Nejsem tchýni dost dobrá - stále jí vykám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1907
3.8.13 08:54

@TroisChéris Úctu a respekt si člověk musí zasloužit jinak, než tím, že si nechá celý život důležitě vykat. Vidim to uplne stejne.
Tchanovci si taky pripadaji hrozne duleziti, ze jim musime vykat a oni kazdymu tykaji. A i pres to vykani jsme se popraly, takze o vykani to vazne neni… U nas je to normalni, ze se tchanovcum vyka ale neni znamka respektu i kdyz muj tata ho k dedovi a babbicce mel ale ten respekt byl vzajemny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
3.8.13 09:02
@alexxa píše:
@TroisChéris Úctu a respekt si člověk musí zasloužit jinak, než tím, že si nechá celý život důležitě vykat. Vidim to uplne stejne.
Tchanovci si taky pripadaji hrozne duleziti, ze jim musime vykat a oni kazdymu tykaji. A i pres to vykani jsme se popraly, takze o vykani to vazne neni… U nas je to normalni, ze se tchanovcum vyka ale neni znamka respektu i kdyz muj tata ho k dedovi a babbicce mel ale ten respekt byl vzajemny.
¨
Ano, respekt musí vždycky vzájemný. A to při tykání i při vykání. Dřív bylo běžné vykání i mezi rodiči a dětmi, byla to ale úplně jiná doba (taky pěkně neosobní). Dnes vidím smysl ve vykání mezi cizími lidmi, mezi lidmi v práci (zvlášť šéf - podřízení) a mezi lidmi, kteří si tykat nechtějí, protože si chtějí udržet odstup.
  • Citovat
  • Upravit
14079
3.8.13 09:02
@Rusallka píše:
@Deniel tak asi máš v něčem pravdu, ale s tou vysokou- švagrová má taky „jen střední“ a u ní jí to nevadí

To by se dalo hezky taky otočit - maminko (nebo babičko, paní Nováková, nebo jak jí říkáš), já vím, že byste ráda, aby alespoň někdo ve vaší rodině měl vysokou a já vám to s radostí splním. No a co švagrová? Když už má tu střední, neudělá si alespoň dálkově bakaláře?

Jinak mě mužovi rodiče od začátku tykají (zeptali se, jestli mi to nevadí - no byla jsem ještě takový mládě, tak co by ne) a já jim vykám. Když se narodily děti, začala jsem je oslovovat dědo, babi. Mým rodičům muž taky vyká, oni jemu tykají. Tohle je v našem okolí běžné, moc výjimek neznám, že by si všichni vzájemně tykali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
3.8.13 09:10

Nečetla jsem diskuzi celou, ale mám to s tchyní to samý :zed: Naštěstí jsme dost omezily styky, ale i tak jsou případné návštěvy a setkání náročný. Ona mi tyká, já jí vykám i když nová přítelkyně od švagra jí tyká a to chodí se švárou druhý měsíc. Dřív mě to štvalo, teď jsem spíš ráda, páč mě to udržuje v mezích slušnosti, dá se říct. Kdybych jí tykala, byly by rozbroje mnohem horší

• Citovat
  • Upravit
208
3.8.13 09:11

@Milli no, až s tim bude otravovat příště, tak jí něco řeknu. Já si tu vejšku dálkově udělat chci, ale to se tchýně bude muset smířit s tim, že bude hlídat děti, když po mě ttu vejšku vyžaduje.

No kdyby vykali všichni, tak mi na tom nic nevadí. Mě jde o to, proč musim vykat jediná já? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
3.8.13 09:33
@Rusallka píše:
No kdyby vykali všichni, tak mi na tom nic nevadí. Mě jde o to, proč musim vykat jediná já? :nevim:

Jestli na to máš kuráž, tak to pořád připomínej a důsledně jí říkej příjmením - když přijdeš, pozdrav: ahoj Karle, ahoj Jiřko, dobrý den paní Nováková.
Dáš si kafe Karle, Jiřko? Dáte si kávu paní Nováková?

Když tě ona verbálně vytěsňuje z kolektivu, udělej jí to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3617
3.8.13 09:47

No, já tchánovcům taky vykám a oni mi tykají, a podle jejich chování soudím, že je to proto, že mají dojem že jsem dítě :mrgreen: Nejlepší to ovšem bylo na naší svatbě. :mrgreen: Já těhotná v 6. měsíci zrovna jsem si vzala jejich syna a ona se naklonila k mému svědkovi kterého viděla poprvé v životě a říká mu " A nebudem si tykat, vždyť jsi skoro rodina" :mrgreen: No koukala jsem jak puk. Mě to tykání do dnes nenabídla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
3.8.13 09:50
@Nika91 píše:
No, já tchánovcům taky vykám a oni mi tykají, a podle jejich chování soudím, že je to proto, že mají dojem že jsem dítě :mrgreen: Nejlepší to ovšem bylo na naší svatbě. :mrgreen: Já těhotná v 6. měsíci zrovna jsem si vzala jejich syna a ona se naklonila k mému svědkovi kterého viděla poprvé v životě a říká mu " A nebudem si tykat, vždyť jsi skoro rodina" :mrgreen: No koukala jsem jak puk. Mě to tykání do dnes nenabídla :mrgreen:

No tak to je strašný!! 8o Svědek jí má tykat a ty nic? Ty jako nejsi rodina? No to je teda pěkná… domácí dobytek.

• Citovat
  • Upravit
3617
3.8.13 09:55

@TroisChéris no, nejlepší na tom bylo, že si dala záležet abych to slyšela i já :mrgreen: A to ještě chtěla fotky o našem svatebním dni jen ona s mým manželem atd. :mrgreen: :mrgreen: To já si už s nima užila věci :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
3.8.13 10:02

@Nika91 To je pizda (pardon) :roll: To je chování na úrovni hotentota, tuhle ženskou bych si radši k tělu nepouštěla, protože evidentně není moc o co stát. Nebyla bych s ní kamarádka :D Předpokládám, že 91 v tvém nicku je rok narození že? Já jsem 92 a asi jsme ještě odsouzený k tomu být brány za malý děti :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3678
3.8.13 10:09

Ja mam s tchyni a tchanem dobre vztahy, oni mi tykaji a ja jim vykam. Jako nekdy mam problem se s nimi o nekterych vecech bavit, preci jen, kdybych si s nimi tykala, tak je to trosku snazsi, ale nic si z toho nedelam. Zato muj manzel tyka cele me rodine, rodice mu to nabidli na svatbe a on to rad prijal, akorat byl smutny, ze se tak nestalo ze strany jeho rodicu ke me. Ale zase muzu byt rada za ty dobry vztahy, co by za to jini dali!!!
V rodine meho ex mi vsichni naopak vykali a chovali se povysene (ackoliv nemeli duvod), dokonce se ke me doneslo ze me nazyvali nehezkymi vyrazy…no jsem rada, ze ted jsem v hodne dobre rodine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3617
3.8.13 10:14

@TroisChéris Ano, je to rok narození. :mrgreen: No, ona měla první dítě v 19. letech, takže… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.13 10:25

To je jak u nás doma a to bydlíme v jednom baráku :P. T vykám od počátku, ona mě tyká. Ale mě to neva, od počátku mě nemá ráda a dává to dost najevo. Mám už k ní vytvořenou takovou averzi, že bych tykání stejně odmítla. Ať si to nechá. A „jděte do prele“ zní líp než "jdi… :D. Loňské vánoce jsem jí zkazila mým těhotenstvím, byla nasraá. Pak jsem o jedno mimi přišla, a ona byla táák sladká, ještě mi chlap vyprávěl jak ho podržela když dojel z nemocnice domů (co by nepodržela, je to jeho máma ne?) chvíli byla milá i na mě, ale já jí to nevěřila (k nelibosti přítele) a teď už je vše zas ve starých kolejích :pankac: :mrgreen: Ale i přesto se k ní chovám s patřičnou úctou, protože je to matka mého muže že…

lenka

• Citovat
  • Upravit
170
3.8.13 10:54

Tak mně taky tchýně tyká a já jí vykám, jsme spolu s manželem sedm let a nabídla mi to jen jednou v opilosti, ale to jsem samozřejmě odmítla. Ale dnes jsem za to ráda, jinak bych jí totiž poslala do p… Ale takhle to neudělám :lol: :lol: A samozřejmě ostatní zeťáci jí tykají (druhej hned po týdnu známosti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
3.8.13 16:49

Já nevim, mě přijde normální, když jsem ve věku jejího dítěte, že já jí vykám a ona mi tyká. Nedokážu si představit, že bych měla tykat tchýni a tchánovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová