Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
co říct
, asi bych to nehrotila a nic neříkala. Neničila bych mu tu radost z čekání děťátka nějakými pochybnostmi. Záleží jaká je povaha, ale za mě - neříkala bych mu to
Nejvíc sis zavařila sama sobě
teď bych asi neřekla nic a až se mimi narodí zkusila bych to nějak zaonačit a udělat testy DNK abych měla jistotu
ale přece by Ti doktorka měla říct přibližně den, kdy jsi otěhotněla - nevím jakou jsi měla pouzu mezi stykem s bývalým a současným přítelem - nedalo by se to odhadnout?? Za sebe, asi bych to také neříkala.....ale zase z okolí vím, že se v životě naskytne situace, kdy se na toto přijít může ![]()
ono se to dobre pise, ale za me bych mu tu moznost asi naznacila a bylo by uz jen na nem, jestli si bude chtit testy udelat…co kdyz jednou na to prijde sam?
![]()
Pravda bolí. Nic bych neříkala a nechala si to pro sebe. Úplně pro sebe!
přikládám se k alsem, raději bych to řekla hned, ještě dřív než se malé narodí, je fakt že vám to možná pokazí vztah, ale já osobně bych to věděla co nejdřív, než když bych se to měla dozvědět po roce, pěti či po několika letech (kdyby se nedejbože něco stalo), tak jak to bývá ve filmech. Raději na rovinu. vím že se mi to lehce říká, ale ptala jsi se na názor. Je to těžké a je to tvoje věc, tak se rozhodni tak jak to ty sama cítíš, držím pěsti ať už to dopadne jakkoliv
Nic neříkej!!! popřemýšlej jak velký časový odstup je od styku s pvním mužem a tím druhým a porovnej to s dobou předpokládaného početí! To je pro tvůj klid, ale příteli nic neříkej! Málo který muž je ochoten postarat se o cizí dítě, když byl oklamán! Když jsi mu to neřekla na začátku, tak teď už MLČ!!
Ahoj, pokud jsi mela styk a nebylo to zahýbání, což jsem pochopila, tak nevidím problém mu tuto možnost nenaznačit. Proste říct, zlato datum pravdepodobného početí je takové a v té době jsem měla ještě poměr s ..... Ale musíš si být 100% jistá a nebo mu naznač pochybnosti, ale nenechavej si to pro sebe. Pokud je to fer chlap co te miluje, tak se pokusi to nejak vyresit a ty nebudes mít celej zivot výčitky a nebudeš čekat s hrůzou v očích, kdy se to provalí.....tak to vidím já.
no, tak to je šílená situace, když mu to řekneš teď, strašně mu ublížíš a řekla bych, že i zničíš vztah k dítěti (jak by asi mohlo probíhat těhotenství s tímto vědomím), i když by se třeba posléze dle DNA testů ukázalo, že je jeho, další možnost je ta, že po porodu uděláš tajně testy DNA, když bude jeho, super a nic bych dál neříkala, když ne, říct mu to musíš, čímž mu možná ublížíš ještě víc, ale musí vědět, že dítě případně není jeho, má na to právo, až to tedy nějak zjistíš, každopádně bych z něho určitě nedělala blbce… snad to dopadne dobře
A mimochodem, pokud jsi sla ze vstahu do vstahu, tak snad i jeho tato moznost musela napadnout i kdyz treba jen podvedome…
Pšššššššššššt! Hezky tichučko, co už naděláš......škoda přijít o vztah, když to klape. ![]()
mikky píše:
Nejvíc sis zavařila sama soběteď bych asi neřekla nic a až se mimi narodí zkusila bych to nějak zaonačit a udělat testy DNK abych měla jistotu
vidím to stejně
mikky píše:
Nejvíc sis zavařila sama soběteď bych asi neřekla nic a až se mimi narodí zkusila bych to nějak zaonačit a udělat testy DNK abych měla jistotu
No a co když se ukaže že jeho není? Ztracený rok vztahu, vyčítání a devět měsíců nejistoty a nervů? Budete mít vše zařízené pro mimčo a co když se to zhroutí? Já myslím, že lepší je pravda ted, jeste máš čas se nejak zařídit pokud by to nepochopil a hlavne se ti neskutečně uleví. Ale jen pokud máš 100% jistotu!!!!
Karenka píše:
A mimochodem, pokud jsi sla ze vztahu do vztahu, tak snad i jeho tato moznost musela napadnout i kdyz treba jen podvedome…
taky to tak vidim, pokud je to pravda…aby ses treba nedivila, kdyz se jednou dozvis, ze si udelal testy tajne, i kdyz by mel na to samozrejme pravo, ale asi by me to mrzelo- to si uz dneska proste partneri nemuzou spolu sednout a rozumne to probrat?
![]()
Ahoj holky. mám velké výčitky protože jsem se zachovala nezodpovědně. Že jsem těhotná jsem se dověděla až docela pozdě vzhledem k tomu že jsem normálně menstruovala. V době početí jsem si začla vztah s novým partnerem, kterého moc miluji a který bude uveden i v RL miminka, nemám však čisté svědomí a vím že jsem měla styk ještě než jsem to dala dohromady s nynějším přítelem s někým jiným. Ze začátku mě ani na okamžik mě nenapadl potrat (přítele také ne ) a taky mě ani nenapadlo že by miminko nebylo jeho. Jenže postupem času přišlo počítání a výčitky. Mám strach. Vím že jsem toto měla říct příteli hned ale neudělala jsem to. Mám to říci teď??? Co když jen plaším a otcem je opravdu přítel.Těžko něco vypočítám zpětně. Můžu si jen domýšlet podle TP Jak byste se zachovali vy? Mám mu to říci teď O miminko se postarám při nejhorším sama, přítel i já se na něj moc těšíme. Jen si připadám hrozně a nejhorší na tom je že to dělám někomu koho strašně miluji