Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Paralenka červená píše:
Farma je nuda pro holky.Hraje na PC nebo tabletu?
na Ipodu, ale i tablet nebo PC by se našel
@Ijen píše:
Ja jsem naopak za Minecraft vdecna, nesnasim strilecky, kluci nastesti taky ne, ale jedine do ceho mladsimu mluvim je doba, kterou hranim stravi.
tak je fakt,že nemám srovnání s ostatníma hrama, viděla jsem jednou jen Farmu,takže…
@Jahru píše:
Zrovna Minecraft mi přijde jako dobrá volba, dají se i zakázat zombici a ostatní mrchy a pak je to hlavně o stavění. Lepší než různe střílečky. Pěkný je i TransportTycoon, ZooTycoon a další - stavíš vláčkoviště, zoo, zábavní park. Z náročnějších Bridge Builder nebo SimCity
jeje diky, kouknu na to, zní to moc dobře.
a k minecraftu-stavění-tolik toho přece z kostek nepostaví, mě chybí základní věci, ať už hotový nebo polotovary,anebo jde o to, v kterým levelu se pohybuje? dej mi prosím tip.dík
Zjevně o hrách nic nevíš, nech kluka hrát, co ho baví. Minecraft je super, baví mě i manžela ![]()
Syn na to stavění má několik knih s návody, kde co vytěžit a co z čeho vyrobit. Nedávno postavil Titanic i vnitřním vybavením, s trochou fantazie, samozřejmě. Má to na počítači i tabletu, platila jsem jednou ty 200,– na začátku, od té doby do toho jiné peníze nepadly.
@tasa tak zrovna Minecraft je hra pro dítě celkem vhodná. Nejstarší syn jí hraje. Pouze na singlu, do komunity ho zatím pouštět nebudu.
Dokáže formovat představivost, kreativitu a prostorové myšlení. Sama ho hraju ráda
@tasa tak třeba já stavím kopie reálných staveb a věř, že z kostiček se toho dá postavit hodne
@paola white píše:
@tasa tak třeba já stavím kopie reálných staveb a věř, že z kostiček se toho dá postavit hodne
Najdu nekde nejaky navody,jak se do toho rychle vpravit?nerada bych u toho byla dele nez je nutne,rada bych nad nim mela kontrolu.diky
@paola white píše:
@tasa tak zrovna Minecraft je hra pro dítě celkem vhodná. Nejstarší syn jí hraje. Pouze na singlu, do komunity ho zatím pouštět nebudu.
Dokáže formovat představivost, kreativitu a prostorové myšlení. Sama ho hraju ráda
A da se zamknout komunita?
@Ijen píše:
Syn na to stavění má několik knih s návody, kde co vytěžit a co z čeho vyrobit. Nedávno postavil Titanic i vnitřním vybavením, s trochou fantazie, samozřejmě. Má to na počítači i tabletu, platila jsem jednou ty 200,– na začátku, od té doby do toho jiné peníze nepadly.
Doporuc mi prosim ty knihy nebo nejakej vhodnej odkaz typu uvod do.dik
Jestli hraje na Ipodu, tak hlavně nehraje ten klasický Minecraft, o kterém tu většina lidí mluví. Verze pro mobilní zařízení mívají svá omezení - v ovládání, v obsahu i přizpůsobitelnosti.
Klasický Minecraft je poměrně složitá hra. Základní myšlenka není o tom si postavit domeček a do něj si nastavět vybavení (které ti tam chybí). Minecraft je o tom přežít ve světe plném zombie a dalších potvor, aniž by člověk na začátku vůbec něco měl. Hráč si musí postupně vyrobit nějaké nástroje, postavit si „dům“, vytěžit nějaké suroviny z nich si vyrobit lepší nástroje a dům, aby mohl vytěžit lepší suroviny pro další lepší nástroje, vybavení… Zkrátka od nuly hráč postupuje technologickým stromem až nakonec třeba postaví nukleární reaktor, který dodává energii jeho obří základně s plně automatizovanou těžbou, výrobou jídla a podobně. Na tuhle úroveň se samožrejmě sedmiletý kluk asi nedostane, protože postavit něco automatizovaného je dost složité. Navíc Minecraft se dá hodně přizpůsobit použitím modifikací, takže si tam můžeš i přidat to chybějící vybavení pro domeček.
Z tvých příspěvků je vidět, že s hrami nemáš moc zkušeností a takovým lidem se dost špatně radí/pomáhá. Nemyslím to nijak špatně, ale je to asi jako kdybys měla někoho naučit řídit auto, aniž by ho někdy v životě viděl. Ideální by bylo, najít ve svém okolí nějakého puberťáka (třeba v rodině nebo u známích), aby ti poradil osobně nebo třeba přímo nějaké hry nainstaloval, nastavil, ukázal.
Edit: Pro tablet můžu doporučit farming simulator (https://play.google.com/…ps/developer?…), synovce to hodně baví. Verze pro počítač je taky super, ale tam už jde o investici několika stovek.
@tasa na hlavní obrazovce je výběr mezi hrou pro jednoho hráče a pro víc hráčů. Pokud bude hrát pro jednoho hráče tak se hra pouští offline a nejde připojit nikomu jinému.
Mne prijde idealni Rollercoaster tycoon 3. Stavi si zabavni park se vsim vsudy. Muze si tam bud jen tak blbnout a stavit, nebo to dat ekonomicky s penezma.
@tasa ma od Mojangu zakladni prirucku a dalsi dve a pak Minecraft Blokopedii. Ale vybral si je sam. Ja te hre nerozumim ani se o to nesnazim, sama bych mu je nevybirala. Idealni je, jak tady uz padlo, aby mu ze zacatku poradil nejaky pubos z rodiny. U nas tu roli sehral bratranec. Dalsi skvely tip je Farming simulator. To je skvela hra, kluci maji i PC verzi. Ale znovu opakuju, nepisu o 7mi letych detech. V tomhle veku hral starsi obcas na pocitaci Harryho Pottera a mladsi mel par her s autama u taty v telefonu. Vic se o to zacal zajimat az tak v deviti.