poblinkané oblečení, frkla to do pračky, nastavila program, zapnula a zavřela koupelnu. Bohužel mi uniklo, že nemají odtok normálně do odpadu, ale dávají hadici do vany, což jsem samozřejmě neudělala. Za dvě hodiny jsem otevřela dveře koupelny… :oops: Poučení? Nejhorší jsou aktivní blbci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
1.3.15 22:26

Já zas dlouho nadávala, že mi pořád smrdí pračka, i po čistícím sajrajtu. Kolikrát mi smrdělo i prádlo a byla už zoufalá, protože buben pračky jsem měla pořád otevřený :zed: :zed: A jednou mě napadlo nechat otevřený i ten šuplík, kam se dává prací prášek a aviváž, a je to super! Zkoušela jsem všechno možné, ale tohle mě dlouho nenapadlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
1.3.15 22:30

A nikdy by me nenapadlo, ze obycejny spodni roh kuchynske linky na nozickach muze proderavet nevhodne vedenou odtokovou hadici z mycky. Pokud se dobre pamatuju, stala tato chybka nejakych 1300 vcetne materialu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.3.15 22:32

@Aries6 Pokud odvápňujetě rychlovarnou konvici, informujte o tom hlasitě ostatní členy domácnosti, vyžádejtě si jejich jasnou odpověď, že skutečně vnímají, co jim říkáte a ještě lépe konvici vizuálně jasně označte, že se v ní po jistou dobu nemá nic vařit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
1.3.15 22:36
@Svistice píše:
@Aries6 Pokud odvápňujetě rychlovarnou konvici, informujte o tom hlasitě ostatní členy domácnosti, vyžádejtě si jejich jasnou odpověď, že skutečně vnímají, co jim říkáte a ještě lépe konvici vizuálně jasně označte, že se v ní po jistou dobu nemá nic vařit. :mrgreen:

Doporučuji odvápňovat buď octem (ten zaručeně poznají po čuchu :mrgreen: ) anebo kyselinou citróńovou - tu zas poznaj po chuti :mrgreen: a neškodí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
1.3.15 22:37

Je vhodné prohlédnout kapsy dětských tepláčků a mnohdy i těch chlapských kalhot. zejména pracovních, když je v nich nějakej stráááášně důležitěj pracovní plánek. Neb ten je následně… na všem. Nepoučitelná, kdysi jsem vyprala pas. :oops:

Zkontrolovat nastavení mikrovlnky i během procesu. Jednou mi nějací skřítkové přepli půlhodinové rozmrazování kuřecího na plný kotel ohřívaní. Jelikož jsem nebyla v kuchni, nereistrovala jsem ani ten smrad.

Ještě jednou proberte, zda v odložených sladkostech z velikonoční koledy nezbylo uvařené vajíčko.

Náš kotel na dřevo, kde jsou „pojistky“ (spíše vypínače) na nejrůznější další spotřebiče co se týče vody, včetně bojleru v koupelně. To pak topíte a topíte a kotel skoro vaří a vy se divíte, proč neteče telá voda. Pojistka dole.

Dát vařit rejži a jít se ven kochat májovými koťaty.

Nahřívat ručník na plotně a jít s dítětem kloktat do koupelny.

Přiskřípnutí elektrického kabelu do toustovače. Tousty jsem sice vyhodila, ale drát jako takový to přežil, stačilo omotat izolačkou, toustovač funguje dosud.

A jestli k domácnosti patří auto venku… no, dobrý na kopci nezařadit jenom jedničku, ale dát tam i ručku. Zvláště, když lezete ven se podívat, co tam ti policajti blbnou. A to auto vám pak ujíždí na ty policajty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
1.3.15 22:38

@Bibi239
To znám… Nádobu z druhého rýžovaru už myju zásadně v ruce.

V létě se mi povedlo do mixeru hodit s chia semínkama i lžičku, ještě jsem do toho snad půl minuty čuměla jak pitomec, co mi to tam cvaká, jela jsem schválně na turbo otáčky… Mixer za pět tisíc na odpis, muž sice nechal nože znovu nabrousit, ale už to není ono. :(

No a ve čtvrtek, shodou okolností jsem měla narozeniny, jsem doma machrovala, že jistojistě ještě zvládnu udělat hvězdu. Jak jsem se rozmáchla, praštila jsem vší silou do prostředního svítidla u lustru, urvala jsem megatěžké skleněné stínidlo, to mi spadlo na nohu, ještě dneska to mám nateklé… No a vyrvala jsem objímku i s kabelem, stále to nemáme spravené… :( :D Takže za mě - veškerý tělocvik provádět zásadně venku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yse
994
1.3.15 22:43

Nejlepší destruktivní spotřebič v naší domácnosti jsem já osobně - stačí, když mi spadne z linky otevřený Jupík a strop je celý krásně ohozený. Nůž spadlý z ruky udělá díru do plovoučky. Voda nebo polívka z přeteklého hrnce to pěkně vezme šuplík po šuplíku a zateče na i pod ochrannou podložku v šuplíku. Poučení: Jak máte jednou levý ruce, tak je budete mít pořád :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
1.3.15 22:45

Nám před lety vytekla pračka. Byl to starý model, ani nevím, jak to vzniklo.

Pikantní bylo, že pračku jsem zapínala před odchodem na přednášku a doma byl brácha. Jenže byl zkalenej po pařbě a neslyšel, ani když souedka zvonila u dveří, že jí teče na hlavu (což nechápu, máme zvonek, co by vzbudil mrtvýho). Naštěstí tehdy ještě žila babička a bydlela dvě ulice od nás, tak ji někdo sehnal (nevím, jestli tam letěli, nebo našli číslo v seznamu), a ona naštěstí byla doma a přišla a odemkla. Pak vzbudila bráchu, a ten jak běžel z postele přes kuchyň na chodbu k jističům, tak cítil v nohách brnění - ukázalo se, že do tý vody probíjel drát od ledničky, kterej kdysi nahlodala moje králíková, když mi jednou výjimečně utekla (utekla za lednici, ale spotřebič šel, tak jsem to neřešila) - a tak náš králík, tehdy už zasnulej, málem posmrtně ve spolupráci s pračkou zabil dva členy rodiny.

Poučení? Když Ti uteče hlodavec, zkontroluj všechny kabely. A spotřebiče ZÁSADNĚ s ochranou proti přetečení. (Nevím, jestli by to fakt pomohlo, ale jsem tak nějak klidnější.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yse
994
1.3.15 22:45

@Emilie Teda jsem proti tobě úplné béčko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
1.3.15 22:46

@Emilie aby pak nepřibylo „rozbitý toustovač rovnou vyhodit, omotat dráty izolačkou nestačí“ :think: :mrgreen:

Jako já tu machruju, ale mou jedinou výhodou oproti vám je silná skleróza, já všechny ty průšvihy dávno zapomněla :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
1.3.15 22:49

A ještě jeden. Nevyndavat načatou přesnídávku z ledničky tak, že ji chytnete za víčko. To udělal můj muž a zeď vedle lednice máme jak poblitou dodnes.

Poučení: Přesnídávka je svinstvo; dostala jsem ze zdi kdeco, tužku, malinovou marmeládu… ale přesnídávku teda ne. Ale jinak teda brát COKOLI za víčko je koledování si o průšvih.

Příspěvek upraven 01.03.15 v 23:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
1.3.15 22:51

Zkontrolovat zda je odtok z pracky opravdu umisten ve vane kam patri at nevyropite sousedy hned prvni tyden po nastehovani :D

Diky bohu to az k nim nedoteklo :D ale nam to z koupelky proteklo na zachod na chodbu a dokonce i pred vchodove dvere :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný