Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, možná jsem naivka, ale nenašly by se hry pro 7letého kluka místo Maincraftu? Nemůžu si pomoct, ale celé mé rodině přijde Maincraft děsnej a absolutně nechápeme tu epidemii obliby.
Díky.
Minecraft je dle mého velmi dobra volba hry pro dítě. Jen musíte hlídat server, na kterém hraje. Málokterá hra je tak promakaná v rámci staveni, představivosti, plánování. Jinak existují ruzne tycoony, kde musí budovat a udržovat třeba zoo nebo nádraží apod. To by ho mohlo bavit a neco mu dat
Když už teda musí něco hrát, proč to nemůže být zrovna Minecraft? Jen proto, že vy to nechápete?
@Tichošlápek
Tak dá se hrát i offline. A Tycoony jsou taky super. Mohla bych to doma zkusit navrhnout a hlavně zprovoznit. Dík za radu ![]()
Muj syn hraje (a s nim cela skola) roblox, ale taky mi to prijde jako hovadina
@Tichošlápek píše:
Minecraft je dle mého velmi dobra volba hry pro dítě. Jen musíte hlídat server, na kterém hraje. Málokterá hra je tak promakaná v rámci staveni, představivosti, plánování. Jinak existují ruzne tycoony, kde musí budovat a udržovat třeba zoo nebo nádraží apod. To by ho mohlo bavit a neco mu dat
mě se to nelíbí vizuálně a pak nevím,ale to je asi můj problém, přijde mi,že se to blbě ovládá§-tuknu do toho lekce a panák, asi zoombie, mi zmizí kdoví za kolik obrazovek (nebo jak to popsat).
Nevím, jak je hra promakaná, ale když chtěl třeba hotové zařízení do domu,který postavil,tak byla jedině postel a 1 knihovna.
Co je tycoon? to je něco jako svět?
@Paralenka červená píše:
@Tichošlápek
Tak dá se hrát i offline. A Tycoony jsou taky super. Mohla bych to doma zkusit navrhnout a hlavně zprovoznit. Dík za radu
vůbec nevím „vo co gou“
@Paralenka červená píše:
Když už teda musí něco hrát, proč to nemůže být zrovna Minecraft? Jen proto, že vy to nechápete?
a proč zrovna Minecraft? To je přece normální,že když se rodiči něco nelíbí,že to nechce pro dítě…
@Tichošlápek píše:
můžu poprosit tedy o dobrý server?
@tasa píše:
a proč zrovna Minecraft? To je přece normální,že když se rodiči něco nelíbí,že to nechce pro dítě…
Tak mě to normální nepřijde, to že se dítěti líbí něco jiného než rodičům je naprosto běžné. A pokud to není nijak závadné, tak mu do toho nebudu kecat.
Jasně, že koriguju čast strávený různými aktivitami, ale abych ho nedala např. na kytaru, jen proto že ji nesnáším je podle mě blbost.
Ja jsem naopak za Minecraft vdecna, nesnasim strilecky, kluci nastesti taky ne, ale jedine do ceho mladsimu mluvim je doba, kterou hranim stravi.
Desny mi prijdou hry na Robloxu, taky do nich nekecam. Ale ted vidim ze se bavime o dost malem diteti. Syn v tomhle veku jeste moc nehral, a kdyz tak jenom ve stavitelskem modu, bal se tech priser a nebojoval.
Zrovna Minecraft mi přijde jako dobrá volba, dají se i zakázat zombici a ostatní mrchy a pak je to hlavně o stavění. Lepší než různe střílečky. Pěkný je i TransportTycoon, ZooTycoon a další - stavíš vláčkoviště, zoo, zábavní park. Z náročnějších Bridge Builder nebo SimCity