Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,chci se zeptat nemáte některá zkušennost s neštovicí na očním víčku?Mojí dceři se udělala na spodním víčku z venku.Víčko oteklo a zčervenalo,mazala jsem mastičkou a už se to lepší.Včera jsem objevila ještě jednu neštovici ve vnějším koutku oka.Je to taková milimetrová až dvoumilimetrová bílá tečka.Myslíte,že to samo zmizí nebo mám zajít na oční?
Tam se mi moc nechce.Malá je ještě infekční,má horečky a taky se bojím když je teď oslabená,aby ještě něco nechytla.Ale abych něco nezanedbala,fakt nevím.Děkuji za každou odpověď.
Zmizí, neboj, jen teda doporučuji v oku nemazat…
Výhodou je alespoň to, že na sliznicích se neštovičky hojí o něco rychleji.
L.
ahoj, syn 4 roky, měl také neštovice, a jako první se mu udělala v koutku oka, byla celkem dost velká. Prý se to tam tím pudrem mazat nemá. Já jsem mu tam dávala framikoin, to mě řekla doktorka. Na víčku je měl také. Prý kdyby se mu to udělalo v oku tak musíme okamžitě na oční. je to prý nebezpečné. ![]()
Ahoj,
Matyáš měl neštovici na spodním víčku a lezla mu téměř dovnitř do oka. Museli jsme to vydržet, nemazali jsme ji. Ale jak jsem pozorovala, zřejmě Máťu moc nesvědila, protože oči si nemnul (škrábal si neštovice hlavně nad zadkem ![]()
Dokonce ho mám vyfocenýho, ale nechci sem tu fotku dávat, na to oneštovicovaný dítě nemí moc hezký pohled
![]()
Musím řít že mi měli neštovice u druhého hrozný. Ale kamarádka to měli děti v době, kdy měli zánět v oku a pak se jim ty neštovice opravdu nejvíc soustředily na oči. Opravdu lítala po očním, doktor jí řekl, že pod optikou vidí, že toho mají plné oči, ale myslím, že na to jim stejně nic nedal, měli masti, ale spíš na ten zánět. Bylo to fakt nepřijemné. Ale myslím, že u vás bych to nehala, ono se to vyloupe. Ale náš kluk měl 7 dní fakt horečky a po 14 dnech, kdy ten první byl už vyloupanej tak tenhle ani náhodou. Každý to má jiné.
Ahojky,z toho si nic nedělej,to se stává,moje malá to měla i ve vnitř v pipině,v uchu,no všude kde se dá,mudr říkala že to vše zmizí a zmizelo,vnější jsme pudrovali,se vnitřníma jsme neměli dělat nic.
céčko a v oku myslíš jako kdyby se to udělalo na víčku zevnitř?Malá to má v koutku oka,ale zasahuje to do oka.Ale asi jí to nesvědí.Tak já zkusím framikoin a uvidím.Dík ![]()