Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sarusa4 píše:
To jsem si taky myslela. Já si chvíli odpočinu a uvařím, miminko se prospí na čerstvém vzduchu, babička si povozí. Ostatně takhle mi to podával i můj manžel. Byla jsem celkem v klidu, než jsem zjistila, že babička v rámci chlubení u každé kamarádky s kočárkem zastaví-miminku sundá (na začátku února) rukavičky a čepici a rozbalí ho, aby ho i ostatní mohli vidět vcelku nebo s ním jede do supermarketu, nebo prostě hned jedou k nim na kafe.Pak mi vrací ubrečený úplně mokrý dítě s tím, že mi ušetřila plínku za 5 korun.
asi tak, nebo v lete, kdyz je 30 stupnu ji vidim, jak veze maleho v golfaci a on ma dlouhe teplaky a mikinu a to bylo opravdu 30 stupnu!!! pritom jsem ji ho dala v kratasech a triku! nicmene i pres to ji maleho obcas pujcim a radeji ani nechci vedet, co se u nich deje ![]()
@marfra Já malou taky půjčuju a vždycky si u toho říkám, že jsem fakt naivní blbec, že to dělám dobrovolně.
Jsem vždycky radši, když k nim jde i manžel. Ale dceři už je rok a třičtvrtě a už si aspoň umí říct, že chce napít, najíst a tak. Teda přebalení je problém pořád, to prostě neudělají. Ale trénujeme nočník ![]()
Navíc si babička stěžuje, že je tam málo, že by u nich mohla ještě spát. Ale to bych zase nespala já ![]()
@sarusa4 Tak to, že ho rozbalí, aby se na něho mohl někdo kouknout bych neřešila. S tou plnekou je to blbý.
@sarusa4 Já jsem se s tchýni naučila, že jí ho dávám na víkend nechci vědět ani vidět, co se tam děje. Vim, že to tchýni udělá radost a syna to nezabije
@annaei No tak já to řešila. Budit miminko a sundávat mu v zimě v kočárku oblečení, aby se mohla pochlubit, je naprosto zbytečný.
@sarusa4 píše:
@annaei No tak já to řešila. Budit miminko a sundávat mu v zimě v kočárku oblečení, aby se mohla pochlubit, je naprosto zbytečný.
tak to je určitě extrém, ale jinak bych hlídání babičkou neřešila. Příjde mi to normální. Byla jsem ráda za hlídání. Kluk si na babičku zvykl, ona ho pak hlídala, když jsem šla do práce.
@mojmira Pro mě to je extrémní, pro rodinu mého manžela to bylo normální. Nechápali, co mi vadí. A tchýně si stěžovala kamarádce, že jsem další týden nechtěla, aby vozila. Kamarádka taky zírala a nechápala- proč by jako babička nemohla vozit vnučku. Ta si pak zase stěžovala mému manželovi. Atd.
Taky bych byla ráda za hlídání. Ale zatím to je tak, že dceru půjčuju, abych ji „nebrala“ rodině a aby si i oni „pohráli a užili si“.
Ale pomoc to pro mě moc není. Spíš nervy. Stejně je to zatím v termínech, které určují oni. Většinou o víkendech nebo ve večerních hodinách. A musím být na telefonu kvůli přebalování nebo jde i manžel. Když potřebuju k doktorovi, kadeřnici nebo na úřad, tak většinou nemají čas a beru ji s sebou. Teď to tady zase schytám, že mám být ráda za jakýkoliv hlídání, no jo no a nejsem. ![]()
Na jedné straně děláš z babičky neschopnou a na druhé uznáváš, že hlídání bude potřeba. Tys potřebovala do obchodu bez dítěte, tak jsi milostivě dovolila babičce vozit kočárek. To si musíš rozmyslet, buď si všechno zařiď sama, nebo si nestěžuj. Však babičky vychovaly taky děti a evidentně to přežily.
No a už to schytávám, že ![]()
@kalafunka1 Zbytečně to překrucuješ. Jde o to, že jsem si myslela, že bude pro novorozence lepší povožení venku v kočárku, než auto a obchoďák plnej bacilů v zimě. To už je dávno a dneska bych to už nedomlouvala.(Ani milostivě).
Je pravda, že už jsem si skoro všechno zvykla zařizovat sama, i když někdy se třeba na rehabilitaci přeobjednávám několikrát, než to vyjde i manželovi.
No tak si snad tady můžu trochu postěžovat, když mě to štve.
A to že to děti přežili, je jako osvědčení na hlídání dalšího dítěte po 30 letech, jo?
@sarusa4 to bylo míněno tak, že ty to evidentně přeháníš s tím nedávat dítě babičce ![]()
@brumdinka No ale já už vážně nevím, co jinýho se s tím dá teda dělat, než to až takhle přehnat a na hlídání se prostě domluvit jinde. Neříkám nechodit na návštěvy - ale zatím s tím hlídáním bylo pokaždé víc starostí, telefonátů, atd. než kolik to bylo k užitku. Malá vždycky ubrečená, přehřátá, počůraná, bez pití. Babička teda měla radost a natočila si to a nafotila (takže to k něčemu bylo),ale jinak pro mě teda nic moc.
Pořád mají takovej divnej přístup. Když se domlouváme, neposlouchají ani jeden. Fakt je to přehnaný chtít a požádat, aby za hlídání 1× přebalili, 1× dali napít a dali svačinu a šli tam, kam jsme se domluvili?
Řeším problém s casem u babičky u školáka. Babička chce syna na týden, syn k ní chce, ale já jsem silně proti. Nejsem schopná to překousnout. Tchýni nevěřím. Mám k tomu dobré důvody. Všichni v okolí mi tvrdí, že v mé situaci by tam ani nejezdili.
Manžel je z více dětí a ani jedno dítě tam své děti samotné nepouští a nenechává. Takže to není ve mně. Dcera se odstěhovala kvůli ní na druhou stranu republiky, aby od ní měla klid.
Zítra tam syn odjíždí a mně je z toho až fyzicky špatně. Bojím se, co mu bude tlačit do hlavy a další.
Asi se ani nepotřebuju na nic zeptat. Jen se potřebuju vypovídat.
@Anonymní píše: Řeším problém s casem u babičky u školáka. Babička chce syna na týden, syn k ní chce, ale já jsem silně proti. Nejsem schopná to překousnout. Tchýni nevěřím. Mám k tomu dobré důvody. Všichni v okolí mi tvrdí, že v mé situaci by tam ani nejezdili.
Manžel je z více dětí a ani jedno dítě tam své děti samotné nepouští a nenechává. Takže to není ve mně. Dcera se odstěhovala kvůli ní na druhou stranu republiky, aby od ní měla klid.
Zítra tam syn odjíždí a mně je z toho až fyzicky špatně. Bojím se, co mu bude tlačit do hlavy a další.
Asi se ani nepotřebuju na nic zeptat. Jen se potřebuju vypovídat.
Tak proč jsi ho tam pouštěla?
pokud jsou silné a objektivní důvody, proč něco nedělat, tak se může dítko na hlavu postavit, ale prostě ne. To hlídání nějak potřebuješ? Pokud ne, tak bych to ještě stopla, protože se budeš teď týden nervovat?
Nemůžeš ho tam přijet za pár dnů,,zkontrolovat"? Třeba že jedeš kolem něco vyřídit, tak se stavíš. ![]()
Jinak teda nechápu, proč tam nakonec jede, když jsi tak proti?