Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nějak nedovedu chápat větu, sedmiměsíční dítě patří mámě a nikomu jinému. Dítě má dva rodiče. No a druhá věc, že ji učili chodit ve dvou měsících. Jsem alergická na tyto věty, nebo že by ji nejraději dávali v roce guláš a podobné kecy. Pokud je tchýně normální, tak snad toto nikdo neudělá. No a pokud to dělá, asi je zbavena svéprávnosti, tak pak nedávám. Jinak jsem zažila švagrovou, jak udělala kravál tchýni za to, že dala v roce dítěti rohlík. Kecy podobné některým tady. Notabene, když v zápětí čtu, že alergeny se mají podávat co nejdříve už po půl roce. Myslím, že některé z toho dělají vědu a zbytečně.
@Bábrdl píše:
Ale já to CHÁPU! Naprosto to chápu. Jen říkám, že to mají matky synů blbější.Máma je máma. A proto mlže být tchyně zlatá diamantová a stejně bude většinou „druhá“ babička.
Jednodušší to je. Že máma dělá to, na co jsem zvyklá. Ale jen tímhle to není. Všechno taky neděláme stejně a tam se spíš zeptají oni, co a jak. Ale mě jde opravdu spíš o ty věci spojené se zdravím a hygienou.
@jenika1 píše:
Nějak nedovedu chápat větu, sedmiměsíční dítě patří mámě a nikomu jinému. Dítě má dva rodiče. No a druhá věc, že ji učili chodit ve dvou měsících. Jsem alergická na tyto věty, nebo že by ji nejraději dávali v roce guláš a podobné kecy. Pokud je tchýně normální, tak snad toto nikdo neudělá. No a pokud to dělá, asi je zbavena svéprávnosti, tak pak nedávám. Jinak jsem zažila švagrovou, jak udělala kravál tchýni za to, že dala v roce dítěti rohlík. Kecy podobné některým tady. Notabene, když v zápětí čtu, že alergeny se mají podávat co nejdříve už po půl roce. Myslím, že některé z toho dělají vědu a zbytečně.
Nějak úplně nechápu tvůj příspěvek.
Naše babička není zbavena svéprávnosti. Dělá jen věci, co jsou u nich normální a sranda k popukání, jen já se pak moc nesměju. ![]()
@štěpánka11 píše:
Tak se můžeš vymluvit že nemůžeš půjčit kvůli kojení (jestli kojíš). Jestli nestli se na to necítíš, tak nepůjčuj a ať se tchýně klidně uřve, ty jsi matka a máš hlavní slovoJá mam tchýni a tchána naprosto v pohodě, jsou to slušní lidé a nebojím se jim malého svěřit i na odpoledne, vím že vše bude podle mých instrukcí a že se mu budou věnovat. U mojí maminky byl i několikrát na noc, ale bydlíme ve stejném baráku, tak nevim jestli se to dá počítat
mam podezření jestli si ho v noci netahá do postele aby se mohli tulit
![]()
Kojení pro ně není žádný problém, když tam malá byla a manžel ji šel vyzvednout, právě na kojení, tak se vrátil bez ní. „Ještě ani nebrečela“. (Asi budu čekat, až bude brečet hlady?!)
Jinak děkuju, ale já výmluvu nepotřebuju. Manžel ji tam prostě chce dávat, jinak je to jeho mamince líto.
Většina názorů tady je, že byste nedali miminko na hlídaní… Nevím, jestli moje i pritelova rodina jsou tak „jiní“, asi ano, protože po me chtěli, abych jim dávala malého na hlídaní už v šestinedělí! Malému je pět měsíců, a „musím“ nechat tchyni, svagrovou a moji matku minimalne jednou týdně povozit kocarek na dve-tri hodiny… je mi to proti srsti, ale Nevím, co s tím
… přítel chce, abych jim malého davala, ale je mi to fakt nepříjemné, když vím, ze ho celou dobu pusinkuji a bůh vi co jeste… opravdu Nevím, co jim mam říct za důvod, ze jim ho z ničeho nic nechci dat. Svagrova chtěla malého povozit v kocarku, když mu bylo 5tydnu! Když jsem ji řekla, ze jdeme s malym poprve od porodu za kamaradkou, která má taky miminko, tak mi na to řekla, ale dnes jsem s nim chtěla jit ven já! Bože, někdy fakt zavidim tem, co utnuly vztahy s rodinou ![]()
@Veverkaaa
Nejses trosku hysterka? Proc by nemohla povozit dite, kteremu je 5 tydnu? ![]()
No, mně teda na vožení nic špatného nepřipadá. Člověk si nevybere. Jiná by byla ráda za to, že jí dítě někdo vezme ven a ona si odpočině, ty to máš zase naopak… pokud sis to na začátku zařídila tak, že jim děcko dáváš, těžko si teď najednou vymýšlt, že ho dávat nechceš. Ale na druhou stranu jsi dospělá, máš svobodnou volbu, přece ti nikdo nedrží pistoli u hlavy, že bys jim ho dát musela. Ale následky budou jen na tvém hrbu ![]()
@Veverkaaa
Ty jsi máma. rozhoduješ si o svém dítěti sama. Pokud ho nechceš někomu dávat, nedávej ![]()
Ty se bojíš dávat 5-ti měsíční dítě rodině, aby ho povozila v kočárku?
Pochopím, když je to pár dní staré mimnčo. Ale tohle mi příjde trošku přehnané.
Ale jestli ti to tak vadí, tak jim to řekni úplně upřímně a narovinu.
@Busy Bee Nevím, ale to, ze jsem nechtela „půjčit“ 5 týdenní miminko svagrove (20), která mimi nikdy nedrzela ani v ruce a neumím si představit, co by dělala, kdyby začal plakat, mi nepřijde nijak hystericke
a ještě k tomu, když ho chtěla půjčit na dvě hodiny
@Veverkaaa
A ty už ses někdy před porodem starala o novorozeně? Měla si ho někdy v ruce? Každá ženská si přece poradí ne? Když by plakalo, tak by nejspíš udělala to samé jako ty - kromě možnosti kojení tedy.
@Veverkaaa sorry a kolik je tobě, z toho co řešíš a jakým způsobem ti zřejmě nebude o moc víc…nechápu proč se normálně nedomluvíš, tak jak psala @Malvajs
hod´se do klidu a nebud´tak hysterická
![]()
@Veverkaaa Ale ted už mu je 5 měsíců. Přece si taky ráda odpočineš, ne ![]()
@Veverkaaa Když ho nechceš dát, tak nedávej. Žádnej důvod jim vysvětlovat nemusíš, ty si máma. Někomu je to prostě nepříjemné dát povozit dítě do kočárku, i když to někomu přijde nenormální nedat.