Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Bubla Bůčková kdyby proseděl týden u Ruzovky, tak jsem v klidu. To by mi nevadilo. Mně vadí, že ho precpava tak, že zvrací. Syn je podle ní podvyživený. Syn má problém s tím, že když se přeji, tak zvrací. Já ho hlídám. Babička povzbuzuje. Takže pravidelně po návštěvě u ní blinka. Podle babičky to je reflux, měly ho všechny její děti (všechny její děti jsou obézní, manžel se drží mezi nadváhou a obezitou, je nejhubenější).
Citově vydírá. Je schopná říct synovi, že když bude brečet, tak ho u ní nechám napořád. Mně to vadí, manžel je v klidu. On v tom vyrostl.
to se obávám, že dítě nedospěje do té fáze :byl jsem tam poprvé a naposled
ale jako furt to co píšeš ho nijak za týden neohrozí, nezmění ![]()
@Anonymní píše: Řeším problém s casem u babičky u školáka. Babička chce syna na týden, syn k ní chce, ale já jsem silně proti. Nejsem schopná to překousnout. Tchýni nevěřím. Mám k tomu dobré důvody. Všichni v okolí mi tvrdí, že v mé situaci by tam ani nejezdili.
Manžel je z více dětí a ani jedno dítě tam své děti samotné nepouští a nenechává. Takže to není ve mně. Dcera se odstěhovala kvůli ní na druhou stranu republiky, aby od ní měla klid.
Zítra tam syn odjíždí a mně je z toho až fyzicky špatně. Bojím se, co mu bude tlačit do hlavy a další.
Asi se ani nepotřebuju na nic zeptat. Jen se potřebuju vypovídat.
Já bych taky nedala, a co na to tvůj manžel, ten když ví jaká je jeho máma tak má na to jaký názor?
@lucenka @j.a.n.i1 on tam sám byl jen 3× dvě hodiny. Kolikrát si zacpe uši a řve na ní, ať už mlčí.
Syn sám řekl, že kdyby nebylo Lego, tak nepojede.
Ono je totiž na babičce nejlepší to, že mu kupuje věci. Děda s ním hraje hry, babička od tchána vymýšlí super bojovky, moje máma mu čte knížky.
To už od něčem vypovídá.
@89Luca byl proti. Hodně dlouho byl proti. Ale nakonec řekl, že ať syn jede, když to chtějí oba.
Já navrhovala to, že by tam byl jednu noc a kdyby to šlo, tak třeba po týdnu další 2 noci. Ale týden naráz, když ani jeden neví, co to bude obnášet, je podle mě prostě hodně.
Pak mam ale stejny nazor jako manžel, at se „spali“ sam. Některé deti si i na kamna musi sáhnout sami. Nebo to taky bude v pohode a ty prehanis, to je druha možná varianta ![]()
@j.a.n.i1 nepřeháním. Ona je babička opravdu náročná. Syn je citlivka a přiznávám, že se bojím, aby se nám nesekl.
Svým způsobem si taky říkám, že se poučí a aspoň mi nebude vyčítat, že jsem mu to nedovolila, ale pamatujtu si, když mu byly 3 a šel do školky, tak mu babička řekla, že ho nemám ráda, proto musí do školky.
Teď plánujeme mimco a už mu řekla, že nám nestačí, tak ho vyměníme, protože zlobí…
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 nepřeháním. Ona je babička opravdu náročná. Syn je citlivka a přiznávám, že se bojím, aby se nám nesekl.
Svým způsobem si taky říkám, že se poučí a aspoň mi nebude vyčítat, že jsem mu to nedovolila, ale pamatujtu si, když mu byly 3 a šel do školky, takmu babička řekla, že ho nemám ráda, proto musí do školky.
Teď plánujeme mimco a už mu řekla, že nám nestačí, tak ho vyměníme, protože zlobí…
pak je to tvoje vědomé rozhodnutí něčemu takovému dítko dobrovolně vystavit a to obzvlášť pokud píšeš, že máš strach, že je to citlivka. To, že tam syn chce, jsou jen alibistické výmluvy, když by chtěl skočit pod autobus, tak mu to taky nedovolíš, ne? Tvoje řešení být tam přes jednu noc a pak by se vidělo mi přijde nejlepší...……...
@Anonymní píše:
@Bubla Bůčková kdyby proseděl týden u Ruzovky, tak jsem v klidu. To by mi nevadilo. Mně vadí, že ho precpava tak, že zvrací. Syn je podle ní podvyživený. Syn má problém s tím, že když se přeji, tak zvrací. Já ho hlídám. Babička povzbuzuje. Takže pravidelně po návštěvě u ní blinka. Podle babičky to je reflux, měly ho všechny její děti (všechny její děti jsou obézní, manžel se drží mezi nadváhou a obezitou, je nejhubenější).
Citově vydírá. Je schopná říct synovi, že když bude brečet, tak ho u ní nechám napořád. Mně to vadí, manžel je v klidu. On v tom vyrostl.
, vadi ti to ( a ja se ti nedivim, ze ti to vadi), tak proc ho tam posilas? Jasny syn, tam chce..Manzel taky povolil..Ty jsi matka, mas pravo tomu zabránit..
Dite si nemuze vzdy vse,,vydupat “, protoze to proste chce
@Keyllah @_.Emilyyy já bych mu to nedovolila. Manžel je taky rodič. Máme oba stejná práva. Bohužel manžel to pojal tak, že když syn chce, tak ať jde. Prý on to s maminkou vydržel 16 let (pak šel na intr), tak to syn týden taky přežije. Pro mě je úspěch, že to je až od zítřejšího odpoledne do neděle ráno. Původně to mělo být od neděle do neděle.
@Keyllah píše:
pak je to tvoje vědomé rozhodnutí něčemu takovému dítko dobrovolně vystavit a to obzvlášť pokud píšeš, že máš strach, že je to citlivka. To, že tam syn chce, jsou jen alibistické výmluvy, když by chtěl skočit pod autobus, tak mu to taky nedovolíš, ne? Tvoje řešení být tam přes jednu noc a pak by se vidělo mi přijde nejlepší...……...
A za všechno může vlastně manžel, ten to celý rozhodnul. Tak hlavně, že se s takovým volem pořizuje další mimisek!!! ![]()
@Anonymní píše:
@Keyllah @_.Emilyyy já bych mu to nedovolila. Manžel je taky rodič. Máme oba stejná práva. Bohužel manžel to pojal tak, že když syn chce, tak ať jde. Prý on to s maminkou vydržel 16 let (pak šel na intr), tak to syn týden taky přežije. Pro mě je úspěch, že to je až od zítřejšího odpoledne do neděle ráno. Původně to mělo být od neděle do neděle.
Ano, mate stejná práva, ale prijde mi, ze u vas ma vetsi práva manzel
.
On s tim nakonec souhlasí at tam jede, ty s tim nesouhlasíš..A syn tam jede
Kde jsou tva práva?
Tady jde o to dite…
Příspěvek upraven 05.08.19 v 15:12
@Bubla Bůčková píše:
A za všechno může vlastně manžel, ten to celý rozhodnul. Tak hlavně, že se s takovým volem pořizuje další mimisek!!!
tak na někoho to musí hodit.
Tak zaprve si nemyslim, jak zde padlo, ze jste spatni rodice
.Spatny rodice si predstavuji uplne jinak
. Kazdopadne, kdyz vezmu, ze syn bude treba podobne natury jako moje starsi sdcera, nechala bych ho jet, at se spali sam
.A proc to musi byt tyden v kuse? I za cenu lhani bych rekla, max dva tri dny, pak neco mame a pak ho kdyztak dovezeme zpet. A vubec, neni zvyklej, tak si babicka nebude prece vydupavat tyden.Ja mam mamu i tchyni super, ale zive si dokazu predstavit takovou tchyni-aspon z casti.Moje mamka taky dokaze mluvit o unave a jak toho ma strasne moc a jestli si s manzelem uvedomujeme, ze pracuje-to me certi berou, pac to dokaze clovek poslouchat chvilu-pak uz mi dojde trpelivost a vyjedu, proc si je teda bere, ze to po ni nikdo nechce. Respektive jinak-potrebne hlidani je naplanovano dlouho dopredu a to ostatni je jen v jeji rezii a holek a na to nejvic nadava
-taky jsem si musela postezovat, prave jsem to resila v patek a praskly jsme si tel
.
.
A na telefonaty, ktere od tve tchyne nasledne prijdou, bych resila razne, ne kazdy den resit ty jeji kecy a byt z toho nasr.ana cely den pak. A jestli se mladej projevuje, tak jak se projevuje, ma asi sve duvody i kdyz mi prijdou silne pres caru o tom zadna.Ale jestli je tvrdohlavej, nic s tim asi neudelas.Opet soudim podle starsi dcery.
v 7 letech už je dost velký na to, aby si uměl říct, že už má dost. KDyby to u babičky bylo tak strašný, tak by se nenechal uplatit ani tím legem.