Nejlehčí práce - tipy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15830
24.11.20 17:18
@Anonymní píše:
Jako pardon, ale u nás na centrále velkého holdingu mají všechny recepční VŠ, vypadají, jak kdyby právě opustily soutěž MISS a dokonce jsou opravdu chytré a schopné holky :)

A teď tu o Červené karkulce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
24.11.20 17:42

Recepční administrativní budovy - to je něco jako vrátný / ostraha v ženském podání. :palec:

A bacha, je rozdíl mezi recepční administrativní budovy (kancelářského komplexu) a recepční přímo v kanclu ve firmě. Jak už tady bylo řečeno, ty ve firmách se skoro nezastaví, musí makat a navíc musí být kvalifikované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10637
24.11.20 17:48
@Pruhovaný_mýval píše:
Fakt? Na recepční chtěj maturitu? Na co proboha? Nechtěla jsem mystifikovat, ale nežiji v ČR a u nás sekretářky, recepční a všeobecně tyhle méně kvalifikovaný síly maturitu mít nemusí. Vůbec mě nenapadlo, že by to někde mohli požadovat. No, tak to bude asi muset zakladatelka k pásu :think:

K pásu? Píše, že není rychlá, ani šikovná a ještě zapomněla pracovat a ty jí chceš postavit k pásu? To nebude pro ni, ale slyšela jsem že se uvolnilo místo poslance… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.11.20 18:13

Hele tohle je urcite nejakej pruzkum do clanku :mrgreen: zakladatelka nereaguje, jen se prisla shodit a mozna nabrat tipy na lemro praci :jazyk: padl tu dobry tip-prodavacka v nejakem malem obchudku-takhle u nas funguji treba kvetinarstvi, vinoteka, domaci potreby. Duchodkyne sedi za kasou a ty dva lidi do hodiny zkasiruje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
24.11.20 18:18

Makat budeš muset všude :lol: Bez práce nejsou koláče :dance: Druhá věc je, jestli tě s takovým přístupem budou chtít někam vzít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
24.11.20 18:23

Možná byla 10 let doma s dětmi a ztratila motivaci k práci, ale to jí samozřejmě neomlouvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7713
24.11.20 18:27
@Pruhovaný_mýval píše:
Pardón pardón, nechtěla jsem urazit. @topazio dobrej dotaz, žiju v Rakousku, tady se na tu maturitu tak nehraje, takže se po recepčních a asistentkách nevyžaduje, natož akademický vzdělání, to by si tady každej klepal na čelo, kdyby se na pozici recepční hlásil vysokoškolák :) Žiju tu už spoustu let, tak mě prostě tenhle rozdíl od ČR nenapadl. U nás vlastně nemusí mít maturu ani zdravotní sestřičky, učitelky ve školce nebo třeba účetní, stačí učňák. Ale to nijak nesnižuje kvalitu poskytovaných služeb, řekla bych, že spíš naopak.

jé, tak to k vám (do Rakous) jdu dělat do školky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15830
24.11.20 18:28
@Taktinevím píše:

Jo, tam všichni čekají na neschopné, líné a prolhané čecháčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7713
24.11.20 18:34
@Zumpa píše:
Jo, tam všichni čekají na neschopné, líné a prolhané čecháčky.

Nic o mně nevíš, tak se prosím tě nevyjadřuj v tomhle smyslu, ok? I když, když vidím tvůj nick, tak mě asi ta kousavost nepřekvapuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
24.11.20 18:38
@Pruhovaný_mýval píše:
Ok, to ti gratuluju. Taky mám maturitu, dokonce vysokou a postgraduál :nevim: Přesto tu samou kvalifikaci nepožaduji u své asistentky. Naopak, kdyby si mi přihlásila holka s vysokou, tak ji nevezmu, protože bych ji musela adekvátně zaplatit, a přínos oproti mým děvčatům s učňákem by byl minimální = dělaly by stejnou práci, akorát výrazně dráž.

Popiš zhruba svou profesi, kde potřebuješ akademické vzdělání v Rakousku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15830
24.11.20 18:52
@Taktinevím píše:
Nic o mně nevíš, tak se prosím tě nevyjadřuj v tomhle smyslu, ok? I když, když vidím tvůj nick, tak mě asi ta kousavost nepřekvapuje

Myslel jsem to obecně. Ale znáš tu storku o potrefené huse? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7713
24.11.20 19:10
@Zumpa píše:
Myslel jsem to obecně. Ale znáš tu storku o potrefené huse? :mrgreen:

jasně že znám, nereagovala bych tak, kdybys mě necitoval. Takhle jsem to brala, že odpovídáš pouze/přímo mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
24.11.20 19:24
@Pruhovaný_mýval píše:
Tak asi recepční nebo asistentka/ sekretářka. Tam vyloženě stačí, abys k něčemu vypadala, měla příjemné vystupování, uměla datlovat do počítače a nebyla úplně chaotická. Třeba mě napadá ještě podatelna na úřadě.

Na oboji musis mit aspon maturitu a anglictinu, kdyz uz na asistentku pomalu chteji vejsku…

• Citovat
  • Upravit
2349
24.11.20 20:20
@Taktinevím píše:

hele, pojď, je potřeba udělat si kurs, ale vysokou se státnicovým oborem „kolo kolo mlýnský“ mít nemusíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
24.11.20 21:08
@Waterpower píše:
Popiš zhruba svou profesi, kde potřebuješ akademické vzdělání v Rakousku.

Jsem farmaceutka - garantuju odbornost v lékárně. Tam se to bez univerzity neobejde. Tady je ten systém trochu jiný. Vysokou školu potřebuješ na pozice, kde zaručuješ odbornost a přebíráš zodpovědnost za nějaký provoz. Pod sebou máš pomocný personál, který je pro svou práci výborně proškolen, ale nemusí být akademicky vzdělán, protože to faktická náplň jeho práce nevyžaduje. Typicky lékař - sestřička a sanitář, lékárník - farmaceutický asistent, notář - asistentka,, Vedoucí kanceláře - účetní.., architekt - projektant…

Má to řadu důvodů, ten hlavní je, že vysokoškoláka musíš adekvátně zaplatit, takže pro podnikatele je absolutně nevýhodný vyžadovat vysokoškolský vzdělání od asistentky, od který chceš, aby byla organizačně schopná, neodstrašovala klienty a hlavně uměla zařídit věci, na který jako šéf nemáš čas. Zaměstnávat inženýrku ekonomie se ti prostě nevyplatí, pro to místo nemá její akademický vzdělání žádnej přínos, stejnou práci ti udělá středoškolák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat