Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Nicméně pokud to nedopadne hodně přemýšlím že CAR změním…prostě je to poslední placenej pokus tak už chci aby to vyšlo
@Anonymní píše:
My jsme jezdili do IVF centra ve Zlíně, absolvovali jsme jen inseminaci, po první se zadařilo… ale můžu centrum doporučit. Krásné prostředí a odborníci na svém místě…
nám je inseminace k ničemu my musíme mít IVF ICSI… prostředí mi bohužel nepomůže ale díky
@superandrysek a měla jsi celé IVF nebo nativní cyklus? já totiž normálně ovuluju tak uvažuju i o nativním cyklu nebo nějakém minimálně stimulovaném
Tak jde hlavně o ty odborníky, a ti tam jsou… dělají tam komplexně všechny IVF metody.
@Anonymní píše:
Tak jde hlavně o ty odborníky, a ti tam jsou… dělají tam komplexně všechny IVF metody.
no tak odbornívi jsou předpokládám všude…ale ptávě jsem si říkala že jestli pojedu na Moravu tak do Brna tam maj velmi dlouholetou tradici…proto ale také chci vědět zkušenosti dalších
@terkam1 píše:
@zelenaprisera no víš tohle mi moc nepomůže… tak jestli jsem v pořádku tak proč se ta stimulace vůbec nedařila a když mi to doktorka říkala na UZ vyš že to není dobrí žádala jsem jí at to teda nějak stopne at nepříjdem o pokus tak prej to už nejdebyla jsem hodně zklamaná… ono kdo si tím neprojde nepochopí
já si taky prošla nepodařeným IVF, takže to chápu. i chápu, že jsi zklamaná. já byla taky, ale prostě to není vina těch doktorů, oni se přírodě snaží pomoct co to dá, ale všemocní nejsou. bohužel
@terkam1 moj problém ja práve nízké AMH to ukazuje na nízkú ovariálnu rezervu. Ja som tiež nereagovala pri IVF na stimuláciu. Preto by bolo lepšie to vyšetriť. Ak je to tak aj u teba, bude pre teba lepšia minimálka, alebo nativ. A na ženy s nízkým AMH a minimálky sa špecializuje Machač a ten je práve v Reprofite olomouc, alebo Brno.
@zelenaprisera a ty si po neuspščném IVF v caru zůstala? a kolikátý to byl už pokus u tebe?
@janvana OK super díky no tak možné to je…přeci jen je mi 32 a moje mamka měla klimakterium už někdy kolem 40 let a já už v 28 měla stimulaci…kdo ví jak to mám já
My nedáme dopustit na Arletu. Přešli jsme tam po tom, co jsem se už vyloženě rozčílila kvůli přístupu v centru, kam jsme jezdili a během jediného týdne změnila kvůli tomu i zdravotní pojišťovnu. V prvním CARu IVF + 3×KET, bez úspěchu, když nepočítám jedno ZT, a jako na běžícím pásu, téměř bez možnosti nějak zasáhnout do celýho procesu, mají zajetý postupy
. Arleta úplně opačný přístup, a že to s námi neměli vůbec jednoduchý… No a „výsledek“ chrupe vedle v postýlce.
@terkam1 píše:
@janvana OK super díky no tak možné to je…přeci jen je mi 32 a moje mamka měla klimakterium už někdy kolem 40 let a já už v 28 měla stimulaci…kdo ví jak to mám já
no jo, ale na IVF ste šli kvoli mužovmu spermiu nie? skús si niekde nechať urobiť AMH možno aj ako samoplatca a budeš vedieť na čom si.
Ja som prešla z jednoho CAR do RF a tam som absolvovala minimálku a zostala som tam aj keď sa nezadarilo, páči sa mi prístup lekárov a som tam spokojná. U nás sa našial problém v imunologii tak sme museli počkať kým klesnú protilátky
@terkam1 Sanus Hradec. Sice vím, že tam i dost lidem pomohli, takže někomu to tam vyhovuje, tímhle jim rozhodně nechci dělat negativní reklamu, ale nám prostě víc vyhovuje individuální přístup a ta změna se osvědčila. Odkud jsi?
Tak my jsem šli do CARu s tím že se nám nedaří otěhotnět ne s tím že manžel má špatnej spermiogram…tak snad vědí co se má vyšetřit… my nevěděli kde je problém… to byl taky šok když jsme se dozvěděli že manžel má takhle blbej spermiogram byl to děsnej šok když nám to řekli
My jsme jezdili do IVF centra ve Zlíně, absolvovali jsme jen inseminaci, po první se zadařilo… ale můžu centrum doporučit. Krásné prostředí a odborníci na svém místě…