Nejde mi žádná práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
66
6.6.22 22:32

Nejde mi žádná práce :(

Ahoj,
prosím anonym, jelikož je to citlivé téma.
Asi to bude znít úplně trapně a zoufale, ale jsem prostě hloupá. Nezvládám nic co by měl zvládnout průměrný člověk v mém věku. Nedokážu se sama uživit. Nejde mi žádná práce. Jsem srab a bojím se všeho, a tak jsem strašně dlouho nepracovala. Vlastně po celou dobu, kdy jsem studovala. Až na nějaké velmi krátkodobé brigády.
Po škole jsem nastoupila do práce, kde jsem se ale postupem času velmi trápila a prostě to nezvládala. Komunikace se zákazníky byla běžná věc a to mi nikdy nešlo. Navíc jsem řešila spoustu věci s úřady, právníky, pojišťovnami. Věci, kterým jsem nikdy nerozuměla. Navíc tohle všechno bylo za velmi mizerný plat a ani ne na plný úvazek. Po necelém roce se se mnou zaměstnavatel rozloučil. Dá se říct, že se mi ulevilo - toužila jsem odtamtud odejít, ale zároveň jsem se cítila úplně neschopná. Brzy jsem si našla novou prací, ze které jsem byla nadšená, jelikož hlavní náplní je práce s PC, není třeba nic s nikým osobně řešit. ALE…musím pracovat v účetním programu, kterému prostě nerozumím a nemyslím si, že tomu vůbec kdykoliv rozumět budu. Asi se tedy neudržím ani tady. Jsem smutná, nešťastná a doma pořád brečím. Nevím, co bych měla dělat. Nejsem aktivní řidič. Neumím pracovat na PC (hlavně excel). Jsem vyloženě technický analfabet. Účetnictví nerozumím. Práce ve fabrice? Bojím se, že nezvládnu pracovat ani s všelijakými stroji. Filmy pro dospělé? Taky ne, nejsem ani šikovná milenka. Bohatého manžela si zřejmě taky nenajdu, jelikož všichni mí partneři byli hulváti a chovali se ke mně špatně a bez úcty. Nikdo normální mě nechce.
Někdy si přeju, abych neexistovala :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
6.6.22 22:35

No tak přestaň panikařit a prostě se uč pracovat na PC tím, že s tím pracuješ.

Nejhorší je smrt z vyděšení a čím víc si budeš namlouvat že jsi blbá a neschopná a neumš to a nikdy to umět nebude, tím spíš tomu uvěříš a tím spíš o tom přesvědčíš všechny ostatní.

Jako práce v kanclu asi nebude úplně pro tebe, ale teď tu práci máš a chceš si ji udržet a chceš se z ní naučit co nejvíc to jde.

No a v mezičase začni chodit na psychoterapii a začni řešit svoje mizerný sebevědomí, svoje úzkostné stavy, svoiji nízkou odolnost proti zátěži a taky to, co bys vlastně ráda dělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19978
6.6.22 22:44

@xlocwx hlásit se do práce, kde určitě bylo psáno účetnictví a práce s pc, když ani jedno neumíš bylo dost troufale. Zaplať si školení na účetnictví nebo pc, nebo oboje a nelituj se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
6.6.22 22:47

@lachtanice86 Jenže co jiného dělat? Nechtěla jsem pracovat s lidma. Chtěla jsem být zalezlá někdy v kanclu. Navíc bojím se, že skoro všude se musí pracovat s PC.
A navíc na mě rodina tlačí, že já přece nepůjdu do fabriky nebo dělat uklízečku. Jenže…co když je to jediná věc, která by mi šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30374
6.6.22 22:48

@xlocwx Obdivuju se tvé sebereflexi. Obávám se, že takových, jako jsi ty, je a bude více. Kolem dětí se chodí po špičkách, běda, jak po nich něco ve školách chceme, jak se mají něco naučit, něco překonat. Nepohodlí, práce, vědomosti - to jsou zakázaná slova. Tohle je důsledek. Držím ti palce, ať se to zlepší. Pojmenovala jsi svůj problém, to je důležitý krok. Nesvádíš nic na okolí, ale problém vidíš u sebe. To je dobré - věřím, že se nakonec hezky uplatníš a budeš spokojená. Hodně štěstí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
6.6.22 22:49

@xlocwx … já jen doplním, že ti partneři byly odrazem toho, co si o sobě myslíte. Až vám na sobě začne záležet, bude stoupat i to sebevědomí, tak loseři už si na vás netroufnou. A žádné strachy, každý z nás se někdy hledal a měl špatné myšlenky.

• Citovat
  • Upravit
1240
6.6.22 22:50

Třeba bys měla dělat něco úplně jiného. Každý nemusí sedět v kanceláři. Zkus se zamyslet, co tě baví a co ti jde. Příklad - ráda kreslím - zkusím prodavačku ve výtvarných potřebách (je tam ovšem kontakt se zákazníky). Prostě jestli máš koníčka, zkus vymyslet, jak to napasovat na práci nebo můžeš rozjet svůj obchod. Těch možností je opravdu hodně, škoda dělat něco, co tě stresuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
6.6.22 22:52

Ty si napřed musíš léčit psychiku. Vyhrabat v sobě sebevědomí. Přestat se litovat a bičovat, že nic neumíš.
Najít si cíl a za cílem si kráčet. Že se něco nepovede? Tak to zkus znovu. I malé děti se učí, že chyba je poučná. Když se něco nepovede. Nevadí. Chybou se každý učí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66

@hanka.br. Takových je jakých? Jakoby nejde o to, že bych se bála práce, ale chtěla bych dělat to, co by mi šlo. Ale nemůžu přijít na to, co by to mělo být. A nechci se také násilím šprtat něco, co nenávidím. Jenže vidím, že dneska stejně musí být snad každý technicky gramotní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
@xlocwx píše:
@lachtanice86 Jenže co jiného dělat? Nechtěla jsem pracovat s lidma. Chtěla jsem být zalezlá někdy v kanclu. Navíc bojím se, že skoro všude se musí pracovat s PC.
A navíc na mě rodina tlačí, že já přece nepůjdu do fabriky nebo dělat uklízečku. Jenže…co když je to jediná věc, která by mi šla.

Možná by vám na nějaký čas mohla pomoct práce v lese. Peníze sice nic moc, ale v tom klidu si člověk srovná myšlenky, přijde na to, co chce a pak si za tím i jde.

• Citovat
  • Upravit
858
6.6.22 22:55
@xlocwx píše:
A navíc na mě rodina tlačí, že já přece nepůjdu do fabriky nebo dělat uklízečku. Jenže…co když je to jediná věc, která by mi šla.

Tak to zkus, třeba zjistíš, že tě to baví a naplňuje nebo ti alespoň takový typ práce vyhovuje. Podle toho, co píšeš, jsi mladá, proč by jsi nemohla vyzkoušet více typů práce? Třeba zjistíš, že jsi dobrá uklízečka a budeš lidem uklízet doma. Málo kontaktu s lidma, počítač žádnej.. důležitý je dělat tu práci pořádně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30374
6.6.22 22:56
@xlocwx píše:
@hanka.br. Takových je jakých? Jakoby nejde o to, že bych se bála práce, ale chtěla bych dělat to, co by mi šlo. Ale nemůžu přijít na to, co by to mělo být. A nechci se také násilím šprtat něco, co nenávidím. Jenže vidím, že dneska stejně musí být snad každý technicky gramotní.

No takových, co jim nic nejde všeho se bojí, nezvládají komunikaci s lidmi, nezvládají plnit své povinnosti…prostě lidí, kteří se v reálném světě neumějí prosadit a být v něm spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
6.6.22 22:58
@xlocwx píše:

A je to opravdu tak? Není to spíše tak, že se učit nechceš? Máš pocit že to nemá smysl a stejně to nepůjde? Mně totiž přijde, že to babrani se v těch srajdách dost rochníš.
To není obvinění z lenosti, je to obvinění z pěkně podělané psychiky, tam musíš začít.

• Citovat
  • Upravit
21647

Můžeš zkusit zahradnictví, zemědělství, tam s lidma do kontaktu tak moc přijít nemusíš. Počítače tam nepotřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
@xlocwx píše:

no tak změň přístup že to nenávidíš a prostě se to nauč.

Nejsi zvylká překonávat obtížě, při náznaku selhání zdrháš, vyhýbáš se situacím, ve kterých by ses otrkala, otužila, učila, rostla, zrála. Všechny tyhle situace jsou nepohodlné a mnohdy bolavé. Ale bez nich se nikam nedostaneš.

Chráníš se - a tím hyneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat