Kojené miminko nekaká

Napsat příspěvek
Velikost písma:
322
21.4.15 08:21

Nektere kojene deti kakaji jen jednou tydne. Mozna ma jen vetsi potrebu zivin, tak nemusi mit stolici klidne par dni. Je to ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
21.4.15 08:24

Může to snad být dokonce 20 dní, když je dítě plně kojené, pokud ho nebolí bříško, tak se nic neděje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
21.4.15 12:59

Bezva dekuji. Jako cas od casu tlaci a krouti se, ale neplace a vypada v pohode. I prdiky odchazi. Tak snad vse ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
23.5.16 14:25

Obnovuji - procetla jsem diskuzi a vesmes se pise o starsich detech. Dcera ve 3tydnech (kdy kadila nekolikrat denne) najednou ze dne na den taky prestala. Myslela jsem, ze to bylo Espumisanem, ktery jsem ji dala kdyz se porad kroutila a chtela jsem pomoct od prdiku. Dala jsem jen dve noci po sobe a kdyz najednou prestala kadit (vsude se pise, jak je to prujmove, ale taky ze nektere deti z nej maji zacpu), tak jsem hned vysadila a dcera se 3.den vykadila. Ale od te doby se to uz neupravilo, takze si rikam, jestli ji Espumisan nejak nerozhodil a kdybych ji ho nedala, tak porad kadi xkrat denne… nebo je to spurtem, ktery u ni je o tyden pozdeji? Cura i prdi (krouti se dost), dnes jsem po dalsich 3 dnech nekadeni zkusila teplomer a trochu to pomohlo, ale nic extra. Celkove krmim co 3h (i 4h), ale nekdy pres den i musim budit jinak by nechtela. Az posledni tyden nekdy i casteji po 2,5h (nekdy 4h), jak ma naladu - mozna ten spurt o tyden pozdeji nez se rika? V noci vydrzi od 22h i 6h spat a pak po 3h. Snad neji malo, krom krouceni mi prijde ok.
Cetla jsem, ze se MM da zpracovat beze zbytku, ale stejne tak i ze nekolikadenni absence je bezna nejdriv u 6tydennich a starsich a do te doby to uplne normalni neni.
Proto me zajimaji vase zkusenosti. Zitra jdeme na mesicni kontrolu, takze se poptam, ale Mudr je dost laxni a zajima me jak to maji i jina mimina.
 Diky

Příspěvek upraven 23.05.16 v 14:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
23.5.16 14:32

@kittysha Abych ti nekecala, ale mám pocit, že absence kakání měl muj syn i před koncem šestinedělí. A taky mám pocit, že to může souviset se spurtem, který ve třech týdnech bývá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.5.16 14:35

@kittysha klid, je to běžné i u mladší, nemusí kakat i 14 dní - pokud dobře přibírá a je spokojená, neřeš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3443
23.5.16 14:38

@kittysha neboj se, i u takhle malych pri plnem kojeni neni stolice nekolik dni. Ten Espumisan jestlize nedela male dobre nedavej. Nasi taky nedelal dobre a spis ji zhorsoval. Na prdy je dobre cvicit s briskem, teply polstarek na brisko, Pupik na masirovani a malou davat na brisko a ty muzes pit fenyklovy caj, nebo jej pripadne udelat pro malou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
23.5.16 14:41

@Nainuva Uz v tehu jsem mela problemy s pocitanim tydnu;) jak se tedy pocita 3tydenni spurt? Tyden kdy dite bude mit 3 tydny (tzn. ma 2tydny a kousek) nebo od ukonceneho 3tiho ten nacaty ctvrty? Je to blby dotaz, ale nikdy nevim:)
U dcery si vsimam poslednich par dnu, ze je obcas plactivejsi a nekdy krmim drobet casteji a to bude mit tento tyden mesic.
Nebo to ma kazdy jinak:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
23.5.16 14:46

@spirunka No extra pokrok s Espumisanem nebyl, naopak me vydesilo nakednou to nekadeni - coz bylo nakonec mozna nezavisle na tom, jen se to sesĺo ve stejnou dobu..to se zatim zkousim vypozorovat bez nej.
Vse zkousim - cviceni nozkama, caj, masirovani.. a krouti se porad stejne, nejvic ji to paradoxne prdi ze spani.
Asi zkusim i Biogaiu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
23.5.16 14:48

@kittysha řekla bych od 21. dne :mrgreen: ale já to nepočítám přesně. Vždycky, když jsme se k tomu období blížili, tak jsem s tím počítala. Ty děti to určitě taky nemají nějak nastavená, že tenhle den to začne a tenhle skončí. Takže prostě okolo toho týdne jsem si říkala- aha, to by mohlo být. A většinou jsem si díky tomu vysvětlila spousty dalších problémů a miminkem :mrgreen: A někdy měly problémy a spurt zrovna vůbec neměl být :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
23.5.16 14:50

Bioagaia nás zachránila. Zkoušeli jsme taky všemožné kapičky, masáže bříška, pupík i čajíčky a nic. Malej špatně kakal, měl hysteráčky a po bio gaie došlo k velkému zlepšení. Ještě možná třeba mezistupeň a zkusit laktobacily… ale možná jsou až od měsíce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
23.5.16 14:51

@Nainuva nj, si clovek rekne - to bude urcite ten spurt:) stejne jako pozdeji jsou vsechno zuby:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
23.5.16 14:55

@Nainuva A ktere laktobacily? Biogaia jsou probiotika, to je snad to stejne? Uplne se nevyznam..Biogaia se muze snad od 6tydne?
No mesic uz bude mit za par dnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3443
23.5.16 14:56

@kittysha jj je potreb azkusit co zrovna u ni zabere. U nasi male bylo super ji davat na brisko, tim tlakem to pekne vyprdela vsechno a jeste ten teply polstarek, ten ji zase pekne vzdy uklidnil. Kazdopadne nektere mimca na to trpi vic, jine min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
13.7.16 14:14

Ahojte, chtěla bych taky poradit.. Mám dvou měsíčního chlapečka, který je plně kojen. Od narození parádně kaká (skoro v každé plínce), prdíky ho nikdy netrápily. Poslední měsíc ale přestal kakat. Prdí pořád jak starý chlap :D První jsem to neřešila, sice nekakal, ale pěkně papal a usmíval se. Asi po týdnu od poslední stolice ale začal strašně plakat, kroutit se a nepapal, tak jsme masírovali bříško, cvičili s nožkama, nahřívali.. Nic nepomáhalo, tak jsme sáhli po rek. rource. Vykadil se a zase byl OK. Takto se to opakovalo i další týden. Teď ale usedavě plače a kroutí se každé dopoledne. Není k utišení, tlačí a nic. I půl hodiny masíruju bříško, nahřívám atd, ale nic nepomáhá. Tak zavedu rourku, vytáhnu a nic. Pak ještě asi 5-10 minut cvičíme s nožkama a masírujem bříško a pak se konečně vykaká. Hovínka má normální (vajíčkové) bez zápachu.. Tak já nevím, proč se nemůže vykadit sám bez pomoci.. :( Bojím se, aby si nezvykl na rourku a bez ní už nekakal. Ale nikdy jsme moc rourku nepoužívali, až teď tech 14 dní skoro každý den i víckrát za den.. :( co s tím? Stalo se to i vám? Doktorka nám velice nic neporadila, jen že musíme vydržet a moc nepoužívat rourku.. Děkuji za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí