Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Keyllah @_.Emilyyy já bych mu to nedovolila.Manžel je taky rodič. Máme oba stejná práva. Bohužel manžel to pojal tak, že když syn chce, tak ať jde. Prý on to s maminkou vydržel 16 let (pak šel na intr), tak to syn týden taky přežije. Pro mě je úspěch, že to je až od zítřejšího odpoledne do neděle ráno. Původně to mělo být od neděle do neděle.
ale manžel byl taky proti, ne? až pak ustoupil, ale tak, že je mu to vlastně jedno, ne? promiň, ale já bych to nedopustila a bylo by mi celkem jedno, co na to chlap. Chlap taky vidí problém, ale nechává ho alibisticky vyhnít. Ty taky vidíš problém, ale svedeš to na manžela, že to on vlastně rozhodl, a necháš to taky vyhnít. A až se vám pak kluk vrátí po týdnu s tím, že ho tam někdo psychicky celej týden deptal a zpracovával, popř. mu vulgárně nadával, tak se můžete poplácat po rameni, že za to vlastně ani jeden nemůžete, že tam syn vlastně chtěl…
Holky, kdyby to bylo tak kruty, tak ho nepusti snad ani sam otec. Proste asi nejde o ukazkovou babicku, sama bych z toho byla asi jak zakladatelka v ritce, ale nasili a takove extremy, jak ho pomalu rodice posila na smrt? No taaaaak.
Jako ja nevim, ale proste manzel si za tim nestoji aby tam jel je mu to jedno. Rika ze kdyz chce tak at jede…ty vis svoje a pokud syn v tom vidi jen lego proste by na muj zakaz nikam nejel a hotovo. A kdyz by tchyne mela reci jem bych rekla ze mam k tomu svoje duvody… ![]()
@Keyllah píše:
ale manžel byl taky proti, ne? až pak ustoupil, ale tak, že je mu to vlastně jedno, ne? promiň, ale já bych to nedopustila a bylo by mi celkem jedno, co na to chlap. Chlap taky vidí problém, ale nechává ho alibisticky vyhnít. Ty taky vidíš problém, ale svedeš to na manžela, že to on vlastně rozhodl, a necháš to taky vyhnít. A až se vám pak kluk vrátí po týdnu s tím, že ho tam někdo psychicky celej týden deptal a zpracovával, popř. mu vulgárně nadával, tak se můžete poplácat po rameni, že za to vlastně ani jeden nemůžete, že tam syn vlastně chtěl…
Ber to jako cvičení v tom, že holt děti mají vlastní hlavu a vlastní právo na chyby. Přežijou to oba, nebude jim to příjemné, ale co už.
On to holt bude mít jako tréning zvládání frustrace.
Vymysli si nějaký program, aby ses zbytečně nedrásala i ty. Rozhodli jste se, no tak se děj vůle páně. Navíc to ty můžeš vzít jako tréning ignorování úzkostných myšlenek a jiných neurotických zbytečností.
Pokud tam nebude nikdo kdo by ho osahával či znásiňoval, tak týden s manipulativní psychopatkou sice nebude nic božího, ale taky mu to nijak neublíží, protože má zdravý základ normálně z domova.
@Keyllah píše:
Asi tak.
Nečetla jsem.to celé. ale zeptala ses ji, proč ti vždy volá, že je unavená? proč tě tím zatěžuje? a proč ho teď chce na celý týden, když po dvou hodinách se z toho dává dokupy několik dní (btw tady si osobně spíš myslím, že chce babča jen pozornost a uznání jak je skvělá, že hlídala).kolik má paní let?
@luca241 babičce je 70. Jejímu manželovi 78.
Chce ho, protože to babicky dělají. Má ho moje máma, má ho tchánova žena. Takže ona ho chce taky. Ona se snaží být správná babicka. A věřím, že se bude snažit. Už se ho ptala, co mu má vařit. Má slíbené výlety. Bude s ním hrát hry, bude mu číst.
@Keyllah manžel byl taky proti. Ale syn ho tak dlouho zpracovával, že ustoupil. Manžel mu často ustoupí.
Ona ho chtěla už loni a předloni. To jsem nakonec uhadala. Letos se to nepovedlo. Kompromis je ten, že to není od neděle od rána do neděle do večera, ale od úterního odpoledne - jedeme po práci, do nedělního dopoledne. Vyzvedneme si ho hned po snídani. Dostane s sebou můj mobil s tím, že mi může kdykoliv napsat SMS, nebo zavolat.
@Bubla Bůčková jsi dobrá jasnovidka, když víš, jaky je můj manžel. Je to fajn chlap. Prostě se neshodneme. Hlavně pro něj to není tak hrozné jako pro mě, když v tom žil. Jemu chování jeho mámy přijde normální.
Proč nechceš, aby syn jel k babičce? jsem to jaksi nepochopila.Ona nevaří? bije ho? má doma binec? nebo proč? ten důvod nikde nevidím.
@Anonymní píše:
@luca241 babičce je 70. Jejímu manželovi 78.
Chce ho, protože to babicky dělají. Má ho moje máma, má ho tchánova žena. Takže ona ho chce taky. Ona se snaží být správná babicka. A věřím, že se bude snažit. Už se ho ptala, co mu má vařit. Má slíbené výlety. Bude s ním hrát hry, bude mu číst.
@Keyllah manžel byl taky proti. Ale syn ho tak dlouho zpracovával, že ustoupil. Manžel mu často ustoupí.
Ona ho chtěla už loni a předloni. To jsem nakonec uhadala. Letos se to nepovedlo. Kompromis je ten, že to není od neděle od rána do neděle do večera, ale od úterního odpoledne - jedeme po práci, do nedělního dopoledne. Vyzvedneme si ho hned po snídani. Dostane s sebou můj mobil s tím, že mi může kdykoliv napsat SMS, nebo zavolat.
@Bubla Bůčková jsi dobrá jasnovidka, když víš, jaky je můj manžel. Je to fajn chlap. Prostě se neshodneme. Hlavně pro něj to není tak hrozné jako pro mě, když v tom žil. Jemu chování jeho mámy přijde normální.
Ty jo a proč je ti z toho teda tak zle, když jsi teď popsala, co mají naplánováno? že se mi bude věnovat, uvaří mu co si řekne, pojedou na výlet…?já tomu nerozumím. ![]()
@mojmira píše:
Proč nechceš, aby syn jel k babičce? jsem to jaksi nepochopila.Ona nevaří? bije ho? má doma binec? nebo proč? ten důvod nikde nevidím.
Tak třeba mu tam bude valit do hlavy, že má máma v břiše vetřelce, co ho připraví o mámu. No takže si to shrneme. V posledním příspěvku už je to vzorná babička, která se ptá co vařit a plánuje výlety. V prvním příspěvku k ní vlastní dcera nejede ani na návštěvu
ehm, no… Když se začalo psát, že vina je na straně rodičů především, tak je to zas všechno jinak. Proto tomu nikdy nevěřím… To jsou furt kecy, že „mám dobré důvody“ „vlastní dcera bydlí 400 km daleko“ a skutečnost je jaká? To nemá cenu, hlavním smyslem těhle diskuzi je plivat hlavně na tchýně, tot celé ![]()
@luca241 píše:
Ty jo a proč je ti z toho teda tak zle, když jsi teď popsala, co mají naplánováno? že se mi bude věnovat, uvaří mu co si řekne, pojedou na výlet…?já tomu nerozumím.
Protože je to TCHYNĚ ![]()
@luca241 @mojmira protože babička je vyděračka. Už se nám párkrát stalo, že mu tvrdila, že ho nemáme rádi, že ho u ní necháme. Dřív to dělala i před námi a muž ji velice důrazně vysvětlil, že takto ne. Pohrozil naprostým ukončením styku. Od té doby se vidame 1× za měsíc. Vydírá hlavně když chtěla dosáhnout svého, třeba aby syn víc jedl.
Když není podle ní, tak je vulgární. Pětileté neteři řekla, že je blbá krava. Neteř totiž nejí mandarinky.
Neustále ho poučuje a diktuje, co má dělat. Tak nesed, tak nejez, to nekresli, tak si nehraj. No a syn ji nerespektuje. Naprosto nic si z ní nedělá, tak se bojím, aby jí neskočil pod auto, protože neposlechne. My bydlíme na vsi a babička v centru Brna.
@mojmira jestli ho bude bít, nevím, ale nedivila bych se.
@Anonymní píše:
@luca241 @mojmira protože babička je vyděračka. Už se nám párkrát stalo, že mu tvrdila, že ho nemáme rádi, že ho u ní necháme. Dřív to dělala i před námi a muž ji velice důrazně vysvětlil, že takto ne. Pohrozil naprostým ukončením styku. Od té doby se vidame 1× za měsíc. Vydírá hlavně když chtěla dosáhnout svého, třeba aby syn víc jedl.
Když není podle ní, tak je vulgární. Pětileté neteři řekla, že je blbá krava. Neteř totiž nejí mandarinky.
Neustále ho poučuje a diktuje, co má dělat. Tak nesed, tak nejez, to nekresli, tak si nehraj. No a syn ji nerespektuje. Naprosto nic si z ní nedělá, tak se bojím, aby jí neskočil pod auto, protože neposlechne. My bydlíme na vsi a babička v centru Brna.
@mojmira jestli ho bude bít, nevím, ale nedivila bych se.
No v tom případě bych ho tam nepustila a s nikým bych nediskutovala. A manželovo přístup, že on její chování taky přežil, by mě teda nedonutil ho tam poslat. A kdyby přede mnou vypustila z huby perlu, že ho tam necháváme, protože ho nemáme rádi, už bysme se neviděli asi vůbec.
Takže je to babička - hnusák? Ne babička, co plánuje vařit oblíbená jídla, výlety a společnou zábavu? Kdy se změnila? Teď mezi tvými příspěvky?