Nehořké kapky na kašel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3265
11.10.17 10:51

@pe-terka ta konvička by byla pro tebe nebo pro dítě? Mám ji a vyplachuji si s ní nos. Dávám do ní Vincentku. Dceři 5,5 jsem to na vyzkoušení poprvé vnutila konečně minulý měsíc, když měla rýmu, ale stálo to teda přemlouvání. Hodně záleží na dítěti, zda si do toho troufne jít. Každopádně nemusíš kupovat tu konvičku. Můžeš to vyzkoušet i se stříkačkou nebo jestli máš doma konvičku na čaj, tak se to dá taky vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.10.17 10:53
@Aries6 píše:
Je to dobrá investice. Mě zachránila od závislosti na nosních sprejích a dcerku - snad - před odebráním mandle. Má se používat hlavně preventivně - 1× denně, v době nemoci 2× denně.

no mě trochu děsí ta aplikace - abych si neutopila děcko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.10.17 10:55
@fia80 píše:
@pe-terka ta konvička by byla pro tebe nebo pro dítě? Mám ji a vyplachuji si s ní nos. Dávám do ní Vincentku. Dceři 5,5 jsem to na vyzkoušení poprvé vnutila konečně minulý měsíc, když měla rýmu, ale stálo to teda přemlouvání. Hodně záleží na dítěti, zda si do toho troufne jít. Každopádně nemusíš kupovat tu konvičku. Můžeš to vyzkoušet i se stříkačkou nebo jestli máš doma konvičku na čaj, tak se to dá taky vyzkoušet.

a je nějaký podstatný rozdíl v účinku ve srovnání s Vincentkovým sprejem? tam je ta aplikace daleko snazší…Spíš se mi jedná o děti než o mě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
11.10.17 11:11
@pe-terka píše:
no mě trochu děsí ta aplikace - abych si neutopila děcko :lol:

Musí pochopit, že nesmí dýchat nosem ale pusou. Bylo to hodně přemlouvání a přesvědčování a to si to před rokem proplachovala jen tak ze srandy ve vaně a šlo jí to :roll: Ta prostření, čtyřletá, to chtěla taky zkusit a fakt se málem utopila, nechápe, co má/nemá dělat.
Co se týče té Vincentky, tak proplachuju vodou se solí, nemusím myslet na kupování Vincentky. A mezi tím a sprejem je určitě velký rozdíl. NEkdy nestačím zírat, co po průplachu vysmrkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.10.17 11:15
@Aries6 píše:
Musí pochopit, že nesmí dýchat nosem ale pusou. Bylo to hodně přemlouvání a přesvědčování a to si to před rokem proplachovala jen tak ze srandy ve vaně a šlo jí to :roll: Ta prostření, čtyřletá, to chtěla taky zkusit a fakt se málem utopila, nechápe, co má/nemá dělat.
Co se týče té Vincentky, tak proplachuju vodou se solí, nemusím myslet na kupování Vincentky. A mezi tím a sprejem je určitě velký rozdíl. NEkdy nestačím zírat, co po průplachu vysmrkám.

to mě právě zajímalo. A jaký poměr vody - soli mícháš? A obyč, nebo mořskou? U nás bude nácvik taky asi probíhat ve vaně, a bude u toho spousta srandy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
11.10.17 11:32
@pe-terka píše:
to mě právě zajímalo. A jaký poměr vody - soli mícháš? A obyč, nebo mořskou? U nás bude nácvik taky asi probíhat ve vaně, a bude u toho spousta srandy :D

U té konvičky je to popsané a byla tam i odměrka. Já mám ten originál, asi. Dělá ji i Vincentka, tak tam nevím. Je na konvičku řekla bych zarovnaná čajová lžička. Je to dost slané, dceři dávám méně. Píšou, že je jedno jaká, ale já doma používám jen mořskou, tak dávám tu i do konvičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
11.10.17 11:33

@pe-terka TAdy si počti ;) https://www.rhinohorn.cz/
koukám, že mají i Junior verzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
11.10.17 11:35

Na litr vody 9 gramů soli - je to tkzv. fyziologický roztok a nepálí po něm nos jako po normální vodě.

Tím, že se nos propláchne, tak se pak lépe smrká - to vincentkové kapky neudělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.10.17 12:18

@Aries6 @fia80 holky děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
11.10.17 12:36

@Aries6 ty jo, to zní dobře. Určitě to zkusím, protože já jsem také závislá na nosních kapkách, často se mi v noci ucpe nos a už jsem si těma kapkama znižila sliznici :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
11.10.17 14:55

@Martina1991 na noc je dobré si k posteli nakrájet cibuli - sice to smrdí, ale silice z cibule snižují otoky sliznic, takže člověk nemá ucpaný nos a nedusí se v noci kašlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
11.10.17 15:00

@fia80 děkuji, zkusím to :). Já si na noc kapu na keramickou destičku eukalytus, usínám s uvolněným nosem, ale pak asi jak to vyprchá, tak v průběhu noci se mi nos ucpe, zajímavé, že celý život jen jedna nosní dírka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí