Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsem s přítelem sice jen třičtvrtě roku, ale než jsme spolu začli chodit, byli jsme 4 roky velmi dobří kamarádi.
Zajímalo by mě, jestli je tu někdo, kdo má podobnou zkušenost.
Já jsem stále nadšená (a doufám, že mi to ještě dlouho vydrží) a potřebuju se s někým o své nadšení podělit
a přečíst si vaše podobné příběhy ![]()
Já znám manžela od dvanácti let, kdy se mnou začala cloumat puberta. Tajně jsem ho zbožňovala 4 roky, pak jsme se dali dohromady, po deseti letech se vzali a letos budeme mít 4. výročí svatby…
Tak a teď mě někdo trumfněte…
![]()
Tak ja, kdyz jsem se seznamila s manzelem, tak jsme v te dobe meli kazdy jineho partnera. Asi pul roku jsme spolu vsichni 4 pravidelne chodili v sobotu vecer ven. Ja jsem se s pritelem po case rozesla, manzel pozdeji s pritelkyni taky a dali jsme se dohromady a po roce se vzali.
Já sem s manžou byla 5l kamarádka, během těch 5-ti let sme spolu a dalšími kamarády nějakou dobu i bydlely…
Ahoj,
my jsme byli s naším taťkou cca 10let velice dobří kamarádi
Měli jsme (a máme) spoustu společných zájmů, takže jsme spolu trávili relativně dost času, ač jsme měli jiné partnery a třeba jsme i bydleli daleko od sebe…
Jako partneři jsme spolu cca 4 roky a já si pořád nemůžu pomoct, vidím to naše předchozí kamarádství jako velkou výhodu, protože jsme si navzájem ušetřili spoustu času takovým tím vzájemným poznáváním reakcí a povahových vlastností…
Sice je fakt, že některé nelichotivé věci samozřejmě vyplavaly na povrch, ale pokud to mohu srovnat s předešlými vztahy, žádné velké překvapení se nekonalo ![]()
Já jsem (prozatím
) mooc spokojená ![]()
Peťula
P.S. Noggie překvapení se nekoná
- to Tě netrumfne ani moje mamka, která taťku zbožňovala od 14let ![]()
Noggie - netrumfnu tě
ale taky se známe dlouho. Od 15 spolužáci, v jsme 19 spolu začali chodit, po 8 letech svatba a teď budeme mít 4.výročí! Má to tu výhodu, že po těch letech kamarádství, vás už nepřekvapí tolik věcí, líp se lidi poznají i z jiný stránky. Takže proč ne. ![]()
I já si vzala spolužáka - kluka, kterého jsme znala léta a na kterého mě nikdy nenapadlo se podívat jinak než jako na kámoše… On to měl stejně.
Na postátnicové pařbě - byla to úplně poslední společná akce - oba jsme už byli vystěhovaní z kolejí, jsme se dali do řeči tak nějak jinak a víc než dřív… No a za rok jsme se brali - a někteří naši spolužáci brali naše svatební oznámení jako dobrý fór… Nenapadlo je, že by to mohla být pravda
Ada se narodila tři roky po svatbě…
Jé, to jsem ani nečekala tolik reakcí a tak rychle ![]()
Máte určitě pravdu v tom, že je moc fajn, že už toho druhýho znáte a tak víte, co od něj můžete čekat. Toho si taky od začátku strašně užívám
Vím, že mu můžu věřit a to mě hned na začátku moc těšilo (po pár předchozích zkušenostech).
A taky mě bavilo oznamovat známým, že jsme to dali dohromady - ráda překvapuju
…Pár jich ani nevěřilo… Protože jsme to měli stejně, jak píše Lesina…celý 4 roky nás nenapadlo spolu něco mít …prý oboustranně ![]()
A teď jsem šťastná jako blecha ![]()
Ahoj,
tak já nikoho netrumfnu, ale i já jsme znala svého manžela před tím než jsme spolu začali chodit. Měli jsmě stený koníček, tancování a vídali se prakticky každý den. Jeho „přítelkyně“ byly moje kamarádky
. Vždycky se mi líbilo, jak se chová a jaký má smysl pro humor, ale já jsem tehdy vzhlížela k těm starším, zkušenějším a důležitějším. Naštěstí ani u mě ani u něj neproběhl nějaký vážný vztah a já se do něj jednoho dne zamilovala a čekala až přijde moje chvíle, no a od té doby jsme spolu
. Takže se známe 12 let, chodit jsme spolu začali před 9 lety a v červnu budeme mít 5 let od svatby. Pevně doufám, že se nám ty roky budou ve štěstí a zdraví násobit a třeba jednou dojde i na tu zlatou svatbu
.
Suri
A jak jste to pak měli, když jste spolu začli chodit?
U nás to bylo dóst rychlý…vpodstatě hned jsme spolu začli bydlet (zdržela nás jen přítelova 14ti denní neschopenka, kdy musel být v místě trvalého bydliště, ale pak se hned nastěhoval
). Ale bylo to tak strašně samozřejmý, že jsme se o tom vlasně vůbec nebavili…prostě se přistěhoval a hotovo…nebylo co řešit ![]()
Já mám kamaráda, který chodil 9 let s holkou, pak byla svatba a za měsíc už se rozvaděli! Vůbec jim nesekla společná domácnost. Tak jen tolik pro pobavení…
blanci: Tak to je síla…ale člověk nikdy neví, co přijde a nikdy nemá jistotu. Nelitovali pak těch devíti let?
U nás to taky funguje 5 let kámoši, pak jsme spolu rok chodili a v červnu to bude 5 let co jsme se vzali
.