Jak dát dítě k babičce a nezbláznit se

1062
24.7.13 12:37

Jak dát dítě k babičce a nezbláznit se

Potřebuju vážně poradit. Včera jsme se pohádali s manželem kvůli tomu, že dceru (7měsíců) dávám málo k jeho rodičům. A tchýně potom brečí a roztrubuje po okolí, jak jsem zlá. Já to vidím tak, že k tomu mám důvod - protože se o ni neumí postarat nebo jakžtakž, ale vždycky udělají nějakou blbost, nad kterou mi zůstává rozum stát. Navíc mi lžou, o tom jak jejich hlídání probíhá. Manžel zase tvrdí, že jsem přecitlivělá a přeháním. I to je někdy možný - budu to svádět na hormony a kojení :) Ale hlídání bude asi časem potřeba. A zatím to je tak. Oni pohlídají - já jim „vynadám“

Příklad: Asi ve 2,5 měsích jsem poslala dcerku na procházku v kočárku s její babičkou. Potřebovala jsme už nutně nakoupit. Řekla jsem jim, že ji nechci brát do obchodu, když je hodně chřipek a nemocí a v kočárku se hezky hodinku prospí, tchýně ji povozí. Když jsem se vrátila, tchýně mi řekla, že všechno ok. A z tchána pak vypadlo, že se nemohla dostat v Bille s kočárkem přes ten otáčivej vchod, tak šla domů a tam dceru vytáhli a učili snad chodit nebo co až brekem usnula :( :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
24.7.13 12:39

7m mimino patří k mámě. Jinak to komentovat nebudu, byla bych sprostá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
24.7.13 12:39

Já bych jí nechala klidně brečet a roztrubovat a na to bych jí řekla, co tady píšeš a co se ti nelíbí. Je to vaše dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
24.7.13 12:41

Já jsem proti, když mladí nedávají vnoučata prarodičům… ovšem, když prarodiče nejsou ochotní respektovat to, co chtějí rodiče, tak se nedivím, že mají smůlu. Zkus jim znovu vysvětlit, že mimčo jim dávat budeš, ovšem musí respektovat TVOJE pravidla, pokud ano, není problém. V jiném případě mají smůlu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.7.13 12:42

@sarusa4 7mi měsíční bych na hlídání prostě nedala.. jako jo, jediná varianta, že mamka přijela, byla s mým mladým doma, max vzala kočárek a šla se projet. Ale svojí mámě 100% věřím a vím, že by neudělala kravinu. Za takových okolností bych jim dítě prostě nesvěřila :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
24.7.13 12:42

Pokud věděla že jí nechceš brát do krámu z důvodů nemocí a požádala si jí ať kočárkují venku a ona předvedla toto tak se ti nedivím že jí tam nechceš dávat, manžel by se měl postavit za tebe, pokud to neudělá problémy budou gradovat až dojde k výbuchu(z vlastní zkušenosti)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
24.7.13 12:43

Bydlíme s tchýní takže je s malou od narození a ví jak na ní.. ale třeba moje máma se jí bojí hlídat, a já bych jí asi ještě nedala k mámě.. a když už víš, že tchýně se postarat neumí tak jí prostě nedávej!

• Citovat
  • Upravit
11117
24.7.13 12:43

Hele, vazne ji ve 2,5 mesicich ucili chodit? neni to uz pribarvene? mimochodem je to skoro pulroku zpatky, stalo se za tu dobu jeste neco nebo uz tam dcera nebyla?

a co kdyz jste tam vsichni? staraji se o ni? ja bych proste prvni travila cas spolecne, at si ji vemou, ale ty bud nekde pobliz. pak uvidis, jak dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
24.7.13 12:44

Reaguji na název diskuse - nedávej a buděš v klidu!!
Souhlasím s Gladys v tom, že sedmiměsíční mimino má být u matky a ztotožňuji se i s tou druhou částí jejího příspěvku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
24.7.13 12:45

Tak v tomhle tě podpořím, moje tchýně je taky na palici, ale už jsem to vyřešila, vídá děti minimálně. Byla bych vytočená doběla, pokud bych dala dítě na hlídání, aby nešlo do obchodu a tchýně ho pak místo procházky do toho obchodu vzala. Tak na co ji hlídala? To jsi ji mohla do toho obchodu vzít s sebou ty a tchýni z toho vynechat, ne? :zed: Ale znám to, tchýně přijede, já jdu umýt koupelnu s tím, že malej aspoň nebude čuchat ty smrady a ona mi s ním celou dobu stojí nad tou vanou a larinem :-) Nauč se žít nez jejich pomoci, nic víc ti poradit nemůžu. Já mám paní na hlídání :palec:

• Citovat
  • Upravit
46669
24.7.13 12:46
@Ali-Ali píše:
Hele, vazne ji ve 2,5 mesicich ucili chodit? neni to uz pribarvene? mimochodem je to skoro pulroku zpatky, stalo se za tu dobu jeste neco nebo uz tam dcera nebyla?a co kdyz jste tam vsichni? staraji se o ni? ja bych proste prvni travila cas spolecne, at si ji vemou, ale ty bud nekde pobliz. pak uvidis, jak dal.

Já bych tomu i věřila, znám holku, co tohle praktikovala s vlastním synem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
patlamatlaxy

Rozhodně bych trvala na tom, aby se dodržovalo to, co já chci. Moje tchýně sice malého moc nevídá, chodí za ním tak 1× za 14 dní na pár hodin a v kočáře ho měla asi 3×. Jednou přišla asi po půl hodině, že řve a neví, co má dělat, že mu dala napít, hračku a tak a nepomohlo to. Je jí už přes 70 let, takže věkem je jako moje babička a té bych rozhodně dítě nesvěřila, nehledě an to, že se jí špatně chodí a už není tak rychlá a malému je 15m a je rychlejší než ona.

• Citovat
  • Upravit
teresa20

@sarusa4 nic si z toho nedělej, mě učili chodit tříměsíčního syna :mrgreen: :mrgreen: už jsem vyléčená.. krom svojí mamky si nedovedu představit, že bych někomu „půjčila“ sedmiměsíční dceru :nevim: ať si říkají co chtěj, mají smůlu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2647

Nastesti!!! Tohle resit nemusim. Byly naky stiznosti spis od my starsi segry - jako ze jim malyho nechci dat na vikend. Prechazela jsem to. Jednou, casem, mozna… Uvidime…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
patlamatlaxy
24.7.13 12:47

A ještě dodám, že 7mi měsíční bych tedy nesvěřila na hlídání. Max povozit kočár, když spinká, ale víc ani ň!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová