Nejlehčí práce - tipy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35747
24.11.20 12:09
@Pruhovaný_mýval píše:
Fakt? Na recepční chtěj maturitu? Na co proboha? Nechtěla jsem mystifikovat, ale nežiji v ČR a u nás sekretářky, recepční a všeobecně tyhle méně kvalifikovaný síly maturitu mít nemusí. Vůbec mě nenapadlo, že by to někde mohli požadovat. No, tak to bude asi muset zakladatelka k pásu :think:

U nas treba recepční objedvala letenky, zarizovala ubytování, prekladala - musela umět dobře anglicky, dělala různý objednávky v programu, který se nam pak propisovali do účetnictví takže musela trochu rozumět i účtu a Dph atd atd. Teď už většina recepcnich má širokou náplň práce ne jen dělat kafe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
24.11.20 12:20
@Pruhovaný_mýval píše:
Fakt? Na recepční chtěj maturitu? Na co proboha? Nechtěla jsem mystifikovat, ale nežiji v ČR a u nás sekretářky, recepční a všeobecně tyhle méně kvalifikovaný síly maturitu mít nemusí. Vůbec mě nenapadlo, že by to někde mohli požadovat. No, tak to bude asi muset zakladatelka k pásu :think:

Bohuzel to tak je, pokud neni kadernice, kosmeticka, atd. tak s vyucnakem leda k pasu nebo za pokladnu. Na jakoukoliv kancelarskou praci musi mit tu maturitu i kdyby to melo byt jen o vareni kafe a chozeni s postou (coz vetsinou neni, ta prace byva obsahlejsi)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
24.11.20 12:33

@JancaS84 @Ernais Tak to jo, holky, já jsem nechtěla nějak urazit nebo dehonestovat pozici asistentky nebo recepční, ty ženský musí být určitě schopný, ale činnosti, který popisujete, prostě nepovažuju za tak kvalifikovaný, aby na ně člověk potřeboval formální vzdělání. Pokud to tak je, tak má asi zakladatelka smůlu a bude muset nastoupit někam na třísměnnej provoz do fabriky nebo si to vzdělání doplnit, nedá se svítit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.20 13:29

Zapisovatelka na soudě, ale měla bys umět všemi deseti, pak máš vyhráno, protože po zaučení to není tak náročné. Sice je dost administrativy a ohodnocení není bůhví jak oslnivé, ale pokud říkáš, že chceš něco nenáročného…

• Citovat
  • Upravit
22566
24.11.20 13:31
@Pruhovaný_mýval píše:
Tak asi recepční nebo asistentka/ sekretářka. Tam vyloženě stačí, abys k něčemu vypadala, měla příjemné vystupování, uměla datlovat do počítače a nebyla úplně chaotická. Třeba mě napadá ještě podatelna na úřadě.

Tak u nás ve firmě rozhodně ne. Je nutné mluvit anglicky a mít tak trochu všeobecný rozhled. Firmu v podstatě reprezentuje na první dobrou, tak musí mít určitou úroveň, jednat rychle, automaticky a celkově být prostě k něčemu. Maturita je základ, druhý jazyk výhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
24.11.20 13:32
@JancaS84 píše:
U nas treba recepční objedvala letenky, zarizovala ubytování, prekladala - musela umět dobře anglicky, dělala různý objednávky v programu, který se nam pak propisovali do účetnictví takže musela trochu rozumět i účtu a Dph atd atd. Teď už většina recepcnich má širokou náplň práce ne jen dělat kafe.

Přesně tohle dělá i naše recepční. Komunikace se světem je na denním pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
24.11.20 13:33
@Pruhovaný_mýval píše:

Ano, musí, zrovna dvě hledáme. Recepční do firmy musí umět aspoň základy AJ a pracovat s PC je samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.11.20 13:43

Ty recepcni spis nekam do statniho podniku, ne soukrome firmy. Takhle vratnej geologicke sluzby je typek, co sedi za kukani, dohlizi, aby se kazdej pri prichodu zapsal do knihy a pri odchodu odepsal, semtam obejde rajon, jestli je vsechno ok a tim konci :lol: Tata delal hlidace v azylovem dome, dost podobna prace, jen obcas jeste pribil nejakou polici nebo nahnal zensky na uklid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76492
24.11.20 13:43
@Anonymní píše:
Potřebuji si najít práci po 10 letech, nevím vůbec co, nejsem rychlá ani šikovná, úplně jsem zapomněla pracovat tak bych uvítala rady. Ráda bych co nejlehčí práci. Jsem vyučena.

pokladní do hypermarketu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.11.20 13:47
@stinga píše:
pokladní do hypermarketu

Kdyz je pomala a nesikovna, tak by to urcite nedala, tam to musi litat. Jsou podle toho i hodnoceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
24.11.20 13:50
@Pruhovaný_mýval píše:

Ano, musí být maturita a plus umět toho hodně. Kde žiješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
24.11.20 14:23
@Pruhovaný_mýval píše:

No u nas napr. maji vsechny asistentky vysokou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
24.11.20 15:49
@Anonymní píše:
Potřebuji si najít práci po 10 letech, nevím vůbec co, nejsem rychlá ani šikovná, úplně jsem zapomněla pracovat tak bych uvítala rady. Ráda bych co nejlehčí práci. Jsem vyučena.

Strážce majáku, testovač matrací, finanční poradkyně :nevim:?
Bezpracná práce asi moc není, dokonce i na těch zbytečných úřednických místech (což ne všechna jsou), tak se nějaká činnost vykázat musí.
Relativně méně náročné může být prodávat v některých obchodech s okrajovějším sortimentem.
Možná vůbec nejlepším řešením by bylo najít si bohatého partnera, který po tobě nebude chtít ani práci doma… Ideálně hodně submisivního, když by si chtěl stěžovat, tak bys ho zmrskala a vše by bylo opět v rovnováze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
24.11.20 16:28

Pardón pardón, nechtěla jsem urazit. @topazio dobrej dotaz, žiju v Rakousku, tady se na tu maturitu tak nehraje, takže se po recepčních a asistentkách nevyžaduje, natož akademický vzdělání, to by si tady každej klepal na čelo, kdyby se na pozici recepční hlásil vysokoškolák :) Žiju tu už spoustu let, tak mě prostě tenhle rozdíl od ČR nenapadl. U nás vlastně nemusí mít maturu ani zdravotní sestřičky, učitelky ve školce nebo třeba účetní, stačí učňák. Ale to nijak nesnižuje kvalitu poskytovaných služeb, řekla bych, že spíš naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
24.11.20 16:32
@Shiroi.Ichigo píše:
No u nas napr. maji vsechny asistentky vysokou.

Ježiš fakt? Jaký obory? A k čemu je to dobrý? Teď absolutně nejsem kousavá nebo podobně, prostě se jenom divím, k čemu asistentka potřebuje akademické vzdělání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat