Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Holky, dr má zrovna pauzu, ale než mu budu volat, zajímá mě jestli už mám plašit. Dceři jsou dv a půl roku a kadí každé 3
dny v průměru, protože to záměrně zadržuje. Párkrát totiž kadila tvrdé a velké ho*** a byl to teda zážitek. Je to už půl roku a stále se kakání bojí. Prodělala i nějakou virozu kdy zvracela a dva celé dny nic krom mého MM nejedla a ten den kdy začala blinkat měla jen polévku… takže v podstatě nejedla 3 dny. Jinak normálně prdí, takže snad jsou střeva v pořádku…
Mám takovou neteř, že kadí jednou za tři, občas to dopadne tak, že dostává na to čípek. Celý to ale sleduju z druhé strany a přijde mi, že to ta holčička má v hlavě, jelikož když je s babi a dědou, bez rodičů tak je v pohodě a normálně si řekne, že chce jít na záchod a jakmile je doma tak je to opět špatně a několik dnů nejde.
Jako bych se vrátila do doby před 3 lety. Syn od 2 a čtvrt přesně toto dělal, zadržoval a nepomohlo nic. Max. vydržel 7 dní, to jsem věděla, že už to vypustí, s námahou a velkým bojem. Radu moc nemám, jen pevné nervy. U nás ho to naučila 7 měsíční sestřička, která v tomto věku během pár dní pochopila, že bobek patří do nočníku! Takže syn byl pak ochoten zasednout a zkoušet…
Takže radím trpělivost, hlídat stravu a zákazy, tresty, příkazy absolutně vynechat. Držím palce, ať najdeš brzy váš „spouštěč“
Zkusila bych dát lactulozu, ta to trochu změkčí, někdy, třeba na dovolené, když s tím má syn problém, tak dávám na lžičku olivový nebo řepkový olej a když už nevím, tak mu řeknu, že to buď zkusí nebo dostane glycerinový čípek. To na něj funguje, naštěstí na něj nikdy nedošlo, ale už jsme si také dost užili…
Malej ( 3) to mel taky..špatně ji..malo ji a navíc pohybu taky moc nedá..takže jsme byli v nemocnici když ho bolelo už bříško a ucpali se mu střeva..mel klystyr a zjistilo ze se mu prostě spomalila střeva..měsíc užíval duphalac a do jogurtu mu pridavam lněná semínka na tvorbu sliznice..a je to lepší. ![]()
Řešíme to samé. Zvládne i šest dní
dávám lactulozu a kakani ma měkký, takže ji to po šesti dnech nebolelo… Jinak nám pomáhal i džus černý rybiz a do něj trochu olivového oleje… ale je to v hlavě ![]()
Také dávam laktulozu… špatně mi dnes spí… uplně se probrala a chodí a zadržuje
… Ach jo… asi to udrží až do zítřka… Se z toho picnu už fakt ![]()
@Marky983 kupte ji duphalac.. je to velmi setrne a nenavykove pro male deti..lepsi nez kdyz nebude kakat vubec