Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Asi tak. Ted u druheho vidim, ze u me je zakladem nocni kojeni. Jinak delam psi kusy stejne jak poprve. Ale syn uz v porodnici presne po 24 hod od porodu se kojil po hodine celou noc a pul dne. A ja uz treti den odsala 30 ml z kazdeho prsu. Dcerka u me po porodu nebyla, ztratila jsem hodne krve a nemohla ani sedet. Nosili mi ji po 3 hodinach prilozit. Pak chytla zloutenku. Paty den od porodu jsem vyma kala z prsa sotva 15 ml.
Jinak kojici caj mi nejlip tabira od Lerosu. K tomu ty domaci vyvary, potvrzuju. Ale musi se jist horke. Pak pivo a hodne jist i pit. Jak zacnu sulit jidlo, taky je to znat.
Ted mam pocit, ze se spurt 3. a 6.tydne slil v jednu souvislou laktacni krizi. Uz kojim po hodine, prsa vycucly, ja taky. U kojeni prostocviky, jeceni a zmoulani, je to na palici. A do toho mi sousedka vyklada, jak koji pres den po 3 hodinach a vecer v 19:00 a pak az ve 4 rano a v 9. Trimesicni. Taky ji pochopitelne vubec nebreci, stale spi, neprdi a jednou vyhraje matematickou olympiadu a rozstepi molekulu atomu pouhym pohledem ![]()
Ahoj maminky, moje 7 tydnu stara dcera uz dva tydny bez me pomoci (rourka) nekaka, ale prdi. Stouram 2× denne. Mala je neklidna, nenecha ji to spat a nekdy taky place. Vyzkouseli jsme masaz briska, nahrivani briska, cviceni s nozickama, kapicky, caje, probiotika a nic nezabira. Uz si nevim rady. Poradite mi prosim?
@Lenka218 Moje malá když byla kojená tak nekakala klidně i přes 2 týdny. Ale nebrečela. Podle mě to neděláte dobře s tou rourkou. Když prdí tak není zacpaná.
Ale kdyz ji neprostouram ma boleni briska, place a krouti se…nedokazu se divat jak ji to trapy ![]()
@vertunka píše:
@Lenka218 Moje malá když byla kojená tak nekakala klidně i přes 2 týdny. Ale nebrečela. Podle mě to neděláte dobře s tou rourkou. Když prdí tak není zacpaná.
Myslim si to same. Kdyz nemela stolici dele jak tyden, tak jsem to resila s dr. a rekly jsme si dalsi postup. Myslim, ze takto docilis jen toho, ze ti bez rourky nebude vylucovat.
@Lenka218 u mě malej taky nekakal 14 dní i víc.. Bolení bříška taky měl ale rourku sme nepouzivali. Jen se sám vyprděl… Plakal dost ale jen proto ze mel prdiky
Doktor rekl davat probiotika, ty uz davam tyden a pul a zadna zmena. Kdyz ji nepomuzu nespi kvuli tomu cely den a vecer usne vycerpanim a budi se kazdych 10 minut.
A doktorky ses ptala?? Me malej taky nekakal, ale az pozdeji, v 7 tydnech se mi to zda brzy, cetla jsem v nejake knize o mimi, ze to nekakani, tedy ze stravi vsechno mlicko, nastava az pozdeji…Nejis neco, co ji drazdi? A nebo u nas to byl fenikl a caro…pila jsem toho nekolik hrnku denne. Malej rval kvuli tomu, ze strasne prdel…kdyz jsem to prestala pit…jako kdyz utne. Je to o zkouseni…
Drzim palce. Jo a moc ji na tu rourku nenauc!! Mam znamou, te mala, 4 mesice, nekaka jinak nez s rourkou, jinac rve…
A probiotika aspon 14 dni,3 tydny aby byl videt ucinek. Biogaia nam pomohla hodne. Vydrz! Hlavne s tim neprestavej, jinac to bude pak odznova.
Příspěvek upraven 04.08.16 v 20:39
@Lenka218 Pokračuj s rourkou, klidě každé přebalení, ničemu to nevadí. Používala jsem u mladší dcery od 2 týdnů do 3,5 měsíce a pak začala sama kakat ze dne na den.
Staci ji jen trosku polechtat a uz se pak vykaka sama. Nekdy ji jde uplne pena. Na to co jim si pozor davam. Davam behem dne trosku fenykloveho caje male, ale stejne ho moc nechce, takze to muze byt i s toho?
Vzdyt staci gugglovat (nebo cinknout doktorce) a zjistis, ze kojene dite nemusi kadit i mesic! Kasli na rourku boze, to MM oni umi spotrebovat do posledni kapky, moje nekadila 17dni kdyz ji bylo 6-8tydnu ted presne nevim a pohoda. Nehrotila jsem to, prdela jak chtela nicim netrpela, pokud ti breci, krouti se, uprav jidelnicek
Mam z rourkou bohate zkusenosti u dcery jsme rourkovaly kazdy den az do 8mesicu, nase doktorka nam to poradila aby jsme ji ulevily ze si na to nemuze zvyknout a nakonec nechtela nebo neumela kakat sama zpravilo se to az v 8 mesicich sama od sebe zacala kakat uz bych ji nepouzivala myslim ze si na to zvykla
@Lenka218
Jestli ji jde pena pri kakani, tak to radsi s doktorem prober!! To asi neni uplne normalni. Jestli toho fenyklu pije trosku, tak to tim nebude. Spis tvuj jidelnicek…vynechat mlecne vyrobky jsi zkousela?