Jak dát dítě k babičce a nezbláznit se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23298
8.9.14 16:30

@Veverkaaa ja davala sve dite na hlidani defakto od narozeni a to i na nekolik hodin. :oops: Odstrikala jsem mleko a sup s nim k jeho teticce (moji sestre) na cele odpoledne. ALe nebylo to casto, cca jednou za 14 dni. Stejne tak chodil i ke tchyni nebo ho hlidala moje mama a defakto to tak delame dodnes. Proste na pul dne jde na prazdniny. :mrgreen: Ja naopak byla rada, ze jsem se ho „zbavila“. Trpeli jsme hodne na prdiky, takze noci jsme nespali a pres den jen rval. Takze mit pul dne klid byla pro me opravdu uleva.
Celke ale i chapu, ze ho nechces dat a mas o nej strach. Ale neboj se, jak psaly holky, mama si a budes pro neho vzdy jen ty a dat spunta na hodinku na hlidani…ani nevis jak rychle to utece a kdyby zacal plakat, nejak si s nim urcite poradi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.9.14 16:37
@Veverkaaa píše:
@Busy Bee Nevím, ale to, ze jsem nechtela „půjčit“ 5 týdenní miminko svagrove (20), která mimi nikdy nedrzela ani v ruce a neumím si představit, co by dělala, kdyby začal plakat, mi nepřijde nijak hystericke :roll: a ještě k tomu, když ho chtěla půjčit na dvě hodiny

no evidentně to zvládla dobře, když už je miminu 5 měsíců :lol: Buď ráda že má kolem sebe tolik lidí, kteří ho milují, co by za to jiné děti daly. Ty nejsi jediná osoba na světe se kterou mu může být hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
8.9.14 16:37
@Busy Bee píše:
@bublinek
Ja jsem taky asocial a tchyni musim vzdycky doslova pretrpet. :mrgreen: Ale snazim se, snazim.. uz kvuli tomu diteti.

ale oni se vídají, jen nemáme potřebu jím dítě předat a odejít. ona sama si hás hlídá. Přes týden všichni pracují a o víkendu chceme být jako rodina dohromady. Nevidím na tom nic zvláštního :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
8.9.14 16:38
@Bábrdl píše:
Cože? Babičky chtějí povozit svého vnuka, kterému je teprve PĚT MĚSÍCŮ? V KOČÁRKU? Vždyť to může někdy trvat i dvě hodiny, takové vození… A ony mu dokonce dávají PUSINKY? Tak to je konec. Okamžitě bych utnula vztahy s rodinou a pro jistotu se rozešla s přítelem, co když by na dítě chtěl sahat taky. Jak řekla maminka Normana Batese, vztah matky a syna je posvátný :lol:A teď vážně: možná by neuškodil pokec s psychologem. Cuky z tchyně má půlka emimina, ale ty máš problém i se svojí mamkou a s vozením v kočárku.

Možná by neuškodilo víc empatie a míň ironie..Někteří lidé mají prostě obavy a nejsou pořád nad věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
8.9.14 16:40
@bublinek píše:
@Veverkaaa ahoj, starší má 3r a ještě nebyla hlídána. A teď do mě :P
Není důvod. Nějak si vystačíme. Když naši nebo manželovi rodiče nadhodili hlídání, přešla jsme to mlčením. Nechci… nepotřebuji…
Jen máš blbé, že už jsi svolila. A v šestinedělí jsem se zamkla doma a nikdo k nám nesměl. A mám v tom plnou podporu manžela.

to snad nemyslíš vážně, že ses zamkla, fuj, že se nestydíš, takovou kravinu jsem ještě tedy neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
8.9.14 16:40

Tak já si tedy všeobecně myslím, že některé maminy tady to opravdu trochu dramatizují. Poslední dobou jsem tady narazila na několik podobných diskuzí o půjčování dětí babičkám jak na hlídání tak na povožení do kočárku. Vůbec nechápu tu hysterii.Ta babička co si chce půjčit vnoučka je matka otce vašeho dítěte. A vzhledem k tomu, že Vaši partneři zplodili s Vámi dítě, lze usuzovat, že péči svojí matky přežili a tudíž si myslím, že povozit vnoučka v kočárku asi zvládnou. Nedovedu si představit, že dojde tchyně nebo mamka, jestli může povozit a já řeknu že ne. Přijde mi to tak trochu neúcta k nim. A co se týká starších dětí cca přes dva roky, viz dnešní jiná diskuze, tam už vůbec nechápu proč by jako takto velké dítě nemohlo být s babičkou. Pak se dámy některé z Vás nesmí divit, že má dítě nastoupit ve třech letech do školky a má s tím velký problém. Jinak hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
8.9.14 16:42
@sarusa4
@sarusa4 píše:
Možná by neuškodilo víc empatie a míň ironie..Někteří lidé mají prostě obavy a nejsou pořád nad věcí.

Cože? Babičky chtějí povozit svého vnuka, kterému je teprve PĚT MĚSÍCŮ? V KOČÁRKU? Vždyť to může někdy trvat i dvě hodiny, takové vození… A ony mu dokonce dávají PUSINKY? Tak to je konec. Okamžitě bych utnula vztahy s rodinou a pro jistotu se rozešla s přítelem, co když by na dítě chtěl sahat taky. Jak řekla maminka Normana Batese, vztah matky a syna je posvátný :lol:A teď vážně: možná by neuškodil pokec s psychologem. Cuky z tchyně má půlka emimina, ale ty máš problém i se svojí mamkou a s vozením v kočárku.

Náhodou to napsala zcela výstižně :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
8.9.14 16:53
@mojmira píše:
to snad nemyslíš vážně, že ses zamkla, fuj, že se nestydíš, takovou kravinu jsem ještě tedy neslyšela.

chodila jsi někdy na nějaký předporodní kurz i s výkladem laktační poradkyně, třeba o historii kojení? Tak na kurzu na který jsem chodila já, nám říkala, že v dobách ani né tak vzdálených se šestinedělka „zamkla“ v chalupě a nesměla ani vycházet, protože by vyšla a uhranula krávu sousedovi a musela by jí zaplatit. Jak jsem psala výše bylo to zamknutí nadnesené. Návštěvy byly, už kvůli starší. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
8.9.14 17:04
@bublinek píše:
chodila jsi někdy na nějaký předporodní kurz i s výkladem laktační poradkyně, třeba o historii kojení? Tak na kurzu na který jsem chodila já, nám říkala, že v dobách ani né tak vzdálených se šestinedělka „zamkla“ v chalupě a nesměla ani vycházet, protože by vyšla a uhranula krávu sousedovi a musela by jí zaplatit. Jak jsem psala výše bylo to zamknutí nadnesené. Návštěvy byly, už kvůli starší. :mavam:

tak já rodila nějaký ten rok zpět a nikdy jsem neslyšela, že by se někdo zamykal a moje mamka ani babička o tom nemluvily.Toto mohlo být tak v minulém století ve 20letech a to určutě teď není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
8.9.14 17:07

@Veverkaaa já jsem jiná, dceru měla moje mamka s babičkou v kočárku, když měla 14 dní. Byla jsem jim vděčná. Teď jsem ráda, za každé vozeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
8.9.14 17:15

@Veverkaaa já tvé obavy chápu a je to každého věc, jak se k hlídání staví
Např. moje švagrová mi hlídala kluka jedinkrát, v té době měl 2 roky a kousek, ona má přes čtyřicet, je bezdětná. na starost ho měla cca 1, 5 hodiny, byla jsem s mladším jen u doktora. když jsem přijela, přivítala mě se slovy:„proboha, ještě že už jsi doma.bylo to strašné, celou dobu řval pro nic za nic.to je z té vaší výchovy…“
No comment.od té doby bych jí nesvěřila ani psa :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.14 17:27

Ja mam taky problem pujcit maleho tchyni… ale to jen proto, ze je schopna ho za dve hodiny tak rozmazlit, ze ja nejsem schopna ho pak dostat do puvodniho stavu. ona ho jen nosi a nosi a pusinkuje, a kdyz mi ho preda, tak malej chce zas jen nosit a nosit a kdyz mu nevyjdu vstric, tak rve… no ja jsem vuci tchyni normalne zakomplexovana, komukoliv jinemu bych nemela problem ho pujcit.

• Citovat
  • Upravit
3481
8.9.14 18:44

@bublinek Tím jsi chtěla říct, že jsi nechodila ven, protože mají sousedi krávu? :think: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
8.9.14 18:53
@Lenka-K-85 píše:
@bublinek Tím jsi chtěla říct, že jsi nechodila ven, protože mají sousedi krávu? :think: 8)
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
8.9.14 19:38
@Lenka-K-85 píše:
@bublinek Tím jsi chtěla říct, že jsi nechodila ven, protože mají sousedi krávu? :think: 8)

tim jsem chtela rict, ze v sestinedeli jsem chtela mit klid a naucit se starat o mimino a starsi dite. a ano sousedi maji kravu, kozy, kraliky a psa a hafo kocek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová