Nejlepší máslový krém

Hanney
28.8.19 09:26

Dělám podle Helenky zde

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
470
28.8.19 09:33

@Alverita ja delam zakladni maslovy krem takto:do pul litru mleka uvarim 2vanil. pudinky bude to hodne husty tak se neboj a porad michej ten pudink dokavad nevychladne nesmi byt skraloup.az kdyz je pudink studeny tak do nej vysleham 2masla 250g a osladim mouc. cukrem. stimto zakl. kremem zdobim promazavam a davam jako podklad pod marcipan.jiny uz nedelam.tak zkus ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
28.8.19 09:38

Předpokládám, že do 1 dortu stačí udělat krém z 1 másla (250 g). Dělala jsem podobný (nebo stejný) a v krému jsem měla maličké hrudky pudinku, i když jsem hooodně dlouho šlehala. Nevíte, čím to mohlo být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
28.8.19 09:39

Dělám jen takto:
Krém: večer před plněním uvařím pudink s vanilkovým cukrem, ve studené vodě míchám do vychladnutí, neudělá se škraloup a pak hrnec zabalím do mikrotenového sáčku, dám ho do mírného chladna spolu s máslem a tak zaručím, že budou mít obě suroviny stejnou teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
28.8.19 09:41

Zdrcl se při vaření. Málo v mléce rozmíchaný a málo míchaný při vaření.. Myslím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
28.8.19 10:38

@Alverita hrudky tam mas protoze musis rozmichat pudink v studenem mlece a porad michat az to zhoustnuti a pak michat do vychladnuti aby nebyl skraloup a ne na pul litru mleka musis mit dve masla 250g jinak to bude ridky…delam dorty uz asi 7let a zakladni naslovy delam takto a vzdy se povede a je na zdobeni super. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
28.8.19 10:39

@pepina 11 to je ono psala jsem to niz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
28.8.19 10:40

Do půllitru mléka dva vanilkové pudingy, deset kávových lžiček cukru a třetinu kostky másla, uvařím puding- hodně míchat, ať se to nepřipálí. Když je to studené, dám zbylé máslo a vyšlehám. Osvědčilo se mi vařit puding hned s cukrem, do vychladlého už žádný cukr nedávám, jen máslo. Obvykle ještě kus másla zbyde, nedávám tam vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22858
29.8.19 05:07

Ja nekdy delam jen maslo a mouckovy cukr/ spolu vyslehat.
Cim vic cukru, tim je pevnejsi na zdobení.
Běžné davam pod marcipan, nebo jedly papir a na zdobeni.
Pokud delam jako krem do dortu, je lepsi chutove a tim pudikem.
Ale u nas nejvíc frci jako krem kombinace mascarpone, šlehačky a jogurtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí