Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, potřebuji se asi jen vypsat. S tchánovci se snažím vycházet co nejlépe a máme celkem slušné vztahy, mají samozřejmě své mouchy, ale kdo z nás ne, že? Vždycky si stěžují, že k nim jezdíme málo na návštěvu, to je pravda, v 2. těhotenství a krátce po narození 2. dcery jsem celkem odpadla a bydlí dost daleko. Doma také nemají pro děti vhodné podmínky (všude poházené léky, nůžky apod a nemáme moc kde spát.). Jezdí tedy oni hodně k nám, často bez ohlášení, nebo s sebou berou další návštěvy, které mi neoznámí. Někdy mi to vadí, ale děti je mají moc rádi, tak kvůli tomu nechci dělat dusno a nekomentuji to. Teď jsem byla s dětma u mých rodičů téměř od začátku prázdnin, a tchýně samozřejmě začala lehce vyčítat, kdy přijedeme k nim a že by se jí hodilo, kdybysme přijeli přelom srpna a září - tak jsme se tedy domluvili. Jsou teď ale děsná horka a u nás v bytě se téměř nedá existovat, máme 30 stupňů v ložnicích. Nenápadně jsem se tedy tchýně vyptala, jaký má plány na následující týdny a když řekla, že je doma a nechodí teď vůbec do práce, poprosila jsem jí, jestli bych s dětmi nemohla přijet někdy dřív, že u nás je teď fakt horko a hlavně mimi to špatně snáší. Dostalo se mi chladné odpovědi, že ne, že ona chce abysme přijeli dle původní dohody, že mají doma taky teplo, tak co to takhle blbě řeším…Můžu s dětmi samozřejmě odjet zase k mým rodičům, ale je mi to líto. Asi mi z toho horka hrabe a moc to řeším, co říkáte ![]()
Neřešila bych to, už jste se nějak domluvili a jí to asi vyhovuje, třeba už má nějaké plány ať už na teď, nebo potom s váma, tak to nechce měnit…
Moc to asi řešíš… Jí je třeba taky horko a nechce se jí nic děla, jen se třeba válet…Nebo má už jiný plány…
Ja bych asi jednou tchyni ukazala jake to je mit necekanou navstevu, treba ti to pak prestane delat
To sice neni zadna rada k problemu ktery ted mas, ale jen me to tak napadlo ![]()
Já se ji nedivím, třeba si teď naplánovala že si chce odpočívat nebo něco udělat, počítá s váma na domluvený termín
ono zase mít v baráku nečekaně dvě děti, je to starší osoba a třeba si chce fakt jen užít klid, než se tam nahrnete s dětma
nehledej za tím nic jiného, když spolu vycházíte a děti má ráda.
V pohodě, taky má tchyně svůj život, svoje plány atd. Pokud je slušná a vycházíte vdobře moc bych to neřešila a držela se teda původního plánu.
Díky moc, to jsem potřebovala slyšet. Máte asi pravdu, jsem doma a tak vše moc řeším. Zkusím to hodit za hlavu ![]()
@Erwinka Já osobně tu s těma názorama nesouhlasím.
Pokud ona může jezdit nečekaně a bez ohlášení, tak proč by jsi nemohla i ty??
Pokud si stěžuje, že k nim málo jezdite a bla bla a pak jí zavoláš že by jste tam přijeli a spali, tak by měla mít radost a souhlasit s tím. Kdyby jí tak vadilo, že vás málo vidí, tak všechno odsune (to je můj názor).
Nepřijde mi, že by jste se domluvili společně na termínu, ale že ona řekla kdy přijedete a vy to jen odkejvali.
Co člověk to názor. Já jsem toho názoru, že se mi nelíbí, jak se chová!
Tchýně je nevychovaná, na návštěvy se bez ohlášení nechodí, natož na ni tahat i další osoby. Zakladatelka být nevychovaná nechce.
Hoď to za hlavu a neřeš to a užijte si naplánovanou dovo
.
No, co na to říct, pokud tchýně neví, že návštěva se má ohlásit, že vozit bez ohlášení další lidi je do nebe volající neslušnost, tak s ní nemůžeš očekávat moc komunikaci na úrovni. Čímž chci říct, že tím asi nic nemyslela, prostě má jiné plány či co a jestli to řekla nepříjemně, tak, proto, že se neumí moc chovat, ale asi to nebude nic proti tobě.
Přijde mi vtipný ten nápad navalit se k ní taky někdy bez ohlášení, s úsměvem na rtech, jako že očekáváš její nadšení z vaší návštěvy. Ne jako pomstu, spíš jako nastavení zrcadla. I když komu není zhůry dáno… asi škoda energie
.
Tak tě jen můžu potěšit, nevím, odkud jsi, ale u nás na západě už je od včera celkem chladno, tak to časem přijde všude
.
No, k těm nezvaným návštěvám, já upozornila, že neohlášené návštěvy nepustim do bytu a bylo, nikdo k nám neohlášeně nechodí… (ovšem nutno dodržet a nepustit
)