Nejlepší značka fénu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Nimie píše:se opičím a ani o tom nevím
To sis dovolila MOC!!!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kaminky píše:
Tady je např. test Jaký fén neničí vlasy?
http://www.itest.cz/…enici-vlasy/
Příjde mi teda trochu komické, že to prohraje zařízení, které ve všech jiných testech vyhrává a zrovna v tomto testu se evidentně nikdo ani nenamáhal uvést aspoň na první pohled relevantní informace - výkon, cool tlačítko, turmalínové pokrytí. Stejně jako moc nechápu, jak je možné, že tam dělají takový zmatek v teplotách.
U Valery například srovnávají teplotu a rychlost běžného přepnutí, zatímco u všech ostatních včetně Rowenty to berou podle COOL tlačítka a nezmíní ani jaká teplota teda fouká po stisknutí toho tlačítka? Navíc jak je možné, že tak luxusně nízká teplota, kterou Valera fén vyrobí, je v negativech
když je to jeden z mála fénů, které dokážou takto nízkou teplotu vyrobit (a naopak je vůči vlasům nejšetrnější).
Zkrátka kvalita testu je na úrovni podplaceného výzkumu, to mě docela překvapuje, že si vůbec někdo dovolí něco takového vydat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nimie souhlasím, placené můžou být jakékoliv testy, takže ani 1. místo např. v Dtestu často o ničem nevypovídá (nemyslím fény, ale cokoliv). Já už tomu taky nevěřím - hlavně pokud jde o chválu. Tady se snad snažili měřit nějakou tepltou, těžko říct. Kolikrát srovnávají nesrovnatelné. Ono u každé té značky záleží taky na typu, jsou fény za 1500, 2500 i za 5000 (profi pro kadeřníky). Babyliss za 5 tisíc má asi větší výkon a rozsah teplot než Babyliss za 1800,–, takže rozdíl bude spíš v tom, že i dlouhé vlasy jsou u drahého fénu suché hodně rychle, aniž by se přepalovaly. Valery jsou v hotelech taky kvůli nízké poruchovosti, protože kdo by pořád chtěl kupovat nové.
Já sama se v tom vůbec nevyznám, ten odkaz jsem dala jen kvůli tomu Parluxu, který chválili. Hodně recenzí je na Amazonu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kaminky píše:
@Nimie souhlasím, placené můžou být jakékoliv testy, takže ani 1. místo např. v Dtestu často o ničem nevypovídá (nemyslím fény, ale cokoliv). Já už tomu taky nevěřím - hlavně pokud jde o chválu. Tady se snad snažili měřit nějakou tepltou, těžko říct. Kolikrát srovnávají nesrovnatelné. Ono u každé té značky záleží taky na typu, jsou fény za 1500, 2500 i za 5000 (profi pro kadeřníky). Babyliss za 5 tisíc má asi vyšší výkon, větší rozsah teplot než Babyliss za 1800,–, takže rozdíl bude spíš v tom, že i dlouhé vlasy jsou u drahého fénu suché hodně rychle, aniž by se přepalovaly. Valery jsou v hotelech taky kvůli nízké poruchovosti, protože kdo by pořád chtěl kupovat nové.Já sama se v tom vůbec nevyznám, ten odkaz jsem dala jen kvůli tomu Parluxu, který chválili. Hodně recenzí je na Amazonu.
Tyjo, musím říct, že dTest mě taky kolikrát docela zklame. Občas se najde nějaká rozumná možnost, ale jinak buď mají hrozně zvláštní určovací kritéria nebo to testují fakt netuším jak, ale vychází jim to dost zvláštně. A nejhorší pak je, když máš s něčím několikaleté úžasné zkušenosti a ostatní, co ten produkt ani nevyzkoušeli, natož aby se u toho zamysleli nějak víc, tak se budou hádat o jeho kvalitě, protože to přeci psali v dTestu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nimie mně z toho textu není úplně jasné, jestli u té Valery srovnávali normální přepnutí nebo jim jen špatně fungovalo Cool tlačítko. Jelikož to tlačítko na fotce je a byl to jejich požadavek na všechny testované fény. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nimie píše:
Tyjo, musím říct, že dTest mě taky kolikrát docela zklame. Občas se najde nějaká rozumná možnost, ale jinak buď mají hrozně zvláštní určovací kritéria nebo to testují fakt netuším jak, ale vychází jim to dost zvláštně. A nejhorší pak je, když máš s něčím několikaleté úžasné zkušenosti a ostatní, co ten produkt ani nevyzkoušeli, natož aby se u toho zamysleli nějak víc, tak se budou hádat o jeho kvalitě, protože to přeci psali v dTestu
Úplně souhlasím. Dávají první místa kvůli úplně nepodstatným parametrům. Často se naopak nezabývají těmi podstatnými. Podle Dtestu už se vůbec neřídím, těm testům nevěřím. Pokud jde o podplacenost, tak k tomu se nebudu vyjadřovat, ale ty parametry jsou opravdu mimo. Anebo srovnávají nesrovnatelné typy (cenově, výbavou, funkcemi). Když je něco drahého, tak se na testy kouknu, ale pak většinou nabudu dojmu, že jsou v podstatě k ničemu. Např. u Valery sama víš, jak hodně chladí Cool tlačítko a jestli ti to pálí vlasy (počítám že ne, to by sis snad všimla
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kaminky píše:
@Nimie mně z toho textu není úplně jasné, jestli u té Valery srovnávali normální přepnutí nebo jim jen špatně fungovalo Cool tlačítko. Jelikož to tlačítko na fotce je a byl to jejich požadavek na všechny testované fény.
No oni v textu psali o přepnutí na nižší teplotu a v negativech napsali, že to cool tlačítko s prudkým zchlazením tam není, což je nesmysl, ten model znám a i v manuálu je uveden ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kaminky píše: Úplně souhlasím. Dávají první místa kvůli úplně nepodstatným parametrům. Často se naopak nezabývají těmi podstatnými. Podle Dtestu už se vůbec neřídím, těm testům nevěřím. Pokud jde o podplacenost, tak k tomu se nebudu vyjadřovat, ale ty parametry jsou opravdu mimo. Anebo srovnávají nesrovnatelné typy (cenově, výbavou, funkcemi). Když je něco drahého, tak se na testy kouknu, ale pak většinou nabudu dojmu, že jsou v podstatě k ničemu. Např. u Valery sama víš, jak hodně chladí Cool tlačítko a jestli ti to pálí vlasy (počítám že ne, to by sis snad všimla)
Moje vlasy jsou hlavně tak extrémně citlivé
že kdyby to bylo tak jak píšou, tak nemám na hlavě jediný vlas, protože ty spálit není vůbec žádný problém. Pravidelně jsem chodívala s „ofinou“, protože mi část vlasu prostě upadla, když jsem třeba použila moc vysokou teplotu nebo nekvalitní fén/žehličku
já už si ani nefénuju vlasy těmi erárními fény u bazénů a akvaparků, všude se snažím tahat ten svůj, protože stačí pár vyfénování nějakou šíleností a jsem zase tam kde jsem byla.
Na druhou stranu je pravda, že běžně nefénuju hodiny na nejvyšší stupeň, co jsem koukala i na nějaká „školící“ videa od Valery, tak to k tomu ani nemá být určeno, ty vyšší teploty jsou spíš na styling, protože vlasy by se měly sušit co nejnižší teplotou. Asi kdybych dala vysoký stupeň, nacvakla tam difuzér a dala si to blízko k hlavě, tak se spálím, ale takhle se to používat nemá. Trochu mi to příjde jako stížnost na to, že žehlička spálí jemné negližé pokud tam nacpu nejvyšší teplotu ![]()
Naopak snad všechny (ale za tuhle informaci neručím, zas všechny modely úplně neznám
) Valery mají ještě turmalínovou vrstvu, která zesiluje ionizační účinek a hlavně ještě víc pomáhá při tom stylingu při vyšších teplotách (ta vrstva je účinná hlavně ve vyšších teplotách), takže když tím vytváříš nějaký účes, tak jsou vlasy mnohem uhlazenější a nepoškozuje je to tolik. Jen prostě nesmíš být ňouma a cpát si to moc blízko hlavy, natož k pokožce. Koneckonců pokožce hodně vadí už i teploty kolem 60 stupňů, takže z tohoto hlediska by byly nepoužitelné všechny ty fény ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kaminky píše:
@Nimie hm, koukám, taky to nechápu
Nevím, ono tam možná bude víc nesrovnalostí, jen tenhle typ zrovna znám, tak jsem to namátkově prolítla a neudělalo to na mě valný dojem. Ale nevylučuju, že si jenom třeba spletli obrázky a modely ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nimie jo jo
nejlepší test jsi ty sama. Kdyby to přepalovalo (tvé jemné) vlasy, tak bys švýcarskou kvalitu viděla názorně i v zrcadle.
Spíš věřím tvé zkušenosti než testům, to bych si to musela testovat já.
Když píšeš, že máš jemné vlasy a bojíš se i erárních obyčejných fénu, a Valeru si nosíš s sebou, tak asi bude dobrá. Je to tak, že vlasy nemají fénovat na ty stylingové teploty. A přitom nejnižší teplota šetrné vlasové žehličky je 90 st. a na tu si vlasy většinou nikdo nežehlí, protože každý to chce mít vyžehlené rychle a hodně. A většina žehliček ani 90 st. nenabízí. U fénů jsou teploty kolem 90 naopak nejvyšší. Třeba v tom testu měli zrovna nějaký nepovedený model. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kaminky píše:
@Nimie jo jonejlepší test jsi ty sama. Kdyby to přepalovalo (tvé jemné) vlasy, tak bys švýcarskou kvalitu viděla názorně i v zrcadle.
Spíš věřím tvé zkušenosti než testům, to bych si to musela testovat já.
Když píšeš, že máš jemné vlasy a bojíš se i erárních obyčejných fénu, a Valeru si nosíš s sebou, tak asi bude dobrá. Je to tak, že vlasy nemají fénovat na ty stylingové teploty. A přitom nejnižší teplota šetrné vlasové žehličky je 90 st. a na tu si vlasy většinou nikdo nežehlí, protože každý to chce mít vyžehlené rychle a hodně. A většina žehliček ani 90 st. nenabízí. U fénů jsou teploty kolem 90 naopak nejvyšší. Třeba v tom testu měli zrovna nějaký nepovedený model.
Je to možné, nebo možná vadný kus, koneckonců úplně bezporuchové není nic
ale je mi to divné no. U té žehličky, tam paradoxně je skoro lepší vyšší teplota, ale musíš mít kvalitní materiál těch plošek a musíš mít suché vlasy. Pokud je nemáš úplně suché, tak radši fakt tu nejmenší a nebo radši ideálně nic a počkat. Na druhou stranu i tohle dost záleží na vlasech, jejich stavu, struktuře - jsou vlasy, které nízkou teplotou nenarovnáš (a pak tím budeš přejíždět častěji a poškození bude kupodivu vyšší než kdybys to vzala tou vyšší) a jsou vlasy, které pokud vezmeš byť trochu vyšší teplotou, tak ti v té žehličce rovnou zůstanou ![]()
Ale uznávám, že jsem magor, mám přirozeně krásné vlnito kudrnaté husté tmavé vlasy a po všech možných experimentech jsem se na sebe podívala a zděsila jsem se. V hřebenu mi zůstávala šílená hrst vlasů, konečky nevydržely vůbec nic a nejvíc čeho jsem dosáhla při úpravě do vyrovnání byly splihlé tyčky. Tak jsem se naštvala a strávila několik týdnů zkoumáním co že to dělám špatně, jaké mám vlastně vlasy a co se s nima má dělat. A je pravda, že od té doby je to něco úplně jiného ač to nejsou nějaké výrazně časově náročné věci, jen prostě jsem změnila přístup a bylo, takže jsem nadopovaná informacemi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nimie já se ptala kadeřnic, jestli je lepší žehlička nebo fén na nějaké to vyfoukání do vln a každá tvrdí něco jiného. Vlastně si nejsou jisté. Žehlička je na vyšší stupeň, ale je rychlá, tak pak těžko říct. Takže pořád nevím, co je menší zlo. Vlasy můžu fénovat jen přes kulatý kartáč, jinak bych vypadala jak z pouťového strašidelného domu
A proč si vůbec s vlasama něco děláš, když je máš krásný jen tak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit