Jak dát dítě k babičce a nezbláznit se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
5.8.19 17:17
@inkakřivák píše:
Takže je to babička - hnusák? Ne babička, co plánuje vařit oblíbená jídla, výlety a společnou zábavu? Kdy se změnila? Teď mezi tvými příspěvky?

Já nevím, píše asi o dvou :nevim: jo a taky má dva manžele. Jeden hrozí omezením styku a druhý se do krve hádá, že syn tam pojede :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.19 17:20

@Bubla Bůčková ale tak to je. Vlastní dcera k ní nechodí.
Ona se ale hrozně moc snaží a pro vnoučata udělá hodně. Nikde jsem nepsala, že to tak není. Jen, že ji nevěřím a že mám důvod.
Není to tím, že je tchýně.
Na druhou stranu si pak stěžuje, pomlouvá po rodině a dítě citově vydírá. Když budeš brečet, tak tě máma bude nenávidět a nechá te u mě. Máma tě už nemá ráda, protože chce další dítě. Když to nedojis, tak tě odvezu pryč a mámu už neuvidíš.
Když jí syn říkal básničku a jednou se popletl, nadávala mu do deb*lů.
Třeba jsem špatná já, že mám averzi a nechci jí ho poslat na týden. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
26747
5.8.19 17:25
@Anonymní píše:
Ona se ale hrozně moc snaží a pro vnoučata udělá hodně. Nikde jsem nepsala, že to tak není. Jen, že ji nevěřím a že mám důvod.
Na druhou stranu si pak stěžuje, pomlouvá po rodině a dítě citově vydírá. Když budeš brečet, tak tě máma bude nenávidět a nechá te u mě. Máma tě už nemá ráda, protože chce další dítě. Když to nedojis, tak tě odvezu pryč a mámu už neuvidíš.
Třeba jsem špatná já, že mám averzi a nechci jí ho poslat na týden. :nevim:

Ja nevim kolikrát to řekla, ale jestli dvakrát třeba, že si pořizujete druhé, protože ho nemáš ráda (to jezeni a brečeni vem čert), tak to je nehoráznost a nebezpečné a dítě by tam nejelo! A nezajímá mě nic natož nějakej hňupí manžel!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
5.8.19 17:27

Myslím si, že máš problém hlavně ty, protože budeš na dítěti extrémně závislá. Jinak bys to tak neřešila. Chce tam, fajn, tak ať jede. Protože tak staré děcko není hlupák, a pokud by mu babička vážně dělala to všechno, co píšeš, tak by tam jistě nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
5.8.19 17:28
@inkakřivák píše:
Takže je to babička - hnusák? Ne babička, co plánuje vařit oblíbená jídla, výlety a společnou zábavu? Kdy se změnila? Teď mezi tvými příspěvky?

babička se mění podle toho, jak se to hodí zakladatelce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
5.8.19 17:32
@inkakřivák píše:
Myslím si, že máš problém hlavně ty, protože budeš na dítěti extrémně závislá. Jinak bys to tak neřešila. Chce tam, fajn, tak ať jede. Protože tak staré děcko není hlupák, a pokud by mu babička vážně dělala to všechno, co píšeš, tak by tam jistě nechtěl.

Tak nějak, babička možná bude trochu svá, ale to jsou někteří moji kamarádi taky a přesto je mají děti rádi a neberou všechny hlášky vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.19 18:37

@inkakřivák ne, nejsem na něm závislá. Běžně jezdí k druhé i třetí babičce, na tábory taky. Letos pořád někde cestuje. Byl u mojí kamarádky, která ještě nemá děti, tak si ho chtěla užít. Takže ne, závislá opravdu nejsem.
On tam chce jenom kvůli tomu Legu. Kdyby nebylo Lego, tak by tam nechtěl. To sám přiznal. Je povrchní a dá se koupit. Asi jsme někde udělali chybu ve výchově.
Nikde netvrdím, že se babička nesnaží chovat pěkně. Ale k tomu je citová vyděračka a má nevymachanou pusu.
Je pravda, že to od syna filtrujeme, co to jde. Ale už kolikrát sám říkal, že se mu nelíbí, jak babička mluví o mně a mojí mámě.
Ale máte pravdu. Přeháním, kdyby to nebyla tchýně, tak bych to tak neřešila. Takže pojede a nebudu to řešit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.8.19 19:21

No a nakonec jsme se domluvili, že ho zítra předáme a ve čtvrtek po práci vyzvedneme. Babičku manžel poučí o tom, co mu říkat nebude a pokud ano, příště už nepojede. Syn dostane mobil, aby mohl volat, kdyby se něco dělo.
Myslím, že by byla škoda, kdyby o zážitky s babičkou přišel.

• Citovat
  • Upravit
80475
5.8.19 19:59

Takže z týdne je nakonec jeden a pul dne. To toho moc nestihnou. Jak se zdá, má to synek dobře vymyšlené. Babča vysype Lego a můžu jet domů. Nedala bych mu nic. Když je tak chytrý. Jestliže ke tak vypočítavý on, proč by nebyla ona. To je opravdu smutné, takové vztahy. Babičky je mi líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12708
5.8.19 20:20
@inkakřivák píše:
Takže z týdne je nakonec jeden a pul dne. To toho moc nestihnou. Jak se zdá, má to synek dobře vymyšlené. Babča vysype Lego a můžu jet domů. Nedala bych mu nic. Když je tak chytrý. Jestliže ke tak vypočítavý on, proč by nebyla ona. To je opravdu smutné, takové vztahy. Babičky je mi líto.

No přesně to samé jsem si po přečtení říkala taky! Tady v té rodině bude problémů vícero, nejen babička svéráz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
5.8.19 20:28

Já teda nevím, u nás už 5 letý ví, kde chce být a kde ne.. Myslím, kdyby to tak kluk cítil, že prostě že tam je něco zle, tak prostě řekne, že tam jet nechce, že chce být s váma doma..
Možná se ted někoho dotknu, ale já si prostě mysím, že většině případů, pokud dítě samo chce k prarodičůma a rodiče vymýšlí kde co proč ne, tak je tojenom v jejich hlavě, že nechtějí- bud nemají prarodiče rády, a nebo uričtým způsobme prostě se neshodnou, ale neni to o dítěti..
Kdyby měl takové trauma s nějakých řečí, tak se tam nerhne a ještě neprosí tatínka, aby mohl jet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.19 20:30

@inkakřivák Lego nebude. Řekla jsem jí, že takové velké dary si má nechat na Vánoce a narozeniny. Byla jsem od začátku proti uplácení. Přijde mi nesmysl, aby si ho takto kupovala. Babička mu má upéct štrůdl a hrát si s ním hry.
Jo a Lego vymyslela babička. On nechtěl jet, tak postupně přihazovala. Syn sám řekl, že zvládne 2 noci. Takže je to podle něj. Pokud ve čtvrtek řekne, že chce zůstat, tak ho tam nechám.
Probrali jsme spolu rozumně, jestli mu přijde fér, aby jel k babičce za Lego. Uznal, že ne. Vymyslel, že k ní pojede, protože mu udělá rajskou a půjdou do Zoo. Taky si vezme knížku a 3 hry. Zítra ho předáme dopoledne. Kamarádka jede do Brna, tak ho přiblíží.
Víš, možná, že kdyby mu babička nenadavala do deb*lů, tak by k ní jel sám, dobrovolně a na celý týden i bez toho, aby mu musela slibovat dary za tisíce. Stejně jako to, že mu řekla, že k ní jet musí, jinak ho ona už nikdy, nepozve a nikdy mu nic nekoupi a nebude ho už mít ráda…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.8.19 20:35

@kvaček on tam nechtěl. Začal tam chtít, až babička začala slibovat dary.
Aktuálně tedy pojede bez darů, ale jen na 2 noci. Sedli jsme si všichni a domluvili jsme se na kompromisu.

• Citovat
  • Upravit
41603
5.8.19 20:54
@Anonymní píše:

Třeba jsem špatná já, že mám averzi a nechci jí ho poslat na týden. :nevim:

a ty ho tam pošleš. Dobrej hardcore, chudák kluk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
6.8.19 13:38
@BohunkaP píše:
@Camael, přesně - já ani nemám sílu tyhle příspěvky komentovat, to je tak neuvěřitelné, že mi nad tím zůstává rozum stát.

Moje slova..připadám si jak v Jiříkově vidění..na tohle není slov :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová