Maturita s praxí nebo voš

6.6.22 21:13

maturita s praxí nebo voš

Ahojte,
Chci se zeptat očima těch co dělají HR (Personalní)
Zajimá mě jedno jak vidíte lidi co mají maturitu, pracovní zkušenost v oboru SŠ a jejich možnost karierního růstu kam se to až dá dotáhnout jen s maturitou?
Dám příklad sebe maturita ze strojírenství a nástup na technologa s krásným nástupním platem. Po 3 letech firma třeba omrzí a zajímá mě možnost karierniho růstu v jiné firmě.
Dáte přednost někoho s BC nebo mě?
Ptám se skrz to, že do budoucna zvažuji dálkové studium, ale já jako student s nekladným přístupem ke studiu to moc nevidím.
Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
6.6.22 21:43

Jako ve 20, když nehcceš studovat, tak je rozhodně lepší nastoupit na odborné místo a makat. Budeš mít prachy a budeš se učit praxí.

Pokud tedy chceš makat ve strojírenství.

O deset let později, ale už budeš mít limitované možnosti profesního růstu, narozdíl od vysokoškoláků, co ti budou šéfovat. S tím že jako vysokšoklačka se v průmyslu sníze vyhneš směnnému provozu.

Čím déle budeš v praxi, tím méně se ti bude chtít učit se znovu matematiku, bez které ta technická univerzita nepůjde.

Obdobně to je i u jiných oborů, v případě že nejsi vyloženě šikovná obchoďačka a neumíš lidem prodat věci. Pak chceš spíš praxi, respektive marketing dálkově fakt není žádná jaderná fyzika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat