Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kdyz mel maly zacpu /nastesti na to tolik netrpel/ uvarila jsem mu susene svestky, a ten vyvar dala do caje, pak se krasne treba druhy den uz vykakal, nebo staci svetskova stava, svetky pomahaji se vyprazdnit ![]()
@Hanka79 píše:
Kdyz mel maly zacpu /nastesti na to tolik netrpel/ uvarila jsem mu susene svestky, a ten vyvar dala do caje, pak se krasne treba druhy den uz vykakal, nebo staci svetskova stava, svetky pomahaji se vyprazdnit
To u dětí se zácpou nefunguje, do našeho kluka můžu rvát klidně švestky v jakékoli formě a nevykaká se
Trpí na zácpy od narození, ale jakžtakž to šlo, ale teď nekakal kolik dnů
Takže šťávy, kompoty, sirup na zácpu a trochu kaká, ale žádná sláva, ale švestky nefungujou ![]()
Jestli je to psychogenní zácpa, tak švestky opravdu nepomohou..
Tak hodne detem to pomuze, ale kazdy jsme jiny, jen se snažím pomoct…za vyzkouseni nic zakladatelka neda
ale jestli je problem nekde jinde
![]()
@Hanka79 píše:
Tak hodne detem to pomuze, ale kazdy jsme jiny, jen se snažím pomoct…za vyzkouseni nic zakladatelka nedaale jestli je problem nekde jinde
![]()
Problém je v hlavě..bohužel.. ![]()
Máte prosím s tímto- problém v hlavě- nějaké zkušenosti? osvědčené řešení, nebo pomoc, která přinesla aspoň částečné posunutí této situace k pozitivnímu vývoji? děkuji
@bonifacek píše:
Máte prosím s tímto- problém v hlavě- nějaké zkušenosti? osvědčené řešení, nebo pomoc, která přinesla aspoň částečné posunutí této situace k pozitivnímu vývoji? děkuji
Jak jsem psala výše..totální ignorace a nezveličování problému.
Ahoj maminky, ráda bych obnovila tuhle diskuzi a zjistila, jestli náhodou někdo neřešíte stejný problém. Malé budou 4 měsíce. Zhruba po šestinedělí přestala zničeho nic kakat. Tak 5 dní je v pohodě, ale pak už se začne kroutit, prdět, tlačit, ale bez úspěchu a šestý den už probrečí, jak ji bolí bříško. Cvičení ani teplý obklad na bříško nepomáhá. Jediné co zabírá je trošku mýdla na teploměr a to pak vykaká hromadu za celý ten týden a najednou je zas spokojené a vysmáté miminko
Doktorka mi řekla, že když je plně kojená, je normální že nekaká a všechno spotřebuje. Když ale vidím jak trpí a kolik toho pak vykaká, když ji pomůžu, nepřijde mi to normální
Začínám být zoufalá, jelikož to takhle řeším týden co týden a bojím se, aby se pak malá vůbec kdy sama vykakala
máte prosím někdo podobnou zkušenost?? ![]()
Jestli je kojená, může to být normální. Ale co nám pomáhalo, když jsem velmi projímavá jídla jedla já + čaje pro kojící matky, minimálně 2 denně, ono to pak jde do mléka. U nás pomáhalo nejvíc:žádné čerstvé pečivo, jen staré, švestkový kompot, švestkový a hruškový džus.
@nellynkaa Naše holčička taky přestala kakat po šestinedělí, v té době byla ještě plně kojená. Doktorka to vyhodnotila jako zácpu a doporučila probiotické kapky. Koupila jsem biogaia a pomohly. Kojené děti nemusí kakat každý den, ale je potřeba rozlišit, kdy se jedná o to, že mimčo vše spotřebuje a nebo jestli se nejdá o zácpu.
Meli jsme to jako ty, uplne presne, rourkovala jsem taky cca 2× tydne, preslo to samo, zkusila bych BioGaia kapky
Holky, zacala jsem davat treti den kasi na noc a taky porad nekaka. Prdi, smrdi a nic, jen umazana plina. Pri plnem kojeni dostaval vodu a po te kakal, ale treba po 5 dnech. Mam strach, aby se uplne „neucpal“. Nechci dospet do stadia tvrdeho briska, to je extrem. Jake mate zkusenosti s prikrmovanim? Zmeni se cetnost stolice? Diky moc. (A diky za tuhle kakaci diskuzi) ![]()
@nepr.luckykid píše:
Holky, zacala jsem davat treti den kasi na noc a taky porad nekaka. Prdi, smrdi a nic, jen umazana plina. Pri plnem kojeni dostaval vodu a po te kakal, ale treba po 5 dnech. Mam strach, aby se uplne „neucpal“. Nechci dospet do stadia tvrdeho briska, to je extrem. Jake mate zkusenosti s prikrmovanim? Zmeni se cetnost stolice? Diky moc. (A diky za tuhle kakaci diskuzi)
pokud je to ryzova kase (jako skoro vsechny) rpblem to jeste zhorsi nebot ryze stavi! Je kojeny? co takhle trochu stavy, svestkova presnidavka pokud uz ma na ni vek, nebo hruskova, nam hodne pomohly probioticke kapky (Biopron - od 3.mesice) ja rourkovala do 5mesicu ale mala je od 9.tydnu plne na UM
@Ajinka91 píše:
pokud je to ryzova kase (jako skoro vsechny) rpblem to jeste zhorsi nebot ryze stavi! Je kojeny? co takhle trochu stavy, svestkova presnidavka pokud uz ma na ni vek, nebo hruskova, nam hodne pomohly probioticke kapky (Biopron - od 3.mesice) ja rourkovala do 5mesicu ale mala je od 9.tydnu plne na UM
Diky za odpoved.:-) Je mu neco malo pres 6 mesicu a davam mu kasi od Hippu „Mlecna krupicova s bananem na dobrou noc“. Ted me tak napadlo.. banan taky stavi, ze. Chtela jsem pak zacit davat mrkev a ostatni zeleninu. Jsem hrozna trumpeta, mam strach, abych neco nezvorala..
@nepr.luckykid píše:
Diky za odpoved.:-) Je mu neco malo pres 6 mesicu a davam mu kasi od Hippu „Mlecna krupicova s bananem na dobrou noc“. Ted me tak napadlo.. banan taky stavi, ze. Chtela jsem pak zacit davat mrkev a ostatni zeleninu. Jsem hrozna trumpeta, mam strach, abych neco nezvorala..
Jeste odpoved na otazku.. je kojeny.