Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@nepr.luckykid píše:
Diky za odpoved.:-) Je mu neco malo pres 6 mesicu a davam mu kasi od Hippu „Mlecna krupicova s bananem na dobrou noc“. Ted me tak napadlo.. banan taky stavi, ze. Chtela jsem pak zacit davat mrkev a ostatni zeleninu. Jsem hrozna trumpeta, mam strach, abych neco nezvorala..
mrkev stavi banan tez, banan nedavam doted, ale zeleninovy prikrmy ano, doporucuju za sebe, kupovala jsem svestkovou a hruskovou presnidavku maji projimave ucninky, ale zkousela jsem Hamanek atd a to je vsechno 50% drene a doslazovany cukrem, tak jsem narazila v DM na Babylove presnidavky jednak vyjdou levneji cca 20-25,– 250g hruskove presnidavky ale hlave je to z 90% ovovce (nikoli drene) a pouze ovocne cukry a zadne sacharidy
, zkus, nam to pomohlo a pak ti probioticky kapky ![]()
Moc děkuju za radu
hned zítra skočím do lékárny pro biogaia a snad to zabere!! ![]()
@nellynkaa biogaia stoji 600,–, a myslim ze jsou na objednani, biopron kapky 300,– nevim na jak dlouho je biogaia ale biopro je na mesic
Ahoj obnovuji diskuzi. Mám syna, má 27 dnů. Minulý týden měl období že pořád kakal a kakal, bylo to třeba i 5-6 pokakaných plenek za den. Pak se minulý čtvrtek v noci naposledy pořádně vykakal (fakt moooc) a od té doby nekakal. Jen občas má nepatrně ušpiněnou plínku, ale žádná „hromádka“. Prdí normálně a nemám pocit že by ho bolelo bříško. Takže dneska je to 7 dní co pořádně nekakal. Je to normální? Zítra jdeme k dětskému lékaři a bojím se, že dostaneme vynadáno, že jsme se nezajímali dříve. Ale miminko mi přijde v pořádku. Spíš mám dojem že prochází obdobím „růstového spurtu“. Může to být i tím? Jak dlouho to ještě může trvat, že nekaká?
Děkuji za odpověď.
@sheila9 ahoj, myslim, ze pokud je plne kojeny a vypada spokojene, tak je to v poradku. Mam pocit, ze i 14dni rikali, je to ovsem znervoznujici pro maminky. Proste to vsechno spotrebuje.
Pokud je plně kojen, může mlíčko strávit. Kakat miminko nemusí až 10 dnů dle DR.
Pokud nemá bříško na omak tvrdé, je to v pořádku ![]()
Mě malá nekakala posledně 23 dní. Dle Dr. Vše v pořádku pokud prdi a nemá tvrdé bříško.
A neužívalo mimčo náhodou něco, co má jako vedl. účinek zácpu? Mě malá takhle kekakala po Espumizanu. Doktorka ti zítra poradí ![]()
@sheila9 ahojky-muj maly taky na toto trpel klidne i 21dni nekadil a to bylo tak 3 mes v kuse nez jsem zacala prikrmovat. Hold vsechno mleko stravi a nema odejit. Ale neboj pry je to normalni.
Ahoj, chtěla bych se zeptat malá už nám nekaka 2 dny je na umělé stravě jsou ji 2,5 měsíce ale prdí, zkoušeli sme masírovat, cvičit i kapičky a nic jen prdí. Poradíte prosím co stim, děkuji
Nic, ona se vykaká, dcera v tomto věku kakala jednou za 3dny (u dětí na UM normální), u dětí kojených to může být až 5dní
Poslechni si na bříšku, jestli slyšíš peristaltiku - pohyby střev. Pokud jo, je to dobrý a bobek je na cestě.