Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Hani
už 3 roky se snažíte a to vás doktor nikam na podrobnější vyšetření neposlal?
3roky už je dlouhá doba,my jsme po roce šli do centra asistované reprodukce
nepravidelna mens. by mohla byt ten problem. Ja bych se urcite poradila u gynekologa a zjistila,kdy mam ovulaci.
Hani, tři roky?
Tak to bych naklusala fofrem na gynekologii, oba. Tam může být problémů, od kvality spermatu, neprůchodnosti vejcovodů a tak různě. Ještě jste žádné vyšetření nepodstoupili?
ahojte, my se snažili taky tři roky než to vyšlo, mezitím mi zjistili neprůchodnost vejcovodu ale šlo to samo pak.. a ted znova skoro tři roky, jen se zkontroloval manžel, který je naprosto v pořádku a šlo to pak taky samo, takže dvakrát tři roky čekání ale nakonec budu mít děti od sebe tak nějak podle mých představ a jsem ráda že to nakonec šlo přirozeně, tak vám holky držím pěsti
jo a co pomohlo?? změna.. jakákolov větší kdy člověk myšlenky posune někam jinam než na mimčo, já to vždy vzdala a bylo to hned
Angelinko - to se ti to píše, když jsi nad doktory zvítězila a ani si je nepotřebovala
![]()
Ale je fakt, že psychika dělá někdy divy!!
Asi bych určitě začala vyšetřrním, jak Tebe tak manžela, zda tam není ten problém. Psychika sice dělá hodně, ale pokud člověk hodně touží po miminku, tak jen tak „na to nemyslet“ nejde. My jsme se snažili dva roky, u mě ani manžela nic nenašli, všechno fungovalo jak mělo. Podstoupili jsme IVF, po tom jsem sice otěhotněla,ale těhotenství se nevyvíjelo, jak mělo a pak jsem otěhotněla znovu a přirozeně a zatím je vše o.k. Pila jsem, kontryhel a cvičila metodu podle Mojžíšové,
hanicka91 píše:
procpak to nejde je to snad nadvahou a nebo nepravid.menses, nebo take tim ze pritel pije obden pivo.nepravidelnost lecim utrogestanem ale moc to nejde.snazime se tri roky a ja uz nevim co zkusit.vitaminy kontryhel jsem zkousela i tzv.nastouchani sperma dale dovnitr.poradte hm
hanicka91 s manzelem jsme se snazili skoro 4 roky, tak nejak jsem porad doufala, ze to pujde samo, prece proc by nemohlo jit, proto jsme za celou dobu nad centrem neuvazovali, jenze neslo, a cas jaksi plynul, takze me ma gynekolozka udelala hormo. profil a manzelovi spermio, no a nakonec jsme do CARU šli , jinak ja pred tehu mela taky nadvahu a porad mam, muze to byt tim a nemusi, spis bych se zamerila na tu nepravidelnou MS a byt tebou, tak jdu rovnou do CARU,tam ti stejnak to vysetreni udelaji znovu
a uz budou vedet, ktera bije, muj manzel mel hodne pomale mrsky a ja mela zjistenou stitnou zlazu a nadmiru lutealniho hormonu, 1 jsem zkusila IUI narychlo, pac kdyz me vysetrovali, tak zjistili, ze mam ovulaci ve 26dc
, pak jsme absolovala hydrolaparoskopii a hysteroskopii , nu a pak jsem hned teda chtela jit do ivf, cekala jsme uz dost dlouho a byla netrpeliva, nam se nastesti podarilo hned prvni IVF ![]()
takze zaverem, vysetreni a nejlep jit nebo uvazovat o CARU, gynekolozka ti sice taky udela zakladni vysetreni, nabidne mozne leky, ale v CAREch se prece jenom o to vic zajimaji do hloubky. Drzim palce, at to vyjde a propo, obcasne piti piva neuskodi:-)
AngelinaBalerina píše:
jo a co pomohlo?? změna.. jakákolov větší kdy člověk myšlenky posune někam jinam než na mimčo, já to vždy vzdala a bylo to hned
ono se to hezky rika, ale jen malokdo to umi realizovat, taky jsme se snazila na to nemyslet, ale kdyz vidis kolem sebe same tehotne, tak ti to moc neprida a muzes mit sebelepsi psychiku
, aby si na dite nemyslela, tak jedine mit uz predtim nejake sve a nebo mit adoptovane, to pak zabira, ze na to nemyslis a zrovna kdyz to nejmin cekas se zadari, takze ja uz ani nikomu neradim na to nemyslet a zamerit se na jiny cil, jde to totiz z tezka
jasmina3 píše:AngelinaBalerina píše:ono se to hezky rika, ale jen malokdo to umi realizovat, taky jsme se snazila na to nemyslet, ale kdyz vidis kolem sebe same tehotne, tak ti to moc neprida a muzes mit sebelepsi psychiku
jo a co pomohlo?? změna.. jakákolov větší kdy člověk myšlenky posune někam jinam než na mimčo, já to vždy vzdala a bylo to hned, aby si na dite nemyslela, tak jedine mit uz predtim nejake sve a nebo mit adoptovane, to pak zabira, ze na to nemyslis a zrovna kdyz to nejmin cekas se zadari, takze ja uz ani nikomu neradim na to nemyslet a zamerit se na jiny cil, jde to totiz z tezka
souhlasím, my už jedno dítě měli a ani tak to nešlo nemyslet na to chtít druhé
holky já jen psala co pomohlo mě a že vám to taky přeju, taky jsem si to prožila, taky jsem obrečela každé dítě okolo mě, měla jsem pocit že psychika na mě ztěžka doléhá a nevěděla jsem jak dál a co dělat… možná nečekat a zkoušet to řešit u dr, ta moje tak vstřícná nebyla bohužel
jinak já si celou dobu myslela že na to tak nemyslím, nechám tomu čas až to přijde tak to přijde.. ale omyl očividně to ve mě bylo pořád, to byla spíš už rezignace ze zoufalství a rada nemyslet na to zas fakt není univerzální pokud má člověk nějaký problém na který se přijde po dlouhé době nebo to dr není ochotna nějak dobře řešit
AngelinaBalerina píše:
holky já jen psala co pomohlo mě a že vám to taky přeju, taky jsem si to prožila, taky jsem obrečela každé dítě okolo mě, měla jsem pocit že psychika na mě ztěžka doléhá a nevěděla jsem jak dál a co dělat… možná nečekat a zkoušet to řešit u dr, ta moje tak vstřícná nebyla bohužel
ale jo taky to pomůže ale jen píšu že je to fakt těžký na to nemyslet…kámoška chodila na různý vyšetření,byl problém u ní,podstoupili více procedur a když došly prachy tak museli dát pauzu než zas našetří a normálně se jim to povedlo přirozeně,ani doktor tomu nechtěl věřit
procpak to nejde je to snad nadvahou a nebo nepravid.menses, nebo take tim ze pritel pije obden pivo.nepravidelnost lecim utrogestanem ale moc to nejde.snazime se tri roky a ja uz nevim co zkusit.vitaminy kontryhel jsem zkousela i tzv.nastouchani sperma dale dovnitr.poradte hm