Jak dát dítě k babičce a nezbláznit se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
84
8.9.14 16:02

@Veverkaaa
Tak udělej kompromis, je hloupost hned kvůli první neshodě bořit mosty a vztahy. Teď je malej starší a švagrová je snad rozumná ne, kdyžtak ji navrhni, že ho bude hlídat s babičkou, popřípadě, že zajdete na prochajdu společně pokud s ní jinak vycházíš. Já bych taky brala takhle aktivní příbuzenstvo :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3481
8.9.14 16:02

Jezis, jednou tydne, dat povozit prcka do kocarku je prece super! Teda, pokud jsou babicky " svepravne" :lol: zajdi si ke kadernici, dej si dvacet po probdele noci nebo si v klidu uklid! Me ani jedno ditko nikdo nevozil a uvitala bych to! Uzivej si chvilku volna a nebud zbytecne histericka.. vzdyt s nim jdou jen na prochazku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
8.9.14 16:04

Já vím, ze to asi moc prozivam a asi jsem si potřebovala přečíst i tyto komenty. Vím, ze syn neni věc.. ale mam proste pocit, ze mi ho všichni „berou“ a mam trosku strach, ze bude mit raději všechny ostatní než me. Já se moc nevyspim a ne vždy mam silu na něho dělat opicky, kdežto ostatní ano a on se s nimi porad směje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
8.9.14 16:05

@Veverkaaa ahoj, starší má 3r a ještě nebyla hlídána. A teď do mě :P
Není důvod. Nějak si vystačíme. Když naši nebo manželovi rodiče nadhodili hlídání, přešla jsme to mlčením. Nechci… nepotřebuji…
Jen máš blbé, že už jsi svolila. A v šestinedělí jsem se zamkla doma a nikdo k nám nesměl. A mám v tom plnou podporu manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
8.9.14 16:06

@Veverkaaa jé, bud ráda. Snad může mít rád celou rodinu. :nevim: A že rodina se ti nabízí na hlídání, není běžné všude. Tak si to užívej.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
8.9.14 16:07

@Veverkaaa
Nikoho nebude mit radeji nez tebe! Ty ses jeho mama a bude te moc milovat a za chvili davat najevo, uvidis. :kytka: A nejaka tchyne muze delat jake opicky chce a nezmeni se to. Ty se hod do klidu a snaz se s nima vychazet nebo te nebudou mit rady a to je taky naprd. Az bude chlapecek vetsi, tak budes rada, ze jim ho na chvili muzes dat a mit chvili klid, uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
8.9.14 16:09
@Veverkaaa píše:
Většina názorů tady je, že byste nedali miminko na hlídaní… Nevím, jestli moje i pritelova rodina jsou tak „jiní“, asi ano, protože po me chtěli, abych jim dávala malého na hlídaní už v šestinedělí! Malému je pět měsíců, a „musím“ nechat tchyni, svagrovou a moji matku minimalne jednou týdně povozit kocarek na dve-tri hodiny… je mi to proti srsti, ale Nevím, co s tím :(… přítel chce, abych jim malého davala, ale je mi to fakt nepříjemné, když vím, ze ho celou dobu pusinkuji a bůh vi co jeste… opravdu Nevím, co jim mam říct za důvod, ze jim ho z ničeho nic nechci dat. Svagrova chtěla malého povozit v kocarku, když mu bylo 5tydnu! Když jsem ji řekla, ze jdeme s malym poprve od porodu za kamaradkou, která má taky miminko, tak mi na to řekla, ale dnes jsem s nim chtěla jit ven já! Bože, někdy fakt zavidim tem, co utnuly vztahy s rodinou :(

Cože? Babičky chtějí povozit svého vnuka, kterému je teprve PĚT MĚSÍCŮ? V KOČÁRKU? Vždyť to může někdy trvat i dvě hodiny, takové vození… A ony mu dokonce dávají PUSINKY? Tak to je konec. Okamžitě bych utnula vztahy s rodinou a pro jistotu se rozešla s přítelem, co když by na dítě chtěl sahat taky. Jak řekla maminka Normana Batese, vztah matky a syna je posvátný :lol:

A teď vážně: možná by neuškodil pokec s psychologem. Cuky z tchyně má půlka emimina, ale ty máš problém i se svojí mamkou a s vozením v kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
8.9.14 16:09

@bublinek
JA taky maleho moc na hlidani nedavam, ale zamykat se doma? Zase takovy asocial nejsem. Nikdy nevis, kdy se ti bude pomoc druhych hodit. Aby se pak oni nezamkli pred tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
8.9.14 16:12
@Busy Bee píše:
@Veverkaaa
A ty už ses někdy před porodem starala o novorozeně? Měla si ho někdy v ruce? Každá ženská si přece poradí ne? Když by plakalo, tak by nejspíš udělala to samé jako ty - kromě možnosti kojení tedy.

Každá ne, viz moje výše zmińovaná tchýně. Já jsem utišovala 2měsíční dítě houpáním nebo pohlazením a kontrolou plínek. Naše babička ho ovšem pohoupala za ruce:cert:

Ale tady u švagrové třeba bude stačit jednou jít s ní, a když neudělá něco podobného, tak to bude v pořádku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
8.9.14 16:14
@Veverkaaa píše:
Já vím, ze to asi moc prozivam a asi jsem si potřebovala přečíst i tyto komenty. Vím, ze syn neni věc.. ale mam proste pocit, ze mi ho všichni „berou“ a mam trosku strach, ze bude mit raději všechny ostatní než me. Já se moc nevyspim a ne vždy mam silu na něho dělat opicky, kdežto ostatní ano a on se s nimi porad směje :roll:

Tak se těchto pocitů koukej rychle zbavit, mysli taky trošičku na sebe, třeba právě proto, že když jim ho takhle dáš, tak se můžeš natáhnout na dvě hoďky a na syna se usmívat i ty ;) jestli to neuděláš tak z tebe jednou bude sakra úzkostlivá matka a později nesnesitelná šílená tchýně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
8.9.14 16:16
@Busy Bee píše:
@bublinek
JA taky maleho moc na hlidani nedavam, ale zamykat se doma? Zase takovy asocial nejsem. Nikdy nevis, kdy se ti bude pomoc druhych hodit. Aby se pak oni nezamkli pred tebou.

to bylo nadnesené, naši jsou kočkomilové a chlupy z nich padají vždy a všude a tchánovclům stačilo vysvětlení je unavená.
A ano jsem asociál a nevadí mi to. Ale abych zas nebyla za magora s dítětem do kolektivu chodím. Než nastoupila do školky chodily jsme na kroužky a do heren.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
8.9.14 16:18

@bublinek
Ja jsem taky asocial a tchyni musim vzdycky doslova pretrpet. :mrgreen: Ale snazim se, snazim.. uz kvuli tomu diteti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
patlamatlaxy
8.9.14 16:19

Jsem dítě, které bylo hlídáno babičkou již od narození. babička mě nosila mámě jen na koupání a krmení. (Nemyslete si, že by má matka byla špatná, jen si bohužel blbě vybrala a upadla do 30ti letého vězení na statku, kde musela makat, nesměla ani ceknout a do toho jí třískali hlava nehlava, když se vzepřela, tak jí vyhrožovali, že mě seberou.) Nemám k mamce vztah jako dcery mívají, nějak si nesedíme, nerozumíme…nikdy jsem neměla potřebu se jí svěřovat…dodnes je náš vztah divný, máme se rádi, pomáháme si, ale kamarádky z nás nikdy nebudou. přičítám to právě tomu, že jsem jako malá s ní nebyla. S babičkou jsem utla všechny kontakty (djen důsledek toho co dělala s fotrem mámě).

Můj syn chodí k babičce na jeden celý den v týdnu, občas hlídají, když jsme pryč.

Pokud tvé dítě trpí nedostatkem lásky z tvé strany, tak je čeho se obávat. Pokud tvé dítě má být u babičky denodenně, jako jsme to měla třeba já, tak je taky problém. pokud jde jen o hlídání na pár hodin či den, je dobré toho využít. Ne každá máma potřebuje, aby se okolí angažovalo, pokud nepotřebuje, nevyužije a může to být ostatním jedno. Přinejmenším je dobré, když má každá máma nějakou nabídku na hlídání, kterou nevyužije, než kdyby neměla žádnou!

Syna jsem taky dlouho nedávala na procházku…pak jsme objevila jisté výhody :mrgreen: No a při studiu vysoké se hlídání hodilo taky.

Psychologové by jistě namítali, že by dítě mělo přicházet do styku i s jinými členy rodiny v rámci jejich úspěšné socializace. Přehnaná fixace an matku není vůbec zdravá.

• Citovat
  • Upravit
140244
8.9.14 16:28

@Veverkaaa no a co je na tom, že chtěla chtěla švagrová povozit 5týdenní dítko. Já tedy zírám. Ty to píšeš. jako by mu snad chtěla něco udělat. Děláš z toho horor. A co by s ním švagrová dělala, kdyby plakal. Přivezla by ho nazpět. Buď ráda, že se rodina zajímá. Jestli ti to vadí, tak jim to řekni, ale to by se asi nelíbilo manželovi, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
8.9.14 16:30
@Veverkaaa píše:
Já vím, ze to asi moc prozivam a asi jsem si potřebovala přečíst i tyto komenty. Vím, ze syn neni věc.. ale mam proste pocit, ze mi ho všichni „berou“ a mam trosku strach, ze bude mit raději všechny ostatní než me. Já se moc nevyspim a ne vždy mam silu na něho dělat opicky, kdežto ostatní ano a on se s nimi porad směje :roll:

Zakládala jsem tuhle diskuzi před rokem, takže chápu, jak se cítíš. Ale určitě nemusíš mít strach, že tě syn bude mít míň rád -naopak. Bude tě mít vždycky moc rád a nějaký opičky od příbuzných mu stačit nebudou, i kdyby se přetrhli.
Jestli se chovají k synovi s rozumem, tak je nech klidně chvilku pohlídat. Mojí dceři už je rok a třičtvrtě a když u babiček má hračky a první poslední, tak se stejně pak rozběhne ke mně a křičí: „maminka máma pusu“

Naše babička se za ten rok moc nenaučila, ale taky už někdy na chvíli hlídá, spíš ale pod dozorem manžela.

Jinak ti musím říct, že bratrova přítelkyně, které je nějak přes 20 nebo kamarádka, která děti nemá se k ní podle mě chovají příjemněji a rozumněji než právě ty babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová