Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@KPKristy píše:
No, pokud staví na nohy dvou a půl měsíční dítě, tak je neschopná, nezodpovědná a sobecká, o hlouposti si netroufám psát…
To jistě. Ale není zajímavé, že takových zjevných neschopných, nezodpovědných a sobeckých aktů se v drtivé většině dopouštějí MATKY SYNŮ? že by vadný gen?
matky dcer jsou při ma babičky, kterým stopro věříme ![]()
@Bábrdl píše:
To jistě. Ale není zajímavé, že takových zjevných neschopných, nezodpovědných a sobeckých aktů se v drtivé většině dopouštějí MATKY SYNŮ? že by vadný gen?![]()
![]()
matky dcer jsou při ma babičky, kterým stopro věříme
Já vím, že ty jsi na toto vysazená ![]()
A taky jsem přesvědčená, že „ten vadný gen“ je proto, že vlastní matce se pravidla nastavují snadněji, než tchýni. Na tu si snacha moc netroufne, proto se většinou čeká, kdy udělá chybu a ta se pak propírá…
Tak se snad na rovinu normálně zeptám babičky a dědy jak co bylo a na rovinu řeknu - dáme vám dítě hlídat, ale budete s dítětem dělat to a to.
Takovýhle on říkal, že ona dělala…tak snad se zeptám ne?!!
Taky už to je nějakou dobu předpokládám, co měli doma dítě takže třeba tápu a neví pořádně co a jak dělat a tebe se bojí zeptat když jsi přecitlivělá(ano jsi) a hned asi vylítneš
7mi měsíční dítě je na hlídání u prarodičů velké dost
Ale asi to má každý nastavený jinak. Já nechávala hlídat moje dítě velice brzo oboum prarodičům
případné neshody ve výchově/režimu jsem upravila jednoduchým návodem napsaným ve worldu a excelu
který byl obměňován dle věku dítěte…obě strany byly spokojené-oni, že ví co a jak dělat (návod byl opravdu podrobný) a já, že mají mustr podle kterého pravděpodobně jedou
a když by nejeli podle návodu tak to pravděpodobně dítě přežije…
přežilo to do 3let bez úhony.
Je z ní sebevědomá holka nedržící se mi pořád za sukně, plná dobrodružství (kor s mým taťkou-děda
) a docela rozložená rodina (mám rozvedené rodiče) se hodně díky ní dala dohromady - předávají si jí, ona jim „vypráví“ co bylo u jaké báby apod…
Pokud nejsou prarodiče nejak psychicky labilní tak se snad dokážou postarat ne? většinou je spíš problém u matek, které dělají všechno nejlépe, všechno řeší a mají pocit, že pokud dítě nedostane v 19hod kaši tak je průser…
prarodiče jsou většinou normální lidi radující se z vnoučat a chtějí si je užít-proč nevyužít tu možnost a když chtějí tak jim dát dítě a užívat si s manželem klid a pohodu?
moc hrotíš podle mě…
PS.: svoje dítě miluji víc než sebe a to je co říct…bez ohledu na to, že je od malinka hlídaná klidně na 5 nocí prarodičema
@Bábrdl mám jednu soukromou otázku:ty budeš mít určitě syna a už ve věku kdy má partnerku a asi i děti, že??V kterékoli diskuzi na toto a podobná témata se vždycky zastáváš tchýní, ať zakladatelka napíše cokoliv. Samozřejmě tím nechci říct že všechny tchýně jsou neschopné a podobně ale učit dvouměsíční dítě chodit je přeháňka a je fakt že málokterá babička nerespektuje přání té mámy ohledně například stravy a podobně. Toto ve většině případů(jak zde čtu a mám to i doma)nerespektují tchýně
Děkuju za reakce, je jich tolik, že je teprve pročítám a asi už nestihnu odpovědět, tak se omlouvám.. A jsem ráda, že to zatím většinou vidíte podobně. Já bych ji nejradši nedávala, ale manžel je často na služebkách nebo dlouho v práci, naši bydlí daleko a hodina nebo dvě by se semtam tak hodila. Všechno dělám po nocích. Přes den spí dcerka málo.
No do kočárku jsem ji párkrát půjčila, jinak tam chodíme společně třeba o víkendech a to se vracím domů naštvaná.
Manžel se mě dřív zastával, ale už ho to prý nebaví. Včera mi řekl, ať se nad sebou zamyslím a jsem jim vděčná.
Další zkušenost - babička meje lavičku a stůl od ptačích hovínek před grilováním a jen se otočím, tak dá malé bubnovat na spodek toho hnusnýho kýble a nechá ji to okusovat!!
![]()
@Camael Nevím, možná. Äle myslím, že když se člověk na něčem dohodne, tak by to mělo platit pro obě strany
Ale já jsem malinko zaujatá-ono být u babičky v tomto případě odjakživa znamenalo, být v obýváku u velké nahlas zaplé televize od rána do večera.
@BohunkaP
Mně to přijde jak nějaká móda, postoj, že jsem dokonalá matka proto, že jsem schopná všechno zvládnout sama a nejlíp. Jen nějak nechápu, co z toho kdo má, myslím hlavně to dítě a okolí. Dítě vyděšený, kdykoli se máma vzdálí, máma si bez něj ani neuprdne, ostatní na něj asi nemají nárok, vždyť jsou jen táta, prarodič, sourozenec, teta, strejda.. ![]()
@sarusa4 píše:
Děkuju za reakce, je jich tolik, že je teprve pročítám a asi už nestihnu odpovědět, tak se omlouvám.. A jsem ráda, že to zatím většinou vidíte podobně. Já bych ji nejradši nedávala, ale manžel je často na služebkách nebo dlouho v práci, naši bydlí daleko a hodina nebo dvě by se semtam tak hodila. Všechno dělám po nocích. Přes den spí dcerka málo.
No do kočárku jsem ji párkrát půjčila, jinak tam chodíme společně třeba o víkendech a to se vracím domů naštvaná.
Manžel se mě dřív zastával, ale už ho to prý nebaví. Včera mi řekl, ať se nad sebou zamyslím a jsem jim vděčná.
Další zkušenost - babička meje lavičku a stůl od ptačích hovínek před grilováním a jen se otočím, tak dá malé bubnovat na spodek toho hnusnýho kýble a nechá ji to okusovat!!![]()
![]()
Prostě jí to budeš muset narovinu říct
. Nebo manžel. Já jsem přesvědčená, že všechno si nemusíš nechat líbit jen proto, že se ti hlídací babička bude jednou hodit. Ale komunikace je základ. Jestliže uvidíš, že okusuje posranej kýbl a jen se otočíš a budeš v tichosti supět, tak jí ho třeba dá příště okusovat zase. Prostě si to nějak nastavte, jste lidi ![]()
@sarlota535 píše:
@Bábrdl mám jednu soukromou otázku:ty budeš mít určitě syna a už ve věku kdy má partnerku a asi i děti, že??V kterékoli diskuzi na toto a podobná témata se vždycky zastáváš tchýní, ať zakladatelka napíše cokoliv. Samozřejmě tím nechci říct že všechny tchýně jsou neschopné a podobně ale učit dvouměsíční dítě chodit je přeháňka a je fakt že málokterá babička nerespektuje přání té mámy ohledně například stravy a podobně. Toto ve většině případů(jak zde čtu a mám to i doma)nerespektují tchýně
No, já jsem jiný případ. Ale vidím to u kamarádek v okolí. Kolikrát mají šílené nervy, aby zas něco neudělaly špatně a snachu nenakrkly. Každá mince má dvě strany a většina kluků raději povolí, než furt poslouchat kecy manželky (tvoji rodiče jsou takoví a makoví, moc jim pomáháš, jezdíme tam moc často atd.)
@Uju
A tak to je jasný, že musí být nějaká pravidla a ta by měla být respektována. Na druhou stranu, pokud babička třeba šoupne vnoučkovi šunku bez rohlíku, nedělala bych z toho vědu.
To už jsem tu psala, že rozděluju situaci zakladatelky a to, jak tu mnohé píší šmahem, že prostě nepůjčit ani omylem nikdy nikomu za žádných okolností, to nepobírám.
@sarusa4 tak jim ji nedávej, ale počítej s tím, že až budeš potřebovat hlídání, velmi pravděpodobně odmítnou. Začni si tedy už teď hledat jiné varianty.
Jak to bylo s chozením nikdo pořádně neví a tchýně dokázaly vykrmit a vychovat manžely takže snad dokáží vychovat a nakrmit i vnoučata
a ze špinavého kýble ještě nikdo neumřel-pokud hrotíš takové věci tak bych to jen na příšrnou tchýni a tchána neviděla
@Bábrdl píše:
To jistě. Ale není zajímavé, že takových zjevných neschopných, nezodpovědných a sobeckých aktů se v drtivé většině dopouštějí MATKY SYNŮ? že by vadný gen?![]()
![]()
matky dcer jsou při ma babičky, kterým stopro věříme
ony ty tchyne asi nebudou tak špatny když vychovali naše partnery ktere milujeme:) jen je to tchyne a to se musí už jen ze sportu ![]()
@Ali-Ali píše:
Hele, vazne ji ve 2,5 mesicich ucili chodit? neni to uz pribarvene? mimochodem je to skoro pulroku zpatky, stalo se za tu dobu jeste neco nebo uz tam dcera nebyla?a co kdyz jste tam vsichni? staraji se o ni? ja bych proste prvni travila cas spolecne, at si ji vemou, ale ty bud nekde pobliz. pak uvidis, jak dal.
Jo, píšu trochu ironicky, ze zoufalství - nicméně drželi tenkrát takhle malé řvoucí dítě za ruce a natahovali do vzduchu, že mrskala nožkama a ještě si to natočili na video. Prej nevěděli, že se to nedělá.
Když jsme tam všichni, tak tchán a švagr celkem v pohodě se jí věnujou, jen teda nepřebalujou. Ale tchýně j
ji celou dobu hrozně nahlas učí mluvit.(Zopakuje stejné slovo 7krát a pak „řekni to“),chce ji učit sedět, atd. a to jí teda dělá, už několik měsíců. Když ji požádáme tak přestane, ale příště začne znovu. ![]()