Nejsou lidi
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@ivvet píše:
U nás hledají do fabriky přímo své zaměstnance, ne přes agenturu, i když kdo chce tuhle možnost může také.
Schání zhruba 300 lidí do automobilky, inzeráty všude, dokonce i letáky vylepeny v autobusech. Slušný plat, obyč dělňas kolem 30 tis/měsíc/klasická PD 8 hod. Benefity o kterých se nám ani za socíku nezdáloPlus cca 1000 volných pozic u nově vybudovaných provozoven dodavatelů.ALE NIKDO TO NEUMÍ, nesplní požadavky nebo není zdravý. Takže ano - nejsou lidi, kteří by byli ochotni chodit 5× týdně na 3 směny do fabriky
No jak píšeš, ty lidi by ochotni třeba i byli, ale nesplňují požadavky zaměstnavatele - třeba i na věk. Ono v té fabrice se člověk asi dost opotřebuje a za pět let je třeba hledat nový svěží neopotřebovaný materiál. Proto nejsou lidi. Protože to dlouhodobě asi ani dělat nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedávno jsem četla inzerát „hledáme ženu od 20 do 35 let“, k někomu takovému bych ani na pohovor nešla
Přitom to nebyla žádná ozdoba firmy, která by měla reprezentovat, tam bych to aspoň trochu pochopila, i když i tak je to ohavnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kaliopa to není pravda, tady lidi pracují až do důchodu, většina celoživotně a ještě mají super benefit - pokud chtějí skončit 3 roky před důchodem - dostanou na ruku vyplacený celý tříletý plat najednou ![]()
Lidi schání protože postavili novou halu, bude se montovat nové SUV, nový Superb…a poptávka je veliká a fabrika nestíhá…
Příspěvek upraven 01.06.16 v 10:38
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuji v personálce a ano, lidí je opravdu málo, mnohem méně než předtím (cca poslední rok tohle sledujeme), ale jen na určité pozice. Stále dost je nekvalifikovaných dělníků a lidí na nižší pozice a poměrně dost je také lidí do top managementu, vedení… ale hrozně moc se nedostávají lidé do IT, zvláště programátoři, po těch bychom se utloukli. Firmy už jsou zoufalé, nabízejí hafo benefitů, práci z domova, platem se dobrý programátor dostane na úroveň člena vyššího managementu úplně bez problémů… ale prostě nejsou. Je to dáno také oživením ekonomiky v poslední době, je více pozic, firmy si mohou dovolit více zaměstnanců, dát jim vyšší plat, rozrůstají se atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radkka píše:
Známá pracuje jako vedoucí v jedné fabrice, neustále nadává, jak jim na to zaměstnanci kašlou, pracují tři dny a pak už nepřijdou, jak je strašně těžký sehnat lidi. Tak jsem se jí zeptala, kolik platí a bylo hned jasno
To znám. Kamarád má středně velkou firmu, ty samé problémy. A když mu řeknu, že vyšší platy by třeba přilákaly kvalitnější lidi, tak mi tvrdí, že v tomhle segmentu pracovního trhu, to tak není. Že tam jsou samí takoví.
Ale má tam mistra, který mu chodí, seriózní pán, tak tomu sype na odměnách hodně, aby mu neutekl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smudlinky píše:
Míst je dost, lidí asi taky, ale problém spočívá v představách lidí a realitě ( nabídce + představách zaměstnavatele)
Přesně tak. Míst je dost, hledajících lidí je dost, jen se na trhu nepotkávají v požadavcích ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
To znám. Kamarád má středně velkou firmu, ty samé problémy. A když mu řeknu, že vyšší platy by třeba přilákaly kvalitnější lidi, tak mi tvrdí, že v tomhle segmentu pracovního trhu, to tak není. Že tam jsou samí takoví.Ale má tam mistra, který mu chodí, seriózní pán, tak tomu sype na odměnách hodně, aby mu neutekl.
To nevím, ale znám lidi, kteří hledají takovou práci nebo takovou práci mají a právě hledají lépe placenou. Rozhodně bych neřekla, že kdyby přidali peníze, tak jim nepřijdou zodpovědnější lidé
tomuhle se mi prostě nechce věřit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sheelle píše:
Pracuji v personálce a ano, lidí je opravdu málo, mnohem méně než předtím (cca poslední rok tohle sledujeme), ale jen na určité pozice. Stále dost je nekvalifikovaných dělníků a lidí na nižší pozice a poměrně dost je také lidí do top managementu, vedení… ale hrozně moc se nedostávají lidé do IT, zvláště programátoři, po těch bychom se utloukli. Firmy už jsou zoufalé, nabízejí hafo benefitů, práci z domova, platem se dobrý programátor dostane na úroveň člena vyššího managementu úplně bez problémů… ale prostě nejsou. Je to dáno také oživením ekonomiky v poslední době, je více pozic, firmy si mohou dovolit více zaměstnanců, dát jim vyšší plat, rozrůstají se atd.
Já myslím, že je málo takových těch administrativních pozic, i odborných, které by chtěli asi všichni dělat. Různé střední ekonomické či právnické pozice apod. Těch asi už bude méně. Pozice klasických asistentek se asi už ruší. Většinou tam pracují právě ženy a ty teď kvůli tomu hledají hůře práci, ne? Těch IT a technických pozic bude asi více.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, myslím, že lidi, kteří přesně zapadnou to škatulky zaměstnavatele navíc ochotní pracovat za nabízený plat, už fakt došli. Ale zaměstnavatelé by s tím měli dělat něco jiného, než brečet do médií.
- Citovat
- Upravit
Tady taky visí na továrnách transparenty, že přijímají, já bych se večer v 10hod. z odpolední bála s těmi všemi cizinci co tam dělají jet domu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elenloth píše:
Jo, myslím, že lidi, kteří přesně zapadnou to škatulky zaměstnavatele navíc ochotní pracovat za nabízený plat, už fakt došli. Ale zaměstnavatelé by s tím měli dělat něco jiného, než brečet do médií.
Přesně tak, už by se některý zaměstavatelé měli konečně probrat a uvědomit si, že je rok 2016
Na některé pozice nabízí platy jak za krále klacka, že by s tím člověk ani nájem nezaplatil a diví se, že za to nechce nikdo dělat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivvet píše:
@Kaliopa to není pravda, tady lidi pracují až do důchodu, většina celoživotně a ještě mají super benefit - pokud chtějí skončit 3 roky před důchodem - dostanou na ruku vyplacený celý tříletý plat najednou
Lidi schání protože postavili novou halu, bude se montovat nové SUV, nový Superb…a poptávka je veliká a fabrika nestíhá…Příspěvek upraven 01.06.16 v 10:38
To jsou Kvasiny ne? Bratránek dělal ve Škodovce v MB a žádná hitparáda to tedy nebyla. Hlavně u pasu děsná buzerace, lidi nejedli a nepili před směnou, aby se jim nechtělo na záchod. Pak si našel práci u spolupracující firmy za víc peněz a tam je spokojený. Ale třeba se to už změnilo, nějaký pátek to je.
Za mě je problém taky v tom, že lidé, kteří dnes udělají VŠ by za mě udělali s bídou maturitu. Většina SŠ míří na VŠ a pak tedy chtějí do managementu a ne na běžnou kancelářskou pozici nebo nedej bože níže. Asi to taky bude regionální záležitost. V Praze je to tedy bída. Když dáme inzerát na kancelářskou pozici vhodnou i pro absolventy, tak třeba z 5 objednaných na pohovor příjde 1 člověk a zbytek se ani neomluví. To, co příjde, je pak většinou katastrofa
Zřejmě je výhodnější nechat se živit od státu nebo od maminky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kadlina to je pravda. Říkal mi ředitel z mojí střední - teď je to tak příšerné, že musíme dát maturitní vysvědčení lidem, kteří by za vás nezískali ani výuční list (zedník, tesař) Ale to bylo ještě před zavedením těch státních testů)
Jo, v Kvasinách je to jiné než v MB. Není tu tolik lidí a všichni se osobně znají…pro Kvasiňáky je pohroma když mají jet na pomoc do Bolky. O tom nejedení a nepití to tu také neplatí, jen nesmí svačit přímo u pásu při práci. Musí si sednou kousek vedle ke stolu o přestávce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radkka píše:
To nevím, ale znám lidi, kteří hledají takovou práci nebo takovou práci mají a právě hledají lépe placenou. Rozhodně bych neřekla, že kdyby přidali peníze, tak jim nepřijdou zodpovědnější lidétomuhle se mi prostě nechce věřit
Tak určitě zvyšuje vyšší plat loajalitu k firmě. Ale on to myslí tak, že jí nezvýší natolik, aby se mu to vyplatilo. Protože třeba za 30 tisíc by si tam mohl nabrat hodně solidní lidi, ale neufinancoval by to. Tak to myslel.
Já o tom moc nevím. Moji podřízení a kolegové do práce normálně chodí každý den a pracují i přes čas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
Tak určitě zvyšuje vyšší plat loajalitu k firmě. Ale on to myslí tak, že jí nezvýší natolik, aby se mu to vyplatilo. Protože třeba za 30 tisíc by si tam mohl nabrat hodně solidní lidi, ale neufinancoval by to. Tak to myslel.Já o tom moc nevím. Moji podřízení a kolegové do práce normálně chodí každý den a pracují i přes čas
Jo ták ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit