Nejlehčí práce - tipy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Pruhovaný_mýval píše:
Jsem farmaceutka - garantuju odbornost v lékárně. Tam se to bez univerzity neobejde. Tady je ten systém trochu jiný. Vysokou školu potřebuješ na pozice, kde zaručuješ odbornost a přebíráš zodpovědnost za nějaký provoz. Pod sebou máš pomocný personál, který je pro svou práci výborně proškolen, ale nemusí být akademicky vzdělán, protože to faktická náplň jeho práce nevyžaduje. Typicky lékař - sestřička a sanitář, lékárník - farmaceutický asistent, notář - asistentka,, Vedoucí kanceláře - účetní.., architekt - projektant…Má to řadu důvodů, ten hlavní je, že vysokoškoláka musíš adekvátně zaplatit, takže pro podnikatele je absolutně nevýhodný vyžadovat vysokoškolský vzdělání od asistentky, od který chceš, aby byla organizačně schopná, neodstrašovala klienty a hlavně uměla zařídit věci, na který jako šéf nemáš čas. Zaměstnávat inženýrku ekonomie se ti prostě nevyplatí, pro to místo nemá její akademický vzdělání žádnej přínos, stejnou práci ti udělá středoškolák.
Díky za osvětlení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anna766 píše:
Strážce majákudost dobrý, to by se mi líbilo.
Jsem četl knihu s tím názvem… v nějakých patnácti, šestnácti letech, a dodnes si to vybavuji. Mám to také tak. Samota mi přijde teskná, ale hezky teskná. Kdybych neměl rodinu, už něco takového dělám. Ale své blízké takhle,,nezradím," mám je moc rád…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Premek_Orac píše:
Jsem četl knihu s tím názvem… v nějakých patnácti, šestnácti letech, a dodnes si to vybavuji. Mám to také tak. Samota mi přijde teskná, ale hezky teskná. Kdybych neměl rodinu, už něco takového dělám. Ale své blízké takhle,,nezradím," mám je moc rád…
To mi připomnělo, že kdysi jakási agentura hledala pár, který by měl pracovat někde v kavárně na útesu, teď už nevím, jestli ve Skotsku nebo Irsku, a starat se tam o to. Docela dost nás to tenkrát s přítelem lákalo, ale nakonec jsme se nepřihlásili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdysi se říkalo, že nejlepší práce je dělat učitele během letních prázdnin a v zimě pak topiče v letním kině. To je něco pro zakladatelku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Premek_Orac píše:Úplně se vidím, všude tma, já kolem sebe hodně knih, horký kafe, maják svítí do té noci na pomoc námořníkům, krása úplná…ale ona to až taková romantika nebude.Ale představy jsou to hezký.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NEITIRI To zní také zajímavě. Tak třeba někdy v životě budete mít příležitost něco takového zkusit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anna766 Ne, nebude. Ale tu představu vidím tak nějak podobně
. Člověk je tam ale vlastně vězněm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pruhovaný_mýval píše:
hele, pojď, je potřeba udělat si kurs, ale vysokou se státnicovým oborem „kolo kolo mlýnský“ mít nemusíš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko a čím jsi vyučena? Mě přijde třeba hrozná škoda být 10 let doma a nijak si nedoplnit vzdělání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zapisovatelka na soudě, ale měla bys umět všemi deseti, pak máš vyhráno, protože po zaučení to není tak náročné. Sice je dost administrativy a ohodnocení není bůhví jak oslnivé, ale pokud říkáš, že chceš něco nenáročného…
Bez maturity tezko. Zakladatelka ma ucnak, takze smolik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit