Kojené miminko nekaká

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
26
13.7.16 15:38

Všem vám moc děkuji za rady!! Vše vyzkouším a snad něco zabere.. :lol:
Miky je jinak hodňučký - v noci spinká i 8 hodin v kuse, přes den taky pospává, ale poslední dobou se právě budí s křikem, pláčem a kroutí se… :?

Zkusím vynechávat rourku a radši ho budu pořád chovat, nahřívat bříško a třeba se to brzo srovná… :)

@reinkarnace píše:
@Barry17 je přesně o měsíc od naší malé :-) jo a pro chlapečka jsem taky měla vybrané jméno Mikuláš…ale pak jsem to den před porodem ještě změnila :lol:

Jméno Mikuláš jsem si oblíbila už na základce, takže když jsme zjistili, že budeme mít kluka, jméno bylo vyřešené okamžitě.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7643
13.7.16 15:58

Se zeptam asi hloupe, ale takove to kraveni u kojeni, kdy prsa jsou evidentne nalita, mliko mi tece az na spodary a malej se krouti, taha, pousti a zase prisava a rve u toho jak tur, tak to je ten spurt? Od narozeni ho kojim cely den co dve hodiny :roll: takze na frekvenci kojeni to nepoznam. Hlavne v noci je takovy kraveni vyzivny, kdyz u toho usinam a kacim se na perinu neb nas prcek se v leze kojit nebude a nebude. Ti chlapi to je neco :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
14.7.16 08:44

@qipa Tak tohle me taky zajima. Dcera 2,5m mi taky obcas u kojeni dela sceny, mrska se az se bojim, ze ji neudrzim - ale ne pokazde, treba 1-2× za den, a to kojim casto 2-2,5h, pokud dobre usne pres den, tak i po 4h. V noci da jednou i 6h.
Jinak uz pres tyden davam Biogaiu a zadny posun - stale kadi 1× tydne (nekdy 2× - skoro vyjimka), dost se vyprdi sama, mrska nohama, a hlavne v noci treba i 1-2h vydrzi jakoby vzdychat a vzdy se ozve prdnuti a za chvili znovu..takovy tichy trpitel - nekrici, ale krouti se rukama nohama, ze me to stejne budi.. jinak myslim, ze prospiva dobre, ja nejim nic nadymaveho a stejne prdi.. a to krouceni u jidla, ze by byl spurt? rika se 3 a 6m - u tydnu chapu, ze to trva tyden, ale u mesice snad ne mesic:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
14.7.16 10:34

Mam taky takovy problem. Pouzivam hrejici polstarek, rourku, piju kefiry, davam ji pit fenyklovy caj, cvicime a porad nekaka. A to ke kojeni dokrmuji sunarem pac mam malo mleka a i tak se nevykaka klidne tyden. Nechce mi jist, krouti se u prsa tak dvakrat za den a i u flasky, breci. Vyzkousela jsem tri druhy UM a nic. Zkouseno i supsimplex, infacol, babycalm a nic. Kapicky jsem uz vysadila a mala se chova stejne jako by je brala. Tak asi nepomahali. Brisko je ale mekke. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
14.7.16 10:36
@Syny13 píše:
Mam taky takovy problem. Pouzivam hrejici polstarek, rourku, piju kefiry, davam ji pit fenyklovy caj, cvicime a porad nekaka. A to ke kojeni dokrmuji sunarem pac mam malo mleka a i tak se nevykaka klidne tyden. Nechce mi jist, krouti se u prsa tak dvakrat za den a i u flasky, breci. Vyzkousela jsem tri druhy UM a nic. Zkouseno i supsimplex, infacol, babycalm a nic. Kapicky jsem uz vysadila a mala se chova stejne jako by je brala. Tak asi nepomahali. Brisko je ale mekke. :nevim:

Dcerce je 7 tydnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7643
14.7.16 12:20

Tak po 6ti tydnech by melo nekolikadenni kadeni ustavat a stolice se upravit na 1 x denne a mene. Na 2 mesicich plne kojene dite nemusi kakat i dva tydny. Znam od dcerky. To byla pohoda. Nic ji netrapilo, zadne prdy a jednou za 10 dni se poradne vykakala a bylo vymalovano. Spurt by mel byt docasny nedostatek mleka, kdy dite zada vic a prsa jeste vic nestihaji. Takze se koji takrka nonstop a do 2 dnu se laktace zvedne. Proto se dite krouti a vzteka u kojeni. Jenze ten nas se vzteka a pritom ja pak i jen rukou za 5 minut vymackam jeste klidne 20 ml mlika. Takze to je klasika. Bud mu to tece moc nebo malo, nebo mu to nechutna jako vcera, nebo ho tlaci v brise predchozi natraveny mliko nebo dlaich milion duvodu. Jako treba ze je pustene radio nebo mu oknem tahne na nohy :roll:
Tak striham metr, aby to uz preslo a cekam na zazracne 3 mesice. Strasne me to mrzi, protoze vlastne porad skacu kolem nej, aby se furt nevztekal a nebrecel a na dcerku nemam skoro cas. A kdyz usne odpoledne na 3 hodiny, jsem zrala usnout taky a ne jet na kolobrnde na hriste. Vcera vecer dostal laktobacilky od Swissu a za hodinu se poblinkal az do ponozek. Takze ja to vidim tak, ze vsechny kapicky a prasky jsou spis podpurneho nebo tlumiciho charakteru, ale dokud ten maly pupicek nevyroste a nezvykne si na zpracovani potravy, udelam s tim stejne prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
14.7.16 12:26

To znam. Taky kdyz breci a slysim ze nepolyka tak si myslim ze uz nemam mliko. Ale jak si prso zmacknu tak strikam metr daleko. :nevim: Tak asi ta moje prdelka je pekne lina tahat. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7643
14.7.16 12:34

Nebo je prezranej. To se mi stane, ze kdyz ho nutim, sice popije a rve u toho, ale pak za 10-15 minut se ublinkne. A cert se v tom vyznej. Nicmene porad vychazim z toho, ze decko ma vypit 150 ml na 1 kg sve vahy za den. Takze si ho prevazim tak jednou za den a kdyz vidim, ze na to jedno kojeni vypije 80 ml, tak pri poctu 8-10 kojeni za den tam tech 500-600 ml dostane, i kdyby jen pocucaval. Takze uz to neresim. I dudlikem si pomaham, kdyz jeci jak na lesy a na kojeni to vliv nema. Vsak mi taky za mesic pribral 1,2 kilo 8o
Taky pomuze pri tomhle kraveni dat ho na rameno odkrknout, ponosit a znovu prilozit. V 50% pripadu se uklidni a pije dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
14.7.16 18:14

Ale jak mam poznat kolik toho pri kojeni vypila? Jinak presne, kdyz pribira tak neni moc co resit. Dnes jsme byli na prohlidce a mame uz 5 kg. :D Tak asi taky vse v pohode. A taky jsem dnes zjistila jak spatne jsem pouzila rektalni tycku. Kdyz jsem dnes u doktora videla jak ji tam soupnul celou, polil me pot. 8o A ja ji celou dobu drazdim jen centakem ty roury a divim se ze nic nevychazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7643
15.7.16 20:14

Ja bych ji tam celou teda necpala, muzes ji uvnitr poranit. Ritni otvor staci tzv. polechtat. Kdyz nic nevyjde, nic tam neni. Dat tam 5 cm rourku uz zavani klystyrem.

Nepoznas, pokud neprevazis na kojenecke vaze. Ale ja uz mam vychytano, ze kdyz pije plnymi dousky 10 minut, tak tech 130 da. Kdyz cuca a vzteka se a da ledva 5 minut, vypije tak 70 max. A kdyz se tyhle dva typy kojeni stridaji s tim, ze kojim 8-10×, tak si svuj pridel vezme. Nebo kdyz mam prso tvrdy a nality, trva 10 minut kojeni, nez zmekne. To taky vypije hodne. Ovsem kdyz dvakrat po sobe kravi, mam pak prso jak sutr a musim odstrikat do ulevy. Jinak si zas koleduju o zanet. Si me rozkoji a pak to nechce :mrgreen:
Dnes teda mame vyzivny den. Uz 48 hodin se koji co 2-2,5 hodiny a mezi tim rve dokud neusne a rve jak otevre oci. Uz jsem jak matoha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
15.7.16 20:58

To jsem taky rekla doktorovi ze se bojim ze ji poranim a on ze to bych se musela hodne snazit abych ji ublizila. :nevim: Kazdopadne to i tak delat nebudu.

Tak tech deset minut pije urcite, teda kdyz se nezacne vztekat. To pije sotva dve minuty. Ja kojim po trech hodinach a mliko se mi nestiha delat. :( Pak se prave vzteka ze ji to moc netece, breci a ja to nevydrzim a dam ji flasku. A kdyz jsem zkousela odstrikavat aby se mi mliko tvorilo tak sem nic z prsa nevytahla. Pres noc se mi zas trochu naliji. Nekdy si pripadam jak susenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7643
16.7.16 11:37

Hodne pomaha nealkoholicky tmavy pivo. Treba Birel nebo Kozel polotmavy. Kazdy den jednu kuzelku a s laktaci to dela zazraky! A pak hodne pit vodu. Ja zapominam a kdyz pak do sebe loupnu pulitr neperlive vody, za 15 minut citim, jak se prsa nalevaji.
Ale u me fakt nejvic zabira to, ze malej se v noci koji po 2 hodinach. To nocni kojeni fakt dela divy. Cely den mam prsa jak mlikarnu.
Dcerka se v noci kojila jen jednou a podle toho to vypadalo. Vecer prsa uplne vyveseny. Vyresila jsem to tak, ze jsem ji misto jednoho kojeni kolem 17:00 dala nutrilon, prsa se nalila na noc a byl klid.
Ale pry pomaha zvysit laktaci i tim, ze se odstrika mliko mezi 24:00 a 2:00 v noci, kdyz dite spi. Ja na to byla ale lina.
A jakmile poledni kojeni nahradil prikrm masozeleninou, bylo uz kojeni v pohode.

Nebo kdyz je v noci prestavka na kojeni kolem 5-6 hodin, tak hned potom, co nakojis vecer, vypit pulitr 10 Gambrinus. Do dalsiho kojeni alkohol vyprcha a ucinkuje to lip nez ten nealko. Jsem ve 4:30 rano s dcerkou vzdycky klepala zoufalstvim, ze mi prasknou prsa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
16.7.16 22:43

Ja v noci kojim jen jednou. Budi se v pul treti a pak zas az v sest. Se mi ji nechce prave budit. Ale zkusim to pivco. :mrgreen: a budu hodne pit. A jeste vyzkousim tu odsavacku kdyz se mi ji nechce budit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
17.7.16 06:59
@Syny13 píše:
Ja v noci kojim jen jednou. Budi se v pul treti a pak zas az v sest. Se mi ji nechce prave budit. Ale zkusim to pivco. :mrgreen: a budu hodne pit. A jeste vyzkousim tu odsavacku kdyz se mi ji nechce budit.

Nevím, co všechno už jsi zkoušela, ale já dostala rady: každý den jíst vývar (dej si do mražáku a jen rozmražuj), jíst tvaroh, čaj pro kojící matky (udělala jsem si ho do velké konvice a pila celý den), Meltu neco Caro kávu. A do toho ještě hodně pít vody. Dodržuju to a mléka mám spoustu. A to kojím přes den po 2-3 hodinách a večer naposledy kolem půl osmé, pak až ve tři v noci a další kojení kolem půl sedmé..;) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
17.7.16 10:42

Ja uz toho vyzkousela. Akorat ty vuvary jeste ne. Stejne si ale myslim ze je to proste dany. Nekdo ma a nekdo nema. Ja jsem bohuzel ta ktera nema. Kazdopadne to jeste nevzdam a vytrvam aspon s tim malem co ji muzu dat. Mam pocit ze s tim co vypiju za den se driv utopim nez se mi naliji prsa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí