Vyšetření průchodnosti vaječníků... Bolí to?

Anonymní
2.7.21 16:18

Nejde mi otěhotnět!? Co dál

Zdravím rok se snažíme o mimčo já (29) přítel (35) zatím nic dr mi dala utrogestan, 2 denně na 10 dní Teď v termínu zase přišla MS
Předtím jsem byla na vyšetření hormonální profil v pořádku, ovulace v pořádku děloha krásná klidná
Přítel spermio v pohodě
A furt nic.
Dr mě ještě posílá na zjištění průchodnosti vaječníků prý to i bolí
Prosím měla jste to některá?
Bolí to vyšetření?
Je pravda že furt na to myslíme s přítelem :think:
Za jak dlouho jste Otěhotněly vy jako prvorodičky?
Děkuji za odpověďi krásný den

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1238
2.7.21 16:22

Ja mela hrozny problemy s cyklem, do 17 let jsem neovulovala (s tim provazany ruzny problemy), pak antikoncepce na 11 let, vysadila jsem rok pred tim, nez jsme mimco chteli. Otehotnela jsem z jednoho jedinyho nechranenyho styku.
S pruchodnosti vejcovodu nemam zkusenosti.
Jeste me napada alergie na sperma, kdy to ty nepoznas, ze alergii mas. Takze pokud bude pruchodnost ok, poptala bych se na gynde jeste na tohle, jestli by nebyla dobra navsteva imunologie.
Drzim palce, jednou to klapne urcite :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
2.7.21 16:31

Jak ti mají zjišťovat průchodnost, laparoskopii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.21 16:34

@Umík dr říkala že kontrastní látkou která se zavede do pochvy injekci

• Citovat
  • Upravit
19983
2.7.21 16:41
@Anonymní píše:
@Umík dr říkala že kontrastní látkou která se zavede do pochvy injekci

Příjemný to není ale přežijes to.
Jako prvorodicka jsem byla těhotná 3 cyklus, ve věku 32let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
2.7.21 16:52

My se snažíme o první 6 měsíců a ani ťuk, ani biochemické, nic :think: Manžel v pořádku a já jak na houpačce 🤷🏼‍♀️ Na podzim půjdu taky na průchodnost a pak asi iui 8o 28/31 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
2.7.21 16:58
@Piggi píše:
My se snažíme o první 6 měsíců a ani ťuk, ani biochemické, nic :think: Manžel v pořádku a já jak na houpačce 🤷🏼‍♀️ Na podzim půjdu taky na průchodnost a pak asi iui 8o 28/31 let

Neblbni, šance na otěhotnění je asi 15% v případě, že se trefí do ovulace, pár je úplně zdravý a v mladém věku. Řešit IUI po půl až třičtvrtě roce snažení je strašně předčasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
2.7.21 17:08

Je mi 29 let čekáme první mimčo a povedlo se to napoprvé.. Teď sem 35tt..muj bratr s tou svojí se snaží o první rok a nic.. On už má dvě holky.. U každého to je prostě jinak nu. 😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
2.7.21 17:13

@SlečnaDahlia uvidíme jak se to vyvine, řeším s Dr možnosti atd :) Rozhodně na ní nejdeme teď, ale radši se informuji dopředu ať vím, jaké jsou možnosti. Podle lékaře mám LUF syndrom (nepraskajicí folikuly) takže šance je minimálně v některých měsících 0 a iui s hormonální podporou a ovitrell by mohl pomoci. Tento měsíc ovu dle utz proběhla, ale stejně to nevyšlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
2.7.21 17:14

Ahoj já na tom byla zrovna dnes.. a bylo to v pohodě lehke tlaceni chvilkove ale cely zákrok jak na prevenci na gynde do 5min hotovo akorát já platila 2500kc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
2.7.21 19:55

Ahoj, já jsem byla asi před třemi týdny, metoda HyCoSy, tenkou kanylou zavedou do dělohy kontrastní pěnu, kterou jsem si musela koupit v lékárně. Trvalo to chvilku, nebolelo mě to vůbec. Přečetla jsem si předtím pár diskusí, kde to bylo popsáno jako horor, tak jsem tam šla totálně vystresovaná. Pak jsem byla příjemně překvapená, že jsem o tom ani nevěděla, a to jsem celkem bolestínek, co se břicha týče. :wink: Ani potom jsem neměla žádné bolesti, jen jsem drobně zašpinila, na což mě upozornili předem, že to není nic neobvyklého. Ale předpokládám, že je to individuální a nedá se to moc odhadnout. Myslím, že hraje roli, zda máš vejcovody průchozí nebo je tam překážka. Mně zjistili vejcovody perfektně průchozí, tak proto to možná byla brnkačka. Ale zas mi zjistili endometriom na vaječníku :( My se snažíme už dva roky, před rokem a půl jsem otěhotněla třetí měsíc, bohužel to skončilo na konci prvního trimestru zamlklým těhotenstvím a musela jsem na revizi. :andel: Pak mě doktoři chlácholili, že to byla blbá náhoda a když jsem otěhotněla bez problémů jednou, otěhotním brzo znovu. Ale od té doby ani ťuk, přitom vše mám v pořádku, ovuluji pravidelně, hormonální profil perfektní, cyklus pravidelný, ovariální rezerva na můj věk v normě (je mi 37). Manžel hraniční spermiogram, ale stále v normě. Teď o prázdninách zkusíme IUI a pokud to nevyjde, tak kvůli věku nejspíš rovnou IVF (doktor ho doporučil okamžitě). Moc se mi do toho nechce, ale nedá se nic dělat. Děti zatím nemám… Je to na psychiku docela záhul a okolí tomu taky zrovna nepřidává. :nevim: Držím pěsti, ať Vám to co nejdřív vyjde :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
2.7.21 19:58

Taky jsem byla na průchodnosti a absolutně v pohodě. Necítila jsem nic a ani jsem nijak zvlášť nešpinila. Možná trošku ten den. Srovnání s klasickou prohlídkou zrcadly. Taky jsem platila 2500,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.21 21:44

Děkuji vám za odpověďi,
Mám doma žádanku na to vyšetření těch vaječníků
Dnes přišla MS
Kdy bych na to měla jít?
Teď nevím kolikátý den cyklu?

• Citovat
  • Upravit
207
2.7.21 22:20
@Anonymní píše:
Děkuji vám za odpověďi,
Dnes přišla MS
Kdy bych na to měla jít?
Teď nevím kolikátý den cyklu?

Já jsem byla 12 DC. Tuším, že někde psali 5-10 DC, ale ono je to asi jedno. Před je nutné dodržet chráněny sex a po mně bylo řečeno 5 dní abstinence, v papírech dokonce abstinence do MS. V pondělí si zavolej a oni už sami řeknou, kdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
3.7.21 10:15
@Anonymní píše:
Děkuji vám za odpověďi,
Dnes přišla MS
Kdy bych na to měla jít?
Teď nevím kolikátý den cyklu?

Mně řekli, že se mám objednat po skončení menstruace, že nesmím už ani trochu špinit, byla jsem někdy 8 DC. O pohlavní abstinenci či chráněném styku před vyšetřením nebylo v papírech ani slovo, doktor také nic takového neříkal. Pouze tam bylo doporučení k abstinenci po dobu 24 hodin po.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí